Когато вече сте двама

В чест на онези часове, които години наред си проспивал

0 коментара Сподели:
Когато вече сте двама

Колкото и да вярвам в емпатията и цялото нещо със споделяне на чувства, не много хора биха могли да си представят какво е да бъдеш обвързан с „малко сладко доги“ в зимните месеци, а и не само. Да си горд стопанин на куче си има тъмните страни, които пък имат техните светли. Така че това е официален поздрав към всички, които стават за работа в осем, но всъщност се будят в пет и половина от резки прояви на обич, които ги заливат, независимо как са обезопасили леглото си.

С най-силно топло чувство мога да затвърдя теорията, че кучето учи на мнооого навици

не само в сухия смисъл на думата, но и в този ментално полезен, който свързвам с това да обичаш и цениш повече себе си и не на последно място времето си. Предвид повечето коментари, почти всички ще се съгласим колко прекрасни са животинките и с колко любов и смисъл могат да изпълнят живота ни, но уви, като всяко хубаво нещо и това не идва лесно и спокойно може да го сложим в графата на доста тежките занаяти, особено в началото, особено ако е студено.

Почти с казармена точност в къщата и в живота ти си проправят път най-неочаквани правила. Макар и да са мотивирани от тези нови привички, които искаш – не искаш, трябва да спазваш, изведнъж осъзнаваш, че някои неща, които преди са ти се стрували невъзможни,

сега дори не подлежат на коментиране – просто действаш.

Без да усетиш, започваш да ходиш на време за срещи или за работа, ако пък ти се случи да закъснееш „леко“,  то не е защото си прекалил с времето за „оправяне“ или сън, а най-вероятно, защото изобщо не си имал такова.

Шопингът ти става онлайн, докато обядваш, или късно вечер, когато всички в къщата спят.

Ще имаш претекст обаче да обновиш зимния си гардероб с няколко чифта по-дебели ръкавици, чорапи, ботуши, якета изобщо цялото бойно снаряжение за дългите и студени разходки.

Въпреки всичко, което на пръв поглед стресира обстановката, започваш малко по малко да подреждаш графика и осъзнаваш колко допълнително време изниква, как денят придобива по-широки рамки и как всеки ангажимент, за който наистина имаш желание, успява да се намъкне сладко-сладко в плътно сгъстения ти план. Ако си особено социално животно, може да ти бъде наистина трудно в началото, но не спирай да гледаш в перспектива, защото ако смяташ себе си за такова, то мога спокойно да те уверя, че

кучето ти най-вероятно ще бие и собствените ти рекорди,

ще те срещне с много други отдадени на каузата души, с които да разцъквате теми относно скритата ви лудост, а и не само.

Плюс в основите на цялата тази еуфоричност се крие най-неподозираната привилегия, а именно да преживееш малко тихо време със себе си, без изобщо да си сам.

Винаги съм си мечтала да успявам да ставам за повече изгреви и ако лятото се прибирах по изгрев, то сега, през зимата усещането е доста по приказно. Кафеварката на котлона рано сутрин загрява още по тъмно и точно с първите лъчи усещаш аромата на готовото кафенце. В тези моменти съм си представяла колко романтично би било, ако споделям цялата тази идилия с някого, ала уви, често в тези ситуации си от „другата“ страна на реалното, която съпреживяваш сам със себе си.

Първите моменти от деня ти са особено наситени и щастливи в комбинация с доста гладни емоции. Но нека бъдем честни, колко пъти си виждал някой да ти се радва толкова много, когато не си си доспал и си като гръмнала бомба от снощи или от тежката седмица.

Понякога тези сутрини си на ръба на изтощението, друг път това ще бъде слънчева и снежна неделя, в която просто… ще дремнете след закуска.

Което и да ти се случи, светът ти се разширява с един нов вид взаимоотношения. Такива, които не са непременно с приятели или половинката ти или който и да е, ами такива особено лични, в които си сам, но с едно специфично свое отражение, което само ти помага да опознаеш навиците и натурата си по-добре, а в замяна ти дава цялата любов, която да те стопли.

Кои събития ще посетите през декември?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *