Подаръци, направени с любов

Говорим си със Светла Иванова от Made with love за изкуството, което одухотворява предметите

0 коментара Сподели:

„Шишман“ е една от най-колоритните и оживени улици в центъра на София. Разходката по нея наподобява стъпките на тангото – изминаваш няколко крачки по очукания, тесен тротоар и в миг погледът ти бива откраднат от цветовете на някой арт магазин, леката музика на някой приятен бар или от осветената витрина на една от малкото индипендънт книжарници. После следва крачка назад…

Днес обаче ще направим няколко крачки нагоре и ще се издигнем над „Шишман“, за да открехнем вратата на едно скрито почти до облаците таванско ателие. Там ни чака просторна, даже пленяваща панорамна гледна към Витоша и… Светла от Made with Love. Както обикновено Светла е изцапала ръцете си с бои, а по цялото ѝ бюро са разпилени скици, четки, отвертки и клещи. Атмосферата в ателието поне на мен ми е любима, а за произведенията, които се раждат в нея, ще ви разкажа сега.

– Здрасти 🙂 Хайде да въведеш малко и Go Guide в твоя артистичен свят. (Тук, както и предполагах, се изчаква около минута време, през което Светла преобразува разхвърлените си мисли, за да ги пренасочи към темата. Е, изпуших една цигара докато това стане.) 

– Занимавам се с така наречения Home Decor и стоя зад името Made with Love. Като повечето "класици" в сферата – и аз открих това си лице още в ранна детска възраст.

Може би желанието ми да създавам и моделирам нещо с ръцете си е прехвърлено от дядовците ми, от майка ми…

Със сигурност помня, че се рових с голям интерес в куфара с инструменти вкъщи и все чуках, завинтвах, разглобявах и сглобявах разни неща. Интересен факт е, че най-често дървото като материал ми беше в ръцете. Някъде у нас съм си събрала и първите рисунки, трябва да ги сложа на някое по-видно място.

– Ако сега хванеш и се опиташ да ги повториш, нали знаеш, че няма да са същите – опитът в тях ще си личи и за жалост ще измести неподправеното движение на малката детска ръчичка…

– О, разбира се. Точно за това са ценни драсканиците. Сега, колкото и освободено да работиш, нещата, които създаваш, щеш, не щеш, са пречупени през една определена призма. Призмата, която се поражда не само от опита, но и от порасналия човек, за когото е предназначен подаръкът. Той вече има изградена представа как трябва да изглеждат нещата и ако искаш да задоволиш желанието му, работиш в тази посока. Това е важно за успешния резултат, аз следвам неписаното правило и за късмет се радвам да добър фийдбек.

– Този месец настъпва един период, в който всички си правим подаръци. Аз съм ценител на персонализираната изненада, както предполагам са и повечето хора. Тук Made with Love може да бъде много полезен, така че сподели какво изработваш.

– Ще прозвучи малко несериозно, но това е факт. Правя всичко, на което съм способна. Не отказвам предизвикателствата и по тази причина в каталога ми присъстват всякакви неща: бижута, кутии, албуми за снимки, столове, маси, дори бухалки съм правила. Затова избрах да работя както по своя, така и по негова идея. Човекът идва, споделя какво му е мерак да има или да подари на свой близък, и аз го визуализирам. Така че да, ако някой иска да направи специален подарък, който не присъства по магазините в мола – аз съм насреща.

– Знам също, че избягваш повторяемостта, което прави творенията ти освен авторски и уникални.

– Да. Стремя се всеки път да правя нещо различно. Да не се дублира дизайнът на продукта, за да направя и човека щастлив. Смятам, че стойността на предметите се изразява в следната верижна линия – някой е помислил за теб, а друг е създал с ръцете и енергията си нещо, което е специално за теб, твое е и второ като него просто няма.

 – Или казано с други думи – Made with Love 🙂

– Ха-ха. Да, Made with Love.

Ако и в теб кипи желанието да зарадваш някой близък с подаръка си от сърце, може да потърсиш помощ във Facebook и сайта й.

Ето и една готина изложба на реставрирани мебели.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *