Събития за седмицата: 11 – 17 юли

София не е морето, но те приветства да се гмурнеш в дълбините ѝ

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Знаем, че юли в столицата не е идеалния сценарий за повечето от нас –

с уханието на лято на никой не му се седи в офиса, горещината се залепва по нас като плакат за поредния концерт на Панайот Панайотов върху градски стълб, а всички снимки на морски изгреви и залези привикват аромата на освежаващ джин тоник, примесен с морски бриз. Няма какво да се занасяме, искаме да избягаме от града, но вместо да мрънкаме неутешимо, можем да извадим най-хубавото от ситуацията. Тази седмица в София то хич не е малко – започваме с лятно кино на открито, слушаме Руши в средата на седмицата, а за финал се вливаме в изкуството, което ни очаква уикенда на емблематичния Славейков.

ВОЕВ – Филмът @ Sofia Summer Fest 2022
11.07

Да пресъздадеш в образи един от символите на поколението на бунта в България е предизвикателна задача, която изисква специално отношение – към безпощадно отлетялото време на всеобщата мечта за разбиване на статуквото, към спомените за не толкова далечното минало, когато младите хора живееха с гневен пламък в душите си… Документалният филм, посветен на легендарния Димитър Воев, разказва за неговия живот и творчество – музикант, поет и артист, незабравима личност в неформалната културна вълна от края на 80-те и началото на 90-те години в България – времето на кардиналната промяна, на сриване на стени, на истинската надежда… Билети можеш да откриеш тук – https://bit.ly/3bbvy4k

Руши live в Кино Кабана
13.07

Руши е от онези звезди, с които израсна цяло едно поколение. За 20 години творчество, той определено е извървял дълъг творчески път и за разлика от много нашумели имена в началото на века, все още е актуален. Миналата година обърна всички погледи към себе си със сингъла „Мексико“, чийто клип беше кинематографична наслада. През последната година го видяхме и като адвокат в сериала „Мен не ме мислете“, а тази сряда го слушаме на сцената на Кино Кабана. Билетите са ей тук, и не остават много – https://www.eventim.bg/…/rushi-sofiya-kino…/event.html

100 Стола – Будапеща 1
14.07

„100 Стола“ и „Колективът“ отключват ново публично пространство в центъра на София! Хълмът над улица Будапеща 1 ще бъде озеленен, трансформиран и изпълнен с богата културна програма, която да отпразнува “новото” място в града: изложби, прожекции, мини-концерти и представления са само част от всичко, което предстои да се случи на върха на знаменития хълм!

Mish Mash Fest – Summer edition Vol.2
16 и 17.07

В разгара на лятото отново ще имаме възможността да се насладим на неповторимата атмосфера на този пъстър празник на изкуствата. Емблематичният площад Славейков ще бъде украсен от бижута, дрехи, аксесоари и всякакви творения, които да напълнят очите ти с красота. Заедно ще празнуваме лятото, а среща с приятели там ще те вдъхнови и ще те зареди с много свежо настроение.

PLANT EXCHANGE BG СРЕЩА
17.07

Искаш да имаш растения вкъщи? Вече имаш няколко? Имаш повече от няколко? Може би… доста? Имаш малка джунгла? В живота ти всъщност има повече цветя, отколкото хора? Ами, чудесна новина! В събота сме на растително приключение в любимото ни кафене Coffee Syndicate, известно с пълната си със сукуленти вана. Всеки ще има възможността (даже ще бъде поощрен) да размени, подари или получи красиви растения от усмихнати хора. Така че грабвай китките и се присъединявай!

Кецовете ми са свобода, любовта ми се казва сцена: Симо Желязков

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *