Най-сладкият начин да спасиш света с Мария Жекова

Нашият свят зависи от тях, нека се погрижим за техния

0 коментара Сподели:

Със своята усърдна работа пчелите постигат невероятни неща и са едни от най-важните работещи животни по света. Тяхната най-важна задача е да опрашват растенията, а без тази безплатна услуга ние ще трябва да живеем без около една трета от нашите храни.

Като основен стълб в екосистемата ни тези малки жужащи приятели носят на крилата си нелеката задача да отговарят за оцеляването ни.

Индустриализацията на земеделието е унищожила голяма част от изобилието, от което те имат нужда. Само преди няколко години пейзажът беше съвсем различен – житните поля съдържаха мак, метличина и много други диви цветя и билки; ливадите бяха цветни килими. Биологичните билки липсват в конвенционалните зърнени поля, а използването на различни инсектициди трови пчелите.

Зарази всичко това и много още, е от изключителна важност да обърнем внимание на живота им, за да продължи да съществува нашият.

Днес ти разказваме за една инициатива, която вярва в това и се бори за по-добър свят за тях.

bees

Водени от убеждението, че е време най-големите да се погрижат за най-малките, от 2 години Mastercard подкрепя българската технологична компания Pollenity и платформата им за осиновяване на кошери и продажба на качествен мед от малки производители – istinskimed.bg. Компанията осиновява дългосрочно 13 кошера и ги споделя с българските банки, които издават този тип карти. Брандът има и свой етикет мед с посланието „Безценно“, който е и основният мърчандайз на компанията през последните години. Освен това неуморно призовават картодържателите си да предпочетат „смислената трансакция“, като на свой ред осиновят кошер за цяла година с Mastercard, който им носи мед, ползи и уникални преживявания за награда дългосрочно.

Гледайте първи епизод от видео поредицата „Най-сладкият начин да спасиш света“ тук:

Съвсем скоро към инициативата се присъедини и Мария Жекова – онази великолепна жена, която създава съдържание за сърцето и храна за душата.

Приема предизвикателството да открием какво наистина е безценно за нас – в личен и колективен план, и да го последваме с цялата си надежда. До края на годината всеки, който осинови кошер или закупи мед на платформата, може всеки месец да спечели вечеря лично от Мария Жекова в Родопите, в уникалното кътче Хранилище за мечти, което тя създава с огромна отдаденост и любов.

През това време Мария ще допусне зрителите до най-съкровените кътчета на своя дом – мястото, където ще започне да отглежда Apis Меllifera Rodopica – дивата родопска пчела, която единици пчелни фермери пазят с грижа и опасения за нейното бъдеще, застрашено от пестициди, нелегален внос и развъждане на външни за България пчелни видове.

Всяко осиновяване на кошер гарантира живота на 60 000 пчели и подпомага героите на икономиката – малките фермери и производители, които се борят да спасят дивите видове и традиционните занаяти. Кампанията представлява своеобразна „консервационна“ програма за българските пчели – най-малките работници в икономиката – и най-големите.

Амбицията, с която всеки от участниците в кампанията се бори за опазването на пчелите, е вдъхновяваща. Надяваме се искрено да запалим пламъчето в твоето сърце, защото

заедно имаме силата да направим света ни една идея по-цветен, жужащ и уханен.

За още вдъхновяващи истории: Тя е Виктория Цачева – организатор на фестивала Ritual Gatherings и корпоративен ПР. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *