Събития за седмицата: 4 – 10 юли

София крие чара си на сянка. Последвай ни, за да разбереш къде е тази седмица

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Юли е магия, която ще се изплъзне между пръстите толкова бързо, колкото и дойде. Запълваме го с храна за ума, слуха, душата и тялото. Седмицата ни предлага изпъстрени със сенки изложби, невиждани сцени, възможността да уловим истории и философски вечери. Скачай смело с нас!

DEAD MAN’S HAT | UNSEEN SCENE LIVE

Откриваме седмицата още тази вечер в района, в който сме последните дни. След като A to JazZ оцвети кучешкия парк и Топлоцентрала, понеделник вечер отново се завръщаме в тази нова мека на изкуството, където официално откриваме Unseen Scene с концерт на Dead Man’s Hat на живо, на тъмно. Този път музиката ще има свободата да завладее всички наши сетива, а какво ще прави с тях, предстои да разберем… Дали просто ще наблюдаваме или ще се впуснем в изследване на усещанията си в тъмнината, избираме в сетивна инсталация, подготвена от Съюз на слепите в България и Inner Theater Company. Така слагаме началото на Unseen Scene, платформа, създадена, за да преплете различни форми на изразяване и да запечата тяхното взаимодействие в тъмнината.

Ловци на истории: Истории със зелен отпечатък

Приятелите ни от InGlobo се заемат с нелеката задача да организират събитие с мисъл към планетата, на което имаме възможност да научим много. Отговорността и убеждението, че като медия имат силата да отправят важни послания и да променят нагласи, също не са им чужди. Затова и третото издание на Ловци на истории ще бъде със „зелен отпечатък“, в което ще поставят темата за въглеродния отпечатък – както личен, така и на корпоративно ниво, ще можем да поговорим за това що е то кръгова икономика, какво значи да си устойчив и да живееш природосъобразно, за климатичните промени и биоразнообразието, за това какво е zero waste трендът и всички онези неща, които засягат нашето бъдеще като хора на планетата. Събитието ще се проведе на 5 юли в сърцето на София – в Университетската ботаническа градина.

Fuckup Nights Sofia vol.31

Ако ловците на истории не кореспондират с твоята идея за вторник вечер те каним на още едно събитие, което си заслужава . Fuckup Nights се завръщат в София за 31 си издание, което ще ни даде много уроци. Това е събитието, на което открито говорим за грешките, провалите си и уроците, научени от тях. Осъзнали, че това да допуснеш грешка и да се провалиш е човешко, и е част от пътя към израстването и успеха, хора с безкрай истории за провали и успехи, се изправят на сцената, за да запалят пламъчето в теб и да те накарат да събереш смелост за нови преживявания.

„Град на Сенките“ изложба на Алексей Титаренко

Избрахме следващото събитие с идеята да те накараме да успокоиш малко темпото и за няколко мимолетни мига да съзерцаваш, вместо да участваш в нещо. В Национална Художествена Галерия до 14 август те очаква изложбата на Алексей Титаренко, за която се говори от много време. Град на сенките (1991 – 1994) е фотографска серия, запечатала обществената и държавническа ентропия в многомилионна Русия в отчаяния ѝ опит да скъса с абревиатурата “СССР” и да поеме в нова посока. Снимките от серията са създадени след разпадането на Съветския съюз, когато хиляди хора в Санкт Петербург са на ръба на оцеляването, а някои и губят живота си, заради липса на базови условия за живот и бум на престъпността. Идеята се ражда неочаквано, но безкрайно естествено, докато Алексей Титаренко наблюдава съгражданите си, които постепенно губят човешкия си облик, погълнати от отчаяние. За да документира катастрофата, Титаренко прави улични снимки с продължителна експозиция, които са ярка метафора за хората като сенки.

ФИЛОСОФ ЛИ Е ФРОЙД?

Ако кажеш, че четвъртък не е денят за философия, вече ще трябва да поспорим. Насочваме вниманието ти към Goethe-Institut Bulgarien, където ще се задават важни екзистенциални въпроси. Многопосочният разговор, който ще събере хора от различни полета, с различна опитност и наистина различни позиции, от които – в разговор с публиката – ще обсъдят и споменатите, и други аспекти на питането дали Фройд е философ, ще те накара да преосмислиш позицията си, или поне да погледнеш от друга гледна точка нормите в ума си. Какво по-хубаво от това да се развиваме?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *