В София през уикенда: 23 – 24 Декември

Ако оставаш тук, има достатъчно неща за правене

0 коментара Сподели:

Дългият коледен уикенд е кротък откъм дневни събития, но пък вечер компенсира. Ако все пак решиш да не прекараш светлата част на денонощието на дивана със "Сам вкъщи" на екрана, ето ти няколко алтернативи.

ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА
ПЕТЪК, СЪБОТА И ВТОРНИК, СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ, 19.00 ЧАСА

Едно нещо е по-коледно от вече споменатия "Сам вкъщи" и това е „Лешникотрошачката“. Всяка година по същото време балетистите възраждат този пир за очите и ушите, на който трябва да станеш свидетел поне веднъж. Когато разбереш къде може да те отведе една лешникотрошачка под формата на униформен войник, ще си мечтаеш да получиш такава за Коледа. Историята на малкото момиченце е едновременно приключенска и вълшебна. Хайде стига реалност, вземи малко приказва, лошо няма.

BEATS AND BURGERS
СЪБОТА, BOOM BURGERS AND BOOZE, 19.00 ЧАСА

Ако трябва да перифразираме поговорката "Гладна мечка хоро не играе", бихме казали нещо от сорта на "Гладен хипстър, на парти не се появява" и да го пратим до Boom за първокласно телешко, ей така, за гориво на събота вечер. Втора поредна случка с музика и бъргъри. Бийтовете са от DJ Akasha, а по отношение на менюто – Boom не разочароват, Boom засищат, че и отгоре.

MERRY RIBMASS
ВТОРНИК, RIBS BROTHERS

Веднага след края на постите Ribs Brothers готвят нещо страшно (както и да го разбереш, все е правилно). Между празниците (от 26 до 30 декември) всеки ден там трапезата ще е разпъната "като за приятели". Така например кисело зеле с ребра ще ти бъде приготвено на бавен огън, пък ти си го яж с каквото темпо искаш. За още подробности по отношение на менюто следи събитието. И съвестта ни кара да ти напомним – не преяждай.

GOURMET CHRISTMAS MARKET
ВСЕКИ ДЕН ДО ПОНЕДЕЛНИК, SPAGHETTI KITCHEN & BAR

Отбий се в ресторанта до Съдебната не само за да хапнеш нещо вкусно, но и да вземеш нещо такова за вкъщи. В продължение на няколко дни там ще намериш корнер, своеобразен коледен маркет, от който да купиш домашни десерти, джинджифилови бисквитки, торти, печива и други от тясна селекция изложители. Греяното вино е задължителен елемент, а ако пък си в настроение, можеш да надникнеш и в новото коктейлно меню, няма да останеш разочарован.

ПЛАСТМАСОВ РАЙ
ДО ВТОРНИК, 15.00 – 19.00 ЧАСА

Какъв по-добър момент да обърнем внимание на проблема с пластмасата от Коледа. Коледа е както топлина и близост, така и китайски пластмасови играчки и консумеризъм. В култура, зависима от удобството на пластмасата, консуматорските продукти за еднократна употреба засягат сериозно природата и океаните. Седем артисти се изказват по темата без поучения, а с въздействащи изразни средства.

SPAZIO FESTIVO
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, SPAZIO, 12.30 -19.30 ЧАСА

Spazio, описано от създателите си като пространство за красота и вдъхновение, ни събира за вино, домашни сладки и подаръци, които да избереш ей така между първите две, без напрежението на моловете и магазините по това време на декември. Вълнуващи предмети, които да добавят характер на интериора вкъщи от La Petit Salon, керамика от Женя Адамова, бижута от Полина Димитрова, страхотните играчки за елха на Албена Джокова и други красоти, на които ще оставиш поне по една въздишка. 

 

Ето още събития, които да посетиш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *