Неделна киновечер: продълженията, които издържаха на очакванията

Кога се радваме, щом прочетем „Следва продължение“

0 коментара Сподели:

Един филм и добре да живее, в един момент му правят сикуъл. Често тези продължения безпощадно очернят имиджа на своя предшественик и тотално съсипват сюжетни линии, герои и цели светове.

В някои редки случаи обаче втората част се оказва добра, даже почти равна на предходната.

Заслужава си да отпразнуваме тези примери за добре издържана концепция, консистентна режисура и добре написани сценарии с една подобаваща селекция.

Подбудени от новия трейлър на продължението на Avatar, се замислихме по въпроса, кои са нашите любими сикуъли.

Не сме дотам сигурни, че изгаряме от нетърпение отново да се срещнем с двуметровите сини човекоподобни, особено след толкова години пауза, но пък ни е интересно какви ли впечатляващи каскади ще играят на гърбовете на летящите си домашни любимци. Не знаем за теб, но ние бихме му дали шанс. Докато се появи по кината, обаче ти препоръчваме някои други достойни продължения.

Тук е великолепният извънземен хорър Aliens, който определено е от единичните случаи, в които втората част определено е по-добра. На научнофантастичния фронт обръщаме внимание и на Blade Runner 2049 на Дени Вилньов. Отново не успяваме да разрешим вечния двубой между Marvel и DC, защото сме фенове както на The Dark Knight (и незабравимото изпълнение на Хийт Леджър в ролята на Жокера) и Thor: Ragnarock на талантливия новозеландец Тайка Уайтити. Като заговорихме за супергерои, не можем да пропуснем Glass на М. Найт Шаямалан, който събира на едно място Брус Уилис и Джеймс Макавой и Аня Тейлър-Джой. Връщаме се назад към класиките с втората част на Кръстника, продължението на Lethal Weapon и Indiana Jones and the Last Crusade. За финал ти предлагаме един контраст: страховитият Ханибал Лектър всъщност се завръща в The Silence of the Lambs (но за пръв път с лицето на Антъни Хопкинс), а в романтичния Before Sunset една от любимите ни филмови двойки се събира отново по улиците на Париж.

Aliens

Blade Runner 2049

The Dark Knight

Thor: Ragnarock

Glass

The Godfather II

Lethal Weapon 2

Indiana Jones and the Last Crusade

The Silence of the Lambs

Before Sunset

След 35 години – „Мръсни танци“ се завръща!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *