След 35 години – „Мръсни танци“ се завръща!

Легендарният Dirty Dancing остана завинаги в сърцата ни, а сега новината за завръщане на филма направо ни изстреля в космоса. Разказваме нататък:

0 коментара Сподели:
Dirty Dancing

Nobody puts Baby in a corner – с тази знаменита реплика и с образите на незабравимите Патрик Суейзи и Дженифър Грей в умовете и сърцата ни се завръща споменът за филма „Мръсни танци“, който не само обожавахме, но и танцувахме до припадък.

Тази лента беше хит в нашето детство/младост и макар тя да дойде доста по-късно в България от официалната премиера в САЩ през 1987 г., успя да ни заплени изцяло.

„Мръсни танци“ стана такъв хит в целия свят, че смело можем да кажем, че именно той постави манията по „танцовите“ филми,

които започнаха да излизат един след друг след появата му. Той обаче си остана вечна класика, затова ние изпаднахме в еуфорично щастие, когато разбрахме, че лентата се завръща цели 35 години по-късно. И не говорим за опита за втора част – Dirty Dancing: Havana Nights от 2004 г., който си беше откровен провал, а за пълнокръвно и истинско продължение.

Dirty Dancing
Снимки: Стиляна Иванова

Това ни обещава главният изпълнителен директор на Lionsgate Джон Фелтхаймер, който потвърди новината още през 2020 г., но сега се появиха допълнителни подробности, включително кога ще видим филма в кината. Най-яката новина е, че самата Дженифър Грей, която изпълнява ролята на безсмъртната Франсис „Бейби“ Хаусман в оригинала, влиза както в една от главните роли, така и като изпълнителен продуцент.

Начело на филма като режисьор ще е Джонатан Ливайн, който ни обещава, че няма да ни развали детството,

а съавтор на сценария е Елизабет Чомко. Докато Грей ще повтори ролята си на неподражаемата Франсис Хаусман, нейният любим колега Патрик Суейзи, който почина от рак на панкреаса през 2009 г. на едва 57-годишна възраст, за съжаление няма да може да се присъедини към нея, за да пресъздадат емблематичния финал, но от продукцията водят преговори с неговите наследници, за да може образът му и споменът за него да се включат по някакъв начин в продължението.

Филмът трябва да започне да се снима по-късно тази година, а готовият вариант, който ще очакваме в кината, се предвижда за 2024 г. „Ще поживеем и ще видим“, както казваха нашите баби, а дотогава стискаме палци всичко да е наред и да можем да се насладим на едно наистина достойно продължение на тази култова класика.

За още кино – виж 14 от най-великите любовни истории в киното

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *