City Walk: Пловдив

Най-добрите спотове за теб в любимия град

0 коментара Сподели:
Plovdiv

Че Пловдив винаги е добра идея, е по-ясно даже и от изгледа от Альоша към града! За уикенд трип, бягство по средата на седмицата или като спирка по дългия път за морето, градът винаги е там, готов да ни понесе по течението си, точно както опитен спортист се носи по повърхността на водата в Гребния канал. През май ти показваме местата, на които наистина си заслужава да прекараш поне няколкостотин айляшки часа от безценното си време. Последвай ни!

Anyway Social Bar

Anyway social bar

В този забележителен бар е събрана есенцията на пловдивския айляк и страстта към коктейлите. Отпускаш се, сливаш се с динамиката, а тя неусетно те поглъща и въвлича в кипящата обстановка. Тук съвсем спокойно може да се довериш на готиния екип от бармани и питиетата, които ще ти забъркат. Да, те ще са по-смели, нетрадиционни и изненадващи, но ти гарантираме, че ще си струва. В петък и събота винаги има по някое готино DJ парти, а сутрин – ароматно кафе за събуждане.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 9
089 914 1121

7th sense guest house

„Часовникова кула“ и „Гребна база“ са не само емблематични места в Пловдив, ами и две от тематичните стаи в 7th Sense. Бутиковата къща за гости се намира до Античния театър и разполага с осем стаи с модерна концепция, инспирирана от магията на града. Всяка една от тях е обрисувана с пейзаж от местни майстори, изобразяващи автентичния дух на различни места от Пловдив. Тук те очакват комфортът и удобството, от което имаш нужда, за да се насладиш на пълно спокойствие и релакс.

ул. „Отец Паисий“ 7
089 792 5272

Bluestone Doughnuts

Bluestone Doughnuts

Никоя разходка в Пловдив не минава без посещение в една от най-сладките точки в града на тепетата – Bluestone Doughnuts. Те са първият в България спот за ръчно изработени американски донъти и предлагат завидно разнообразие. От класическия донът с ванилова глазура или хрупкавия солен карамел до локалния фаворит, покрит с бял шоколад и пълнеж от нежен шамфъстък крем – изборът е голям и вкусотии дебнат отвсякъде. Последната радостна новост е, че вече всеки вторник доставят и до София.

ул. „Отец Паисий“ 29

Coupon

Павираните улици ни от-веждат право до модерните и изкусителни ястия на шеф Румен Москов. Приготви се за магия за всички сетива! Широкият спектър от предложения включва хотдог с октопод, гьоза, баобън, тартар, сезонни салати, вълнуващи интерпретации на десерти и какво ли още не. Задължително опитай и обедните ястия, които по нищо не отстъпват на цялото регулярно разнообразие от вкус. Освен с феноменална кухня артистичното им кътче се слави и с душа. Така че какво чакаш?

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 25
089 662 3210

Dealicious Coffee & Food

Dealicious Coffee & Food

Стилна среща на ароматно спешълти кафе и неустоими брънч рецепти. Dealicious Coffee & Food e модерният пловдивски спот с впечатляващ интериор, който ни посреща с прясно изпечен Dea’s blend от 100% арабика и малко, но умело подбрано меню с качествени, здравословни и вкусни предложения за ценители.

ул. „Асен Христофоров“ 1

Dwell coffee house

Dwell coffee hous

But first, coffee! Следващата ни спирка е в дома на хубавото кафе. Тук сме, защото най-добрите истории са разказани на по чаша кремообразно капучино или силно и дръзко еспресо, а както знаеш – ние обичаме добрите градски разкази. Отпий от ароматната чаша прелест и се потопи в каймака на блаженството.

ул. „Пролет“ 2
089 961 7676

Musoni

Musoni

Менюто е същинска магия, повлияна от страстта и професионализма на звездния екип, който те очаква. Изисканият ресторант Musoni е място, където безграничните измерения на красотата и въображението се разгръщат пред теб и те потапят в кулинарните дебри. С всяка следваща хапка стигаш все по-далеч.

ул. „Инженер Стефан Христов Гешов“ 3
088 655 0577

New Амстердамъ

New Амстердамъ

Високата старинна къща, превърната в елегантно пространство в духа на Амстердам, се намира между Капана и Стария град. Ресторантът разполага с три различни зони за хранене, а менюто съчетава балканска, средиземноморска и европейска кухня с умело подбрани рецепти и авторски ястия на шеф Явор Калинин.

ул. „Константин Стоиов“ 10
0889 225 028

Q Bar

Q Bar

Няма начин да си минавал през „тихата улица“ в Капана и да не си изпил поне по едно питие в Q Bar. Мястото събира любимите неща на всеки уважаващ себе си ценител на добрия живот. Хубавото и ароматно кафе е на почит, уикенд брънчът се разтапя в гастрономическата ни душа, коктейлите са авторски, а партитата – паметни. В градината им сме създавали едни от най-яките си пловдивски спомени и когато ни се иска да забавим темпото – хоп, отбиваме се на „Братя Пулеви“ 1.

ул. „Братя Пулеви“ 1
088 588 8097

Raya`s Bar

Raya`s Bar

Бижуто в сърцето на Капана, в чиято атмосфера от графити интериор и яки събития обичаме и се потапяме често. Гарантираме ти добро прекарване и много усмивки, защото има ли как да е иначе? Дай ни прохладна градина, жива музика и ав-торски коктейли, това ни е достатъчно!

ул. „Братя Пулеви“ 6
088 232 0009

Stylish Apartament Plovdiv

Stylish Apartament Plovdiv

Стилният апартамент е обзаведен с много любов и създава атмосфера на уют още от вратата. Естествена светлина, лесен достъп и всякакви удобства – всичко това в непосредствена близост до Небет тепе. Топлото и приветливо посрещане ще те накара да се върнеш пак!

ул. „Трайко Китанчев“ 12
088 611 4674

Rock Bar Download

Rock Bar Download

Рок и метъл барът в сърцето на Пловдив ни печели с просторното си пространство, професионално озвучаване и сцена за множество яки участия. Открит през 2011, до момента са гостували групи като Hed PE, Crazy Town, Sinoptik, Smallman, Odd crew, Sasquatch, Jeremy? и много други. Освен концерти всеки уикенд се организират DJ партита в различни стилове, а сред напитките има богат избор от наливна бира, първокласен алкохол и авторски коктейли.

ул. „Лейди Странгфорд“ 5
088 881 6481

Supa Bar

Supa Bar

Бар, ама не като онзи, за който си мислиш, а такъв за питателни супички и вкусни засищащи ястия. Тук винаги сме сигурни, че хапваме прясно приготвена храна със свежи локални продукти и че гладът ще бъде потушен от раз. Разнообразието от супички е голямо, така че и най-претенциозният ти приятел да е доволен, а има и десерти за тези, които обичат да си угаждат. В Supa Bar е просторно и уютно, като имат и местенца на открито, за да се насладиш напълно на пулса на града.

ул. „Виктор Юго“ 27
087 729 0030

Tables

Tables

Пътят ни съвсем естествено се отклонява към брънч спота на Капана, който ни изкушава със сладките си и солени кулинарни творения. Изобилието им от питиета отговаря за всеки час на деня, като го прави осезаемо по-хубав. Ароматно кафе, освежаваща лимонада или любимото ни – цветни сезонни коктейли!

ул. „Георги Бенковски“ 24
088 877 0177

Taco Reyes

Taco Reyes

Макар Мексико да е далеч, ние с радост го приветстваме от добрия стар Пловдив. Кухнята на Taco Reyes е Tex-Mex стил и традиционни мексикански ястия, като рецептите са автентични и направени от свежи и пресни продукти. Поръчваме гуакамоле, такос, буритос и студени бирички в пъстрата им и уютна обстановка.

ул. „Леонардо Да Винчи“ 30
089 350 7269

Wam Concept Store

Wam Concept Store

Концептуално пространство без аналог в своя стил за Пловдив, в който ще откриеш авторските дрехи на WAM – един от първите български брандове за креативна градска мода. Тази година те празнуват своя 10-годишен юбилей на творчество с изявен авторски стил. Ъгловата къща е култова локация за Капана, известна още с това, че е и рожденото място на Капана Фест. Един събирателен пункт за креативни идеи, тематични събития и готини хора. Мини оттам, пълно е с находки!

ул. „Златарска“ 22
087 690 0745

Вилица и Нож

Вилица и Нож

Интериор със запомнящ се първи етаж и прохладна външна зона, както и просторен втори етаж с безплатен детски кът. Залагаме на премиум говежди, телешки и свински стекове, крафт бургери, салати и десерти. Отворената кухня допринася за усещането за динамика, като допълва кипящия дух на Капана.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 8
089 304 8010

Мекица & Кафе

Мекица & Каф

Сладки, солени, хрупкави отвън и меки отвътре. Вечният Пловдив има щастието да закусва с ароматни комбинации и домашен вкус в любимата Мекица и кафе. Хапваме голяма мекица на място, вземаме малки бухти за из път и освежаваме с ледено лате. Блажено се наслаждаваме на този разкош, целите посипани с пудра захар.

ул. „Княз Александър I-ви“ 1
087 990 6222

Дъра Бъра

Дъра Бъра

За раздумка, делова среща или за из път – Дъра Бъра те очаква с отворени обятия и много ароматни кофеинови предложения от вещите в занаята баристи. Освен тях има и вкусотии за хапване в лицето на домашни кексове, кроасани и сандвичи, както и феноменална сладка спаначена торта. В цялата пловдивска тематика на интериора с препратки към миналото е сгушен и малък детски кът, където малчуганите да се позабавляват, докато ти се наслаждаваш на живота.

ул. „Виктор Юго“ 27
087 729 0482

Мармалад

Мармалад

Пристъпваме по горещите павета на Пловдив до следващото място, което определено си заслужава твоето безценно внимание. Мармалад ще те посрещне с изцяло обновена визия, нов свеж интериор и добрата стара атмосфера на блаженството и добрия вкус. Винаги ни изненадват със свежи авторски коктейли, вълнуващи ястия и много хубава музика. Тук те очакват разнообразни партита, интересни участия и любимите караоке вечери. Сладките ти очаквания със сигурност ще бъдат оправдани!

ул. „Братя Пулеви“ 3
089 865 3753

Паваж

Паваж

Този емблематичен двуетажен ресторант е задължителна спирка за всеки, който яде! В „Паваж“ всяка частица от интериора е свързана с лична история, а това създава едно незаменимо усещане за дом, в което обожаваме да си прекарваме времето. Менюто не отстъпва на тази концепция и е пълно с бабини рецепти, домашни продукти, с много смисъл и любов. Всяко ястие е изпълнено с вкус и отношение, заради което бихме тръгнали и пеш до Пловдив. Е, и за вишновката, също!

ул. „Златарска“ 7
087 811 1876

Съборна 23

Съборна 23

Духът на Стария град се е пробудил и е събрал на едно място вкусове и аромати от Балканите, които са намерили своя дом в красивата къща на „Съборна“ 23. Тук всяка чиния е плод на много опит, прецизност и любов, за да достигне до теб в най-впечатляващия си вид. Детайлите в менюто са изпипани, а подбраната винена листа ги допълва като сродна душа. Чакаме те в едно от външните иглута, откъдето животът добива нови, по-красиви измерения. Особено с чаша добро питие.

ул. „Константин Стоилов“ 27
089 023 6023

Фестивал

Фестивал

Отбиваме се до вълшебното ново място, чиято концепция е изражение на пъстротата на фестивалите по света, които обединяват в себе си многообразието от култури. Целият този колорит е имплементиран в менюто на „Фестивал“, което е комбинация от българска и интернационална кухня с винена листа, съставена изцяло от местни вина. Със сигурност ще се почувстваш у дома, защото обстановката е неангажираща и супер приятна. Пием за живота, този пъстър, безкраен фестивал!

ул. „Павел Куртевич“ 2
089 870 4701

Хемингуей

Хемингуей

В тиха уличка в центъра на града ще откриеш уютния спот за всички пловдивски бохеми – „Хемингуей“. Ароматът на вкусно приготвена храна и току-що изпечен хляб се разнася из масите и приканва към разточително прекарване. Превъзходна кухня, хубаво вино, музика – тук празнуваме живота и всички негови нюанси.

ул. Гурко“ 10
089 449 0636

Чаша Вино

Чаша Вино

Туптящото сърце на града е побрало в себе си винен бар за чудо и приказ, предлагащ селекция от български вина, такива от цял свят, тапаси и много добро настроение. Бели, ароматни, алени, с балончета, леки или плътни – докато има места, посветени на този божествен еликсир, чашата винаги ще е наполовина пълна.

ул. Бетовен“ 12
+359 89 443 5515

Виж още: 4 типажа градски мацки и коктейлите, които пият

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *