Три албума, с които да излезеш навън

Записите, които допълват зелено-кадифения пейзаж с бродирани цветя и с лекота те пренасят към първата морска вълна на годината

0 коментара Сподели:

Понякога ушите се влюбват преди очите, а в случая ще бъдем полигамни. Ще се влюбим в природата, оцветена от палитрата на великия архитект, и в музиката – невидимото изкуство, което минава през ушите и се забива право в сърцето.

Избрахме три албума, които допълват зелено-кадифения пейзаж с бродирани цветя и с лекота те пренасяме към първата морска вълна на годината.

The Marias: Cinema

Just a Feeling – приказката с нежни щрайхове, с която започва албумът, ни подготвя за дълбоко гмуркане в кинематографична меланхолия. Изненадващо след това чуваме кучешко ръмжене, преливащо в клатещи главата ритми и романтични синтезаторски звуци, типични за стила на бандата от Лос Анджелис. Албумът постоянно ни връща към тази загадъчна нежност и привлекателност, причинени от гласа на главното лице в бандата – Мария.


Peach Pit: From 2 to 3

С настъпването на пролетта инди поп бандата от Ванкувър, Канада, ни представи третия си студиен албум From 2 to 3. Всяка песен в него носи нов цвят и топлина, напомнящи на слънчевите сутрешни лъчи. Музиката на Peach Pit се отличава с оптимистична безнадеждна романтика, тя е перфектна за дни с ясно синьо небе, за лежерни летни следобеди с чаша розе, както и за дълги нощни пролетни разходки.


Aldous Harding: Warm Chris

Още с първата песен цикличните пиано акорди ни пренасят в една сюрреалистична вселена. Гласът на Алдос е като шепот в сън, левитиращ върху мистериозни облаци, обитаващи лилави небеса. Певицата от Нова Зеландия превръща всяка песен в живо същество с различен характер. Умее го толкова добре, че сякаш отделните парчета в албума са изпети от различни хора. Warm Chris слушаме в борова гора преди обед.

За още музика – виж: А ти избра ли вече любимата си БГ песен?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *