Събития за седмицата: 22-28 август

Виж какво ни е приготвил градския лабиринт за следващите дни

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (16)

Август е месецът, в който се отдаваме на удоволствия за всички сетива. Лежерно преминаваме от едно усещане на друго, бавно кръстосваме улиците на града и набелязваме най-хубавите събития, които градът ни дава. Започваме още в понеделник с една великолепна прожекция, загряваме за събитието, което чакаме от доста време, и завършваме с танци под открито небе в любимата Soda.

Кърт Вонегът – Неподвластен на времето
22 август

Филмът, който ни остави безмълвни и ни накара да излеем емоциите си за него още минути след финалните надписи. Това, което ни направи най-голямо впечатление, докато пред очите се сменяха кадри от живота на един от най-влиятелните писатели на миналия век, а и в нашия живот, беше гръмкият смях на този къдрав мъж. Смях, който е продукт на 70 години Pall Mall и толкова трагедия, отразила се в очите му, че се превръща в единствената логична реакция на света. Така е то. Филмът „Кърт Вонегът: Неподвластен на времето“ е едно от най-хубавите произведения, с които сме се сблъсквали скоро. Представлява съвсем непретенциозен разказ за живота на този така любопитен персонаж. Режисьорът на лентата Робърт Уейд се превръща от 23-годишен почитател на творчеството на Вонегът в негов близък приятел, защото един ден събира кураж да се свърже с писателя и да му предложи идеята за документален филм. Уейд не прави просто филм, той отдава почит към човек, с когото работи няколко десетилетия.

Go Guide After Work Social Club: Seaside Awards Official Launch
24 август

Този After Work Social Club те пренася по-близо до вълните и по-дълбоко в удоволствията на морския живот. Морето този път е близо до небето и синята ни тематика с мирис на сол и дъх като бриз акостира на покрива на Barter Community Hub – познаваш мястото като рууфтопа на Puzl Coworking. Имаме много за разказване! Този After Work, който посвещаваме на вечната любов към морето, е и официалният начин да обявим Go Guide Seaside Awards. С моряшка любов и лек ретро вайб превръщаме разкошния rooftop на Barter Community Hub в пристанищен град. Без да се натрапваме, ще ти разкажем за лятното издание на наградите, а ако решиш да гласуваш за любимите си заведения на Черноморието по време на събитието, ще те почерпим с безплатно питие на бара. Всички пирати, безстрашни капитани, красиви русалки и гурме бохеми в летен отпуск ги очакват сини вълни, спускащи се от тавана, огромен морски шах, софийски залези и специален фото корнер за улавяне на августовското слънце. И за да е цялото преживяване толкова лазурно, колкото подобава на морския бряг, за музиката в тази сряда ще се грижи Marten.  Морето не е само на изток. То не е измислица, в сърцето е… и щастието съществува!

Трябва да си представяме Сизиф щастлив | Радостин Седевчев
25 август

Галерия +359 има удоволствието да ви покани на откриването на изложбата „Трябва да си представяме Сизиф щастлив“ проект на Радостин Седевчев. В „Трябва да си представяме Сизиф щастлив“ Радостин Седевчев продължава да изследва такива глобални теми като границите на живота и смъртта, уникалните субективни представи за света и начина, по който се осъществява социалното самоопределяне на индивида през призмата на времето. Съдържанието се структурира в типичните за автора камера обскура състояния, събрали в оптическа точка различни епохи, където миналото присъства под формата на разнообразни лични архиви, които по силата на случайността попадат в ръцете на артиста.

Alen Mak в Soda
26 август

Петък вечер е време за почивка, танци и приятно питие. Специално за 26-ти приятелите ни от Soda са ни приготвили нещо специално! Влизайки пред вратите на това сакрално място ще имаме възможност да се потопим в социалистическо-естрадно забавление. Българско диско, олдскуул фънк и тържество за носталгично настроените ни души – нямаме нужда от нищо повече.

Обич: Художниците, които нарисуваха морето като вечност

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *