Джелато местата, от които да си вземеш лято

Кои са джелатериите, в които духът на сезона излиза от кантите

0 коментара Сподели:
gelato places

Лято на клечка, лято във фунийка, лято в купичка.

Лято по устните и лято, което се разтапя нежно и оставя отпечатък върху ванилено-бялата ти тениска. Лято от шоколад, от плодове, от шамфъстък, от карамел и сол. Лято следобед, за десерт или даже по никое време. Лятото на мечтите ти, което искаш да вкусваш винаги – и в студените есенни вечери даже.

Лято! И джелато местата, на които да го опиташ.

Atelier Del Gelato

atelier del gelato

Висшия пилотаж в приготвянето на джелато оставяме на италианците, а ние само блажено му се наслаждаваме. Всяка лъжичка сладолед тук е приготвена от първокласни италиански продукти, без глутен, а повечето варианти са и без захар. Изборът от ледена сладост е вълнуваща игра на думи и вкусове – кашмир, маскарпоне, всякакви ядкови изкушения и много плодови страсти. Пожелаваме ти лято, точно каквото си го представят и тук – сладко и вдъхновяващо!

ул. „Г.С.Раковски“ 149
088 820 8000

Gelato Fabbrica

Фабрика за съвършено джелато, сбъдната мечта и мястото, което обичаме да посещаваме, за да си повдигнем духа. Занаятчийският продукт, който се лее тук е създаден с изцяло пресни продукти, без изкуствени цветове, аромати и стабилизатори. Има и множество сладки изкушения, които си заслужават вниманието, но тъй като сме посветили темата на любимия сладолед, опитай сорбетата, традиционните вкусове, както и сладкишите във вариант на джелато!

бул. „Тодор Александров“ 17
088 610 7707

Wonderland Gelato & Sweets

Авторско джелато с необичайни вкусове, гофрети с маршмелоу и бонбони… звучи като истинска приказка, нали? Това ще откриеш в wonderland gelato & sweets, където знаят как да накарат сетивата ти да ликуват! Каквото и да решиш да опиташ тук, бъди сигурен, че е направено на място, с любов и отношение към качеството. Издаваме ти, че след броени дни ще бъде основано ново кралство точно до сладоледеното, което ще те радва с ароматно кафе и чудни пенливи вина. Stay tuned!

ул. Цар Иван Шишман 15
0888 949 869

Raffy Bar & Gelato

В дългите и топли юлски дни обичаме да кръстосваме София в търсене на най-вкусните и подходящи за това време от годината благинки. Спираме да се охладим в градината на Raffy Bar & Gelato, където винаги кипи живот, а емоциите са все приятни. Както всички знаем, сладоледът винаги е бил в сърцето на това любимо местенце. Освен с многообразието от вкусове занаятчийско джелато, тук ни изненадват и със свежите съчетания на сладоледени продукти в сладкарството. Това лято погледът ни спира на техния лава кейк, който сега е „Прободен от клечка „Ескимо“. Течният център е охладен от изкусителната целувка на сладоледа, а насладата е по-дълга, защото „люлката“ от млечен шоколад запечатва богатия нюанс и носи радост за всички сетива. Прегърни лятото и приветствай най-верния му приятел – сладоледа. Разнообразието от вкусове ще откриеш във всяка локация, заедно с меню и питиета, които не са по-малко впечатляващи. Гарантираме ти прекарване, което подхожда перфектно на жаркото лято!

бул. „Витоша“ 18, 1000 София център, София
089 551 5041

За още лято: Най-добрите книги на 2022 засега

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *