21 заведения в София, в които да се скриеш от жаркото слънце

Заведенията с летни градини, които картата на София крие

0 коментара Сподели:
garden

Go Guide тръгва на обиколка из градските оазиси, в които жаркото лято спира, за да се охлади в блаженство. Китните външни пространства на ресторантите и баровете са локациите, които претворяват града в зелена градина. Тук прекарваме дълги часове на наслада и увлечени от цветните пейзажи, които вкусовете рисуват върху небцето, пускаме корен в умерено-топлия пояс на лежерния живот.

33 Gastronauts

Знаем, че и ти обичаш да споделяш топлите летни вечери с любими приятели, а гастронавтите знаят как да те посрещнат подобаващо. Със своята богата селекция вина от цял свят, тук определено подаряват наслада за всички сетива и с приготвените на място вкусни изкушения от сезонни продукти, набавени от български ферми и местни производители. Градината е толкова зелена и просторна, че съвсем спокойно може да се превърне в твоят любим летен спот за срещи след работа!

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14
0879 375 233

Bar National

Отбиваме се в градския оазис в сърцето на София, където времето тече различно, а коктейлите носят наслада на друго ниво. Освен удобната и легендарна локация на Bar National, тук ще откриеш и автентично италианско джелато. Доманиките ни карат да вибрираме на високи честоти с различните събития, театрални представления и партита, които случват точно на площада пред бара. Скочи след работа с колеги или уикенда с приятели – хубаво е!

НДК, пл. България 1
0886 552 240

Boho

В Boho винаги се чувстваме като у дома, защото атмосферата е уютна, а концепцията за хранене – „comfort food”. Богатото брънч меню, съставено от любими селектирани продукти носи съвременен прочит на познатите вкусове, а като добавим към това и просторната градина, мястото става особено специално. В нея чувстваме топлината, ароматът на зеленина и лекият полъх на вятъра. Когато пристигнеш, опитай и от обновеното вечерно меню, коктейлите и хубавото просеко.

ул. „Христо Белчев“ 29b
089 645 1458

Cocktail Bar

Една от спирките ни се намира точно там, където „Ангел Кънчев“ и „Солунска“ се хващат за ръце и се разбират да пият коктейли. Охладените чаши, пълни с наслада са способни да ни задържат в омаята си за поне няколко блажени часа. Тук е райското кътче за любителите на добрите питиета, забъркани с вкус и опит, от висококачествени съставки, пресни плодове и ароматни билки. Цялата тази градска романтика ни привлича като магнит всеки път, щом минем оттам.

ул. ,,Ангел Кънчев“ 9
087 715 1152

Crystal Burger & Steak

Ако си зажаднял за сочни стекове и бургери, имаме предложение за теб, при това с бонус – феноменална гледка към Витоша. Атмосферата тук е тематична и сама говори за разнообразието от селектирано висококачествено месо от САЩ, Аржентина и Австралия. За свежест предлагат и не по-малко впечатляващи салати, с които да допълниш месните изкушения. Правилно подбраните мерудии тук подчертават вкуса на месото, точно както и градината им прави живота ни през лятото много по-хубав.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Da! Organic

И това лято арт убежището и ресторант с гурме здравословна храна ни посреща във вечно зелената си тропическа “гора“. Кулинарните изкушения, които приготвят в кухнята на ул. Алабин 22 съдържат изцяло органични продукти, набавени от проверени български ферми. Освен замесения на място занаятчийски квасен хляб от лимец, е добре да опиташ и суровите сладки шедьоври! Най-хубавото оставяме за накрая, а именно възможността, която от Da!Organic дават на своите посетители с богатата си културна програма – изложби, концерти и разнообразни арт работилници.

бул. „Алабин“ 22
0897 094 139

Edo Sushi

Да се потопиш в азиатската приказка на Edo Sushi, при това в полите на Витоша, е преживяване, което си струва да си подаряваш често. Японската кухня е завладяваща, екзотична и необикновена. Тук те очаква разнообразие от суши предложения за всеки вкус, традиционни ястия и цялостно приключение, допълнено от незабравимо шоу от тепаняки майстори. На фона на гледката, която се разкрива от градината им, всичко е по-вкусно, по-запомнящо се и осезаемо по-вълнуващо.

Ул. Околовръстен път 214
088 666 1614

Jazu

В София бе открито ново място, даващо възможност да се докоснеш до екзотичната японска култура. Вниманието в детайла си личи в цялата атмосфера и се забелязва при продуктите за всички ястия, които са от най-високо качество, лично подбрани от екипа на ресторанта. Музиката е важна част от преживяването при посещение в JAZU. Всяка вечер има contemporary live jazz, на който да се насладиш в изисканата градина докато общуваш с близки, приятели, познати и непознати.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

J.J. Murphy’s

Очарованието на ирландския пъб в столицата е в обстановката, в която винаги се чувстваме на място и като у дома. Представи си топла лятна вечер, приятна компания, чаша студена бира и гъделичкащи мехурчета утоляващи жаждата. Цялата тази идилия се случва на открито, в закътана градина в центъра на града… ами да, намираш се в J.J. Murphy’s. Всичко това обикновено е придружено с традиционни ирландски ястия, още бира, спортни събития и добри приятели. Наздраве, чакаме те там!

Ул. Кърниградска 6
02 980 2870

La Bottega

Може да се намираме в София, но сме убедени, че душата ни е италианска. По тази причина обичаме да пускаме корен в полите на Витоша и уюта на прохладната градина на La Bottega Monte. Добрата, качествена и сезонна храна върви с не по-малко подходящи питиета и атмосфера, която предразполага да останеш тук поне за няколко часа. Наслади се на добре прекарано време с близки и приятели, докато хапваш чиния с превъзходна паста, придружена от някое пивко сицилианско вино.

бул. „Черни връх“ 191
088 934 4493

Mediterraneo

Винаги щом градусите се покачат, гладът за средиземноморска кухня се увеличава, а с него и желанието за повече време на открито. Чудната зелена градина на Mediterraneo е скрита в очарователен вътрешен двор, далеч от шума на улицата. В менюто ще откриеш всички необходими компоненти за добър юни – разнообразни класически интерпретации, авторски ястия и подбрана винена листа. Понеси се по вълните на добрия вкус, тук това се случва съвсем естествено.

ул. „Оборище“ 9Б
088 664 4402

Memento

Искаш ли юнските вечери да са под открито небе, с коктейли и партита до сутринта? Това е мястото, където градските легенди небрежно отпиват от чаша с уиски в уюта на прохладната градина. В нея може да се насладиш на слънчеви бани с ароматно еспресо, следобедни суарета или тематични вечерни партита. Тук ще създадеш незабравими спомени. Стани част от историите на нощна София. Memento Creating memories!

ул. „Г. С. Раковски“ 106
Централен вход НДК
Бул. „Витоша“ 32

Quche

В центъра на София, точно на Оборище 16, откриваме френското бистро, в чиято основа стои вярата в качествените продукти и хубавото вино. Тук можеш да усетиш онзи фин френски уют, за който всички говорят. Менюто в Le Petit Quche е изцяло авторско и се обновява цели четири пъти в годината, спрямо сезона и вкусовите предпочитания на клиентите. Препоръчваме ти да опиташ техния брънч, но ако търсиш място, на което да опиташ хубаво кафе, коктейл или чаша вино – то тук е точно за теб!

ул. „Оборище“ 16
0876 296 075

Roma Bene

Ако искаш да усетиш духа на италианска магия, то тук той се носи из цялото пространство. Големите стъклени врати ни разкриват гледка, която си струва всяка минута прекарана тук, а планинският ветрец в градината напомня за зелените полета на Тоскана. Кухнята в тази малка Италия изобилства с добра и здравословна храна, в лицето на класически рецепти и такива, които ще срещнеш само тук. За десерт – карамелен мус, гледка и чаша вино… Perfetto!

Ring Mall, Софийски околовръстен път 214
088 883 3166

Shades of red

Да си подариш удоволствие на приятно място е сред най-хубавите неща, които може да направиш за себе си, а в Shades of red удоволствието е на много нива. Кулинарната стойност, която дава на градската гастрономическа сцена е голяма, затова е и любим спот за всички ценители на вкусните сезонни ястия и добрите питиета. През топлите месеци, приказната им зелена градина приласкава с уют и съвършена атмосфера, в която ще се насладиш на всички нюанси на добрия вкус.

ул. „ген. Гурко“ 1
02 811 0930

Social Cafe

Да наблюдаваш динамичния град от уютни места като Social Cafe Bar & Kitchen е особено приятно занимание. Хем си част от улицата, хем си седнал комфортно и хапваш изкусителни ястия, изпипани в детайл и завладяващи всички сетива. Барът им предлага не по-малко впечатляващи коктейли, които затварят кръга на съвършенството, а често има и музика на живо, за да са вечерите още по-магически и пълноценни. На такива места пулсът на града се усеща много по- отчетливо и ясно.

бул. „Витоша“ 16
087 676 7647

SODA

Имали сме не една и две афери с хубавата музика и свежите коктейли под Моста на влюбените. В градината на любимата SODA намираме пристан за своето жадуващо за летни емоции тяло, за съзнанието, което сънува музика или просто за някоя петък вечер. Събитията в това уютно пространство са разнообразни и впечатляващи, а авторските коктейли ни нашепват да се предадем на желанието. Обстановката е като в зелен градски оазис, в който намираме мястото си при всеки удобен повод.

бул. „България“ 2
088 776 0088

Story Bar & Dinner

Посоката на топлия юнски полъх ни отведе в центъра на града, в очарователно място за истински добро прекарване. Модерното пространство на Story Bar&Dinner е подходящо за всяка част от дългия летен ден. Тук предлагат изкусителни и разнообразни ястия, дневно меню, но и вълнуващи авторски коктейли, които прилягат на нощната премяна на заведението. Частта с градината е особено важен акцент, заради спокойната и магическа атмосфера, която носи локацията в сърцето на ЦУМ.

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2
088 868 6885

Villa Victoria

Сгушен сред красивата природа на Ловен парк, ресторант VILLA VICTORIA е един от най-емблематичните представители на веригата. Перфектното обслужване и прохладната градина ни пренасят далеч от шума на града, а качеството и вкуса на храната са издигнати на пиедестал. Сезонните изкушения угаждат на всеки вкус, а в Chefs менюто на шеф Красимир Киров можеш да опиташ и ястия с дивеч. Изживяването тук те кара да искаш да се връщаш отново и отново, и те съветваме да се увериш в това от първо лице!

бул. „Симеоновско шосе“ 1 (п.к. 1700) 
0889 800 099

KEBA

В КЕВА и промеждутъка от растителност, изкуство и естетика, честичко намираме своето място. Градината им предразполага към сладки приказки, сутрешно кафе, вечерни танци и всякакви други приятни занимания. Обичаме да идваме тук и за яките им партита и ивенти, за следработни срещи и изобщо за всички поводи, които си измисляме, за да изпием по едно. Задната част на градината вече функционира, така че взимай питие и забрави за всеки градски шум.

ул. „Г. С. Раковски“ 114
087 863 3505

Ресторант Рицаря

Водим те в сърцето на квартал Лозенец, където спокойствието, приятната музика и неустоимата храна са добра причина да останеш, а и да пуснеш корен. Ресторант Рицаря предлага неустоими ястия от българската и италианската кухня, приготвени с пресни продукти и много любов. В цветната градина, която е любимата ни част, ще вдигаш назравици за всички хубави поводи с някое от прецизно селектираните им вина. Довери ни се, сетивата ще ликуват!

ул. „Якубица“ 19
088 244 4414

За още вкусни предложения виж: Ново място в София: StandArt

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *