Музиката от La La Land на живо в София

Виж всички ключови сцени от филма и спечели билет за концерт

0 коментара Сподели:

Точно година след появата на филма La La Land в киносалоните, след отзвука, еуфорията, 6-те награди "Оскар", 7-те "Златен глобус“ и четирите номинации в тазгодишните Grammyпроектът La La Land in concertидва в България на 7 декември в пълния си блясък в Зала 1 на НДК. 

На голям екран отново ще видим романтичната и цветна история на Ема Стоун и Райън Гослинг, но този път под звуците на симфоничен оркестър на БНР и джазбенд на живо, дирижирани от човека, написал музиката за La La Land, великия Джъстин Хъруиц. 

За да си припомниш емоциите от един от най-добрите мюзикли в историята на киното, връщаме лентата и полутелеграфно ти припомняме сцена по сцена за любовта и мечтите, озвучени с музика. Нямаме търпение да седнем на първия ред в четвъртък и да се потопим в La La света.  

p.s. билетите все още има в мрежата на Eventim и на касите на НДК.

 

Аnother day of the sun е интрото на филма, в което задръстванията на Лос Анджелис  кара хората от колите да затанцуват и запеят в един глас. След края на парчето следва и не толкова милата първа среща между Мия и Себ. Още тук припламват искри и клаксони, които впоследствие ще засвирят в нежна мелодия.


В същия ден Мия има поредния нелеп кастинг за роля и любовна драма с настоящото си гадже. Приятелките й й дават кураж и си измислят повод за среднощно парти. В същото време Себ не среща разбиране от неговото момиче. Така че всичко се нарежда. Според нашите очаквания и плана на сценариста.

Трета сцена. Мия се прибира от женското парти, сама. Минавайки покрай квартален ресторант, чува Mia & Sebastian theme. Влиза и замръзва на едно място, когато вижда, че Себ свири на пианото. След края й Себ е уволнен, защото собственикът на ресторанта държи да се свирят само блудкави коледни песни. Той си тръгва бесен и притеклата се за комплимент Мия просто е отнесена от вихъра.

Минава време и нищо важно до следващата среща гореща.

Мия отива на пул парти, на което Себ изглежда леко комично, свирейки new wave хитчета. Тя си пожелава парчето I Ran, след което завързват разговор. Той сваля маската на недостъпен и се извинява за неадекватното си поведение досега.

Прехвърчат искри и става интереснооо. 

След партито той я изпраща до колата и следва сцената с първия им танц и A Lovely night. Тя с жълта рокля на цветчета, той със степ обувки, на фона на залязващото слънце над Лос Анджелис.

Вече имат среща. Вълнуват се и ние с тях. Помежду им постоянно има детски спорове. Себ я води на джем сешън в Lighthouse Cafe, за да я убеди, че джаз музиката не е само фон за асансьор, че представата на хората е грешна. След бира-две той страстно обяснява за тромпетиста, пианиста и барабаниста, тя усеща енергията и май вече е влюбена. В него и в музиката.  

След като с цялото си тяло желание да е със Себ, Мия си тръгва от скучната вечеря с Гари и брат му. На бегом взима отсечката до киното, като създава необходимия съспенс, за да разберем дали въпреки закъснението ще се намерят. И да. Следва физически контакт (с ръце) и тъкмо да се целунат, става фал с прожекцията и лампите светват. Класика. След това отиват в планетариума, където летят и танцуват сред звездите на Justin Hurvitz – Planetarium. Накрая на сцената те го правят. Целуват се истински.


Вече е лято, те се обичат и отвсякъде се чува музика. Хвърчат пеперуди и всичко е прекрасно. Неуверената актриса вече знае, че иска да напише своя собствена пиеса, а той, че ще отвори джаз клуб. Пред тях са блеснали житата. Следва сцената от Lighthouse, където той свири Summer Montage, а тя танцува щастлива и обезумяла. След това идва John Legend и прецаква всичко.

Повратният момент във филма. На домашното пиано Мия и Себ пеят City of Stars (любима) и се чувстват сигурни и щастливи от това, че са се намерили, че се обичат. Искат да изпитват това лудо чувство на любов завинаги. След като той подписва договор с John Legendи тръгва на турне, тя напуска работата в кафето и нещата привидно потръгват… но светлините на сцената променя всичко. Отдалечават се. Започват да се карат за изборите им в живота. Романтиката и хубавата музика от филма изчезват рязко.

Идва кулминацията за Мия и така мечтаното и чакано с трепет нейно представление. Има много малко хора и най-важният за нея човек липсва. Тя е бясна и разбита на парчета. Разделят се и тя се връща да живее при родителите си. Тогава обаче се появява нотка на надежда, когато Себ се обажда на Мия за нов кастинг и голяма роля, която тя може да спечели. На кастинга тя разказва за Париж и леля си. Пее Audition. Пее за мечтите, че от тях боли, че дават живец, дори да са плод на глупец. И че в лудостта е ключът.

След кастинга отиват отново в парка Грифит при планетариума, където всичко започна. Себ я мотивира да продължи, да си вярва и да се посвети на мечтата си. Дават си време и се вричат във вечна любов.

След няколко години тя вече е кинозвезда. Вече е омъжена за друг и има дете от него.

Себ има джаз клуб, но е сам. Чакал е нея. (ревем)

Във финала на филма Мия и новият й мъж (когото не харесваме) вървят по тъмна уличка и чуват музика. Тя идва от клуб “При Себ”. Влизат и сядат на маса близо до сцената. Себ излиза и представя групата. Тогава вижда Мия… Сяда на пианото и изсвирва Epilogue. Светлината огрява само тях двамата. Сценаристът връща лентата и за кратко ни представя друго развитие на техния живот. Как всеки успява и осъществява мечтите си, без да се разминават във времето. Имат дете и са щастливи… Тук още повече се ядосахме.

Камерите ни връщат в клуба, където всички са затаили дъх и слушат пианото. Ръкопляскат, а Мия става и си тръгва. Той вижда как се отдалечава в гръб, тя спира, обръща се. Поглеждат се и очите й са пълни със сълзи. Нашите два пъти повече.

Unhappy end, който ни хваща за гърлото и ни кара да се замислим за своите избори в живота и пропуснатите възможности.

Всички тези емоции ще те връхлетят на живо, този четвъртък в зала 1 на НДК от 20часа!

Ако изкуството те влече, това ще ти хареса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *