Бъди розова светлина за живота – бягаме благотворително през септември

Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака на гърдата ни събира за бягане и разходка в Южния парк

0 коментара Сподели:

Септември не е толкова далече, затова бързаме да ти кажем, че на 25-и ни очаква страхотно събитие с още по-страхотна кауза. Race for the Cure 2022 е четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърдата, което ще събере стотици в Южния парк, а стартовата точка е Статуята с гълъбите.

На прага на Световния месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто,

включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ. Пет километра бягане или три километра ходене – това е благородната дилема пред всеки, желаещ да се включи, като сумата от Race for the Cure 2022 ще бъде използвана за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. До момента чрез двете кампании са прегледани над 2000 жени. „Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират вследствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение“, ни каза д-р Полина Лъжанска, основател на CancerCare.bg, които са организатор на Race for the Cure за страната.

„В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери, започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го направят индивидуално или отборно. Регистрацията за участие се случва на сайта  www.raceforthecure.bg. Не е необходимо да сте маратонец в топ форма, за да станете част от инициативата. Вашите регистрации са директни дарения за следващата кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

Повече регистрации, повече профилактични прегледи за рак на гърдата“, коментира още тя.

Ние подкрепяме с две ръце инициативата, като ти казваме, че можеш да се регистрираш като индивидуален участник или да поканиш семейството си, приятели, колеги, познати и да се регистрирате като отбор на подкрепата. Ако се регистрираш, не си длъжен да застанеш на старта в София, но помагаш директно за осигуряването на повече безплатни профилактични прегледи. Регистрацията си можеш да направиш тук, а ние ти благодарим още отсега.

Напомняме ти и че през последните две години, въпреки ограниченията за масови спортни прояви заради COVID-19, десетки хиляди се включиха във виртуалния Race for the Cure и тичаха или се разхождаха в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. Събраните към момента средства от регистрации бяха инвестирани в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и в кампании за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в 17 града в България.  Повече регистрации, повече прегледи за жените в България! Да помогнем заедно – сега му е времето!

За още добро – виж Промени света и заобикалящата те среда към по-добро

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *