Ако София беше корица на The Sofianer

Въображаемо списание, реални корици

0 коментара Сподели:
The Sofianer

Отражението на залязващото слънце върху трамвайните релси, уличните кучета, скритите заведения, местата за срещи, ремонтните работи, протестите –

как щеше да изобразиш София върху корица, ако си представиш, че си илюстратор на списание The Sofianer?

Именно със задачата да разхвърлят въображение върху корицата на имагинерното списание се захванаха 40-те художници, включили се в отворената покана на Фондация Кредо Бонум и Мулти култи колектив.

Въображаемото списание The Sofianer получи цели петдесет реални идеи за корици в духа на култовото американско издание The New Yorker.

Всички те са своеобразен израз на любов към неповторимия дух на столицата с нейния разнообразен лик, живота на софиянци през всички сезони на годината, във всички краища на града, от всички гледни точки.

От красивите фасади до грозните кътчета, от нещата, които обичаме, до онези, които ни дразнят ежедневно.

Художниците на три от кориците – Здравко Денев, Мариана Сърбова и Милена Миткова, ще бъдат наградени с равностойни призове от журито на проекта.

Можеш да разгледаш кориците им, в компанията на още 25 работи, на открита изложба в градинката Кристал между 7 и 19 септември 2022 г.

София не е първият град, който бива изобразен в стила на The New Yorker върху корица на въображаемо списание. През годините са били „издавани“ The Parisianer, The Tokyoiter, Le Montrealer, The Brusseler, The Milaneser, The Shanghairen и други.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *