Събития за седмицата: 18 – 24 юли

Пускаме се по течението с концерти, соарета и театрални събития, които не трябва да изпускаш

0 коментара Сподели:

Докато топлите дни се разтичат по софийския паваж като лепкав сладолед по ръцете ти, събитията се редят едно след друго!

Преди да побързаш да отпрашиш към морето, хвърли един поглед на богатата културна програма в София. Може пък да решиш да поостанеш и да се насладиш на поопустелите улици и вълнуващите събития. Кой е казал, че плажът е най-доброто мястото за преживяване на жегите? В изложбените зали климатикът ще ти държи хладно, докато се наслаждаваш на качествено изкуство, а вечерните соарета ще вдигнат градуса на настроението ти по правилния начин.

MINUTES AGO | Kosta Karakashyan
до 18 август, КО-ОП

„Преди минути” е втората от четирите сайт-специфик инсталации под обща тема „Like the State, the Toilet is Never Neutral”. С нея Коста Каракашян документира различните човешки присъствия и техните проявления… в обществената тоалетна. Пространството е представено като защитена среда, в което става възможно извършването на интимни действия, както и на такива, установени като неприемливи. Чрез техниките на съвременния танц и пърформанс се изтъкват естетическите качества на разнообразни ситуации, като те се разглеждат под субективна, заличаваща тяхната баналност призма. Многопластовото преживяване, през което преминава посетителят, го провокира да погледне на намесата като на едно сюрреалистично преживяване, в което границите между реалност и фантазия са силно размити.

LUNIKK Live
22 юли, Tell me

Lunikk е поп дуо, което се събира през 2019 след кратък разговор, който започва с въпроса „Искаш ли да правим музика заедно?“ и завършва с отговор „Да, искам“. Така, Кристина и Дени екипират своята стая с достатъчно техника, която им позволява да започнат да строят своя „Нереален град“. След месеци напасване и навлизане в дълбините на ‘Ableton’, те вече имат достатъчно идеи, с които да сглобят цял албум. След много записи на вокали и китари, които влизат между тъмни бийтове, се включва и микс инженерът Янко Генов. Малко по малко, в продължение на година и половина, тези идеи стават завършени и готови да зазвучат на слушалки и тонколони с цел да останат там за дълго. Кристина е зад микрофона и текстовете, докато Дени реди бийтовете/инструменталите, по които гласът ѝ се движи. Китара, синтове… цялостно атмосферно налягане.

„Зад червената завеса“ – представяне на фотоалбум и изложба
22 юли, Галерия Сердика

,,Вратите понякога се открехват тайно и тихо. И така трябва да бъде, за да не бъде нарушено спокойствието между световете. Ако ти се даде да отвориш вратата, отвори я. Протегни ръка през нея. Виж и светлината. Ако в теб грее слънцето и желанието, това, което ще видиш през процепа, също ще свети. Премини тихо и внимателно. Не знаеш какво точно има там, няма как и да знаеш. Това е търсенето.“

На 22ри юли от 19:00 ч. в галерия Сердика на Женския пазар ще бъде представен фотоалбума „Зад червената завеса“. Задкулисна фотография. Ще можем да погледаме снимки. Ще можем да си поговорим за това, което стои от другата страна. Изложбата няма да може да бъде видяна повече на това място. Само на този ден в този час. Ще я видите и на други места, в някой друг ден, в някой друг час. Тя никога няма да бъде еднаква. Винаги нещо в нея ще се променя. Винаги нещо ще е живо. Заповядайте. Не знаете кого може да срещнете и какво може да се случи.

SOIRÉE Vol. 5 SUMMER EDITION
24 юли, The Gin House

След кратка пауза през месец юни, любимата ни поредица от соарета се завръщат.Този път на сцената на друг доста готин софийски бар – там където джинЪт е на почит и го има в неузнаваеми съчетания, настроението естествено е доста морско…но нищо подобно, на което да сте били другаде, в любимата ни София. С лятното соаре, което ни организират, възнамеряват да превърнат градината на „The Gin House“ в най-добрия избор за тези от нас, които по една или друга причина са в София, и искат да им е приятно, красиво, интересно и различно.

Ще бъде шик, ще бъде винтидж бохемско, ще има вкусна и красива храна, ще има коктейли, а музиката ще е на ниво.

Боклук
24 юли, Театър 199

„Боклук“ разказва за срещата на три сестри, отдавна разделени и с коренно различни съдби, които се събират в дома от детството си. В течение на действието те споделят своите най-съкровени чувства, мечтания и болки. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента, те ще разкрият една на друга, а и всяка за себе си, неизказвани преди и неподозирани дълбочини на своите характери. И ще осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят. Безспорното театрално събитие на сезона се играе за последен път преди лятната ваканция на театъра, така че ако не си го гледал – не пропускай!

Най-сладкият начин да спасиш света с Мария Жекова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *