Editors’ Choice: Млък, приложението за концерти, Unseen scene и още…

0 коментара Сподели:
editors' choice

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва. Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия. Лятото се разлива по пръстите ни като лепкав сладолед, вечерите ухаят на липа, а от напечените фасади радиира топлина.

Събираме се в 6 неща, които обикнахме този месец, и се надяваме да ти предадем тази емоция успешно.

Артистът: Мария Йованович

Да обогатяваме пространствата, в които сме, обогатява и нашия свят. Керамиката на Мария Йованович е създадена за велики неща. Това, което искаме да вдишваме, да усещаме, да не забравяме, е претворено в чаши, чинии, купи, лампи и всякакви магични съдове. По стените им се разиграва лято, а в студиото ѝ се върти любов – разгледай в социалните мрежи или се отбий в пространството, което е създала.

Книгата: Млък

Историите на Радослав Бимбалов са като да отвориш отдавна залостен прозорец след дълга зима – хем изненадващо свежи, хем сякаш ги помниш отнякъде. Прозата му потича към сърцето ти и кара духа да търси и създава пътеки към истината. Тези 21 разказа, така неизбежно искрени, те пренасят в свят, в който всичко е възможно. Улавяме се, че понякога предпочитаме вселената с розови фламингота в градския и ѝ се отдаваме при всеки възможен момент.

Приложението: Songkick

В разгара на летните музикални трептения открихме едно приложение, което да ни помогне да навигираме дестинациите си, без опасност да изпуснем нещо любимо. Songkick се свързва с профила ти в Spotify или Apple Music, от където се запознава с музикалния ти вкус и местоположението ти. Можеш и ръчно да добавиш артистите, които да следиш, а app-ът от своя страна те известява за предстоящи участия и концерти. Велико, нали?

Зеленината: Air plants

Въздушните растения с латинско наименование Tillandsia са над 650 вида. За растежът им не е нужна почва, най-често се увиват около различи съдове или други растения. Не са трудни за отглеждане, а са толкова красиви, че няма как да останеш безпристрастен. За отглеждането им не е нужно да имаш особен опит в ботаниката – необходимо им е само влажно място с непряка слънчева светлина. През зимата се потапят във вода за 30-40 минути веднъж на 10 дни, а през лятото интервалът се скъсява.

Събитието: Unseen scene

Ако си мислиш, че си присъствал на всеки вид концерт, помисли отново. В първите дни от месеца Топлоцентрала беше домакин на първата невидима сцена, на която Dead Man’s Hat сътвориха магия в тъмнината. Незрящи водачи хващат ръката ти, за да те заведат в тъмна зала, където без да разчиташ на очите си, се потапяш в усещания от ново измерение. Опипваме границите на възприятията си и избираме кои лимити да спазим и кои да прекрачим. Следи програмата им!

Трендът: Midcentury modern returns

Кураторите на интериорни пространства и всякакви дизайн гурута предвидиха този тренд още преди няколко години, но през последните месеци стана ясно, че говорим за напълно превземане на мястото под прожектора. Естествените материали, изобилието от форми и цветове, уютът на познатото и вече преживяното, ни притеглят към класическия Midcentury modern. Завръщането му ти дава възможност да откриеш находки из каналите за preloved стоки, което е и супер устойчиво!

Тук можеш да видиш 21 заведения в София, в които да се скриеш от жаркото слънце

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *