Събития за седмицата: 6-12 юни

Вибрациите на лятото

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Лятото в града никак не е скучно. Тази седмица, изпълнена с изумителни събития, утолява жаждата ни за изложби, музикални истории, литературни срещи и театрални спектакли. Градът ни диша в ритъма на изкуството, а ние нямаме търпение да се срещнем на някое от тези места.

Тираж: Колекция на независими артистични издания

„Тираж“ стартира с изложба, представяща начална селекция от близо 45 издания – зинове, арт книги и фотокниги, комикси и други експерименти в книжна форма. Всички те са в ограничен, изчерпан или неосъществен все още тираж. Инициативата зад тези печатни творби има пряка връзка с ангажираността на автора към създаването им – от идея и концепция до печат или избор на печатна техника. Изложбата ще представи своеобразна моментна картина на независимите артистични книжни издания в България. В това поп-ъп събитие авторите ще споделят книжните си импулси и ще разгърнат процеса около колективното и индивидуално преосмисляне на пространството.

АвангАрт Showroom by Fashion Days – Изложба на финалистите в АртАкция на годината I Дизайн и мода

На 10 и 11 юни непременно се отбиваме в галерия Vivacom Art Hall на ул. „Оборище“ 5. Изложбата ще представи творбите на номинираните в направление „Дизайн и мода“ на първото издание на награда „АртАкция на годината“.  На официалното откриване ще можем да послушаме Мила Роберт, а в събота ще ни очаква Черната кутия на Фелия Барух. Основната цел на събитието е да даде възможност за изява на млади български артисти с нетрадиционен художествен почерк, свежи идеи и новаторски стил и да запознае публиката с работата им отблизо. Събитието се осъществява с подкрепата на Fashion Days.

Midnight Discotheque by Samm The Man / 10.06 / Soda

Samm The Man, любимият ни разказвач на музикални истории, отново застава зад колелата от стомана за още едно петъчно музикално пътешествие из дебрите на своята огромна колекция от фънк и диско музика. Танцуващите и усмихнати хора винаги са катализатор за една добра буги фиеста, така че ето един страхотен петъчен повод да се срещнем отново на дaнсинга.

Литературни (и други) срещи | юни

„Литературни срещи“ е заглавието на най-новата поредица от събития на Фондация „Прочети София“. Тя ще се провежда няколко пъти в годината с различни гости, акценти и в разнородни формати. Първото издание ще започне в двe вечери през юни -> 10 и 11 юни в РЦСИ „Топлоцентрала“. Почетен гост на събитието ще бъде носителката на Нобелова награда за литература за 2018 Олга Токарчук. На 10 юни тя ще се срещне с българската публика заедно с писателя Георги Господинов. На 11 юни „Литературни срещи“ ще продължи със 7-часов колаж от събития и възможни срещи с литературата във всички пространства на РЦСИ  „Топлоцентрала“.

МОРФИН по Михаил Афанасиевич Булгаков

Театрално-визуалният моноспектакъл „Морфин“ взема на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално. До какво водят самоизолацията, отчуждеността, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът към другото и отчаянието, са само част от онези тревожни въпроси, чиито отговори се опитва да открие д-р Поляков. Какви сънища сънува той? Какво вижда в своите халюцинации? От какво бяга и има ли кой да го спаси?

Целият екип на спектакъла си заслужи номинация за „Аскеер“ за първото поставяне на „Морфин“ на българска сцена, а Yalta Art Room те очаква.

Тук те запознахме с Фелия Барух

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *