Влез в играта с \“DЕТЕКТИВ\“

Премиерният спектакъл “DЕТЕКТИВ” през декември в Театър „Българска армия”

0 коментара Сподели:

Докъде може да стигне играчът и има ли връщане назад? Можеш ли да излезеш от играта без последствия? Разберете на 11, 17 и 19 декември от 19.30 часа на сцена-клуб МаксиМ в Театър „Българска армия”! Играта няма правила. Театър, покер, интелектуална схватка – всички средства са в действие, за да има надмощие.

„- Значи Вие смятате брака за игра, сър?

 – Не брака, инспекторе, а секса. Сексът е играта, а бракът е наказанието.“

С динамичен диалог, неочаквани обрати и с интелигентното чувство за хумор на Антъни Шафър „DЕТЕКТИВ“ е предизвикателство както за публиката, така и за актьорите. Иван Радоев и Добрин Векилов – Дони влизат в играта „DЕТЕКТИВ“ от Антъни Шафър, режисирани от Надя Асенова, в сценичната среда и мултимедията на Кънчо Касабов. 

Пиесата на Антъни Шафър има зашеметяващ успех. Парадоксално е, че първоначално тя е била отхвърлена от десетте най-именити продуценти на Уест Енд, но след бляскава премиера в Брайтън (театър „Роял”) много скоро се качва на сцената на театър „Сент Мартин” и достига рекордните 2359 представления в Лондон, както и 2000 на Бродуей, където печели наградата „Тони” за най-добра пиеса на 1970 година. Две години по-късно по нея се снима филмът “Копой“ с невероятните Майкъл Kейн и Лорънс Оливие.

„DЕТЕКТИВ“ е криминале. Игра за двама мъже, които искат да премерят силите си, характерите си, егото си. Състезание, което на моменти минава всякакви граници и се превръща в игра на живот и смърт.

В духа на доброто криминале нито едно действие не е окончателно и никой не може да отгатне следващия ход на играчите.

Какво споделят главните действащи лица в пиесата? „Любов и отмъщение – типично италианско. Моят персонаж – Майло Тиндъл – е от италиански произход и до голяма степен тези думи го определят. Майло влиза в тази игра с чисто сърце, но дали ще излезе по същия начин? Двама мъже играят, да го наречем най-общо, мач със завиден спортен хъс. Ще останете изненадани от тяхната изобретателност и вярвам, ще се забавлявате, както се забавлявахме и ние, докато работихме по спектакъла, а и сега, когато продължаваме да го развиваме. И да, не става дума само за жени…“, споделя Иван Радоев.

„Сигурно много хора с изненада ще установят името ми в афиша на пиесата “Dетектив”, разказва Добрин Векилов – Дони. „Приех, защото се изкуших, защото повярвах в преценката на режисьора и в партньорството на дългогодишния ми приятел Иван Радоев, а и защото изпитвам себе си в този уникален текст на Антъни Шафър. Както казва героят ми Андрю Уайк : “Най-краткият път към сърцето на всеки мъж минава през унижението”. Е, може би реших да се унижа. Вие ще прецените това.”

Влезте в играта на „Dетектив“ на 11, 17 и 19 декември от 19:30 часа на сцена-клуб МаксиМ в Театър „Българска армия” и се опитайте да предположите. На кого ще заложите? Едно е гарантирано – чисто и неподправено удоволствие – просто игра!

Ето нещо интересно, свързано с грижата за кожата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *