The Local: Александър Станишев

Фотографът Александър Станишев е априлското ни вдъхновение

0 коментара Сподели:
local Aleksandar Stanishev

Диви, сурови, красиви кадри оцветяват ретината ни и рисуват в ума ни светове, които посещаваме всеки път, в който искаме да се докоснем до имагинерния свят. Заставаме пред тях голи, неподправени и с поглед навътре. Фотографията има способността да види истината зад маската и това я прави толкова емоционална.

Александър Станишев е градският герой, на когото се възхищаваме.

Виждал си неговия свят в  „Маймуна“, в клиповете на Рут Колева, Dead Man’s Hat, Yunglblud, а наскоро и в кратката история в последния клип на Father John Misty.  Работата му е призната на световните фестивали като Sundance, Berlinare, Camerimage. Свързва щрак-ването с ходенето на море като дете, чакането да излезе лентата, подреждането в албуми – тази сладко горчива емоция на миналите дни.

Малко шум, притъпени цветове и яркост, която можеш да видиш само с правилно настроената бленда.

Leica-та

leika local Aleksandar Stanishev

Това може би е най-добрата възможна Leica, а именно М10-P. Купих я от Ню Йорк – беше любов от пръв поглед.  Дадоха ми да я тествам за седмица, с опция за връщане, но на втория ден я надрах и нямаше връщане назад – стана моя. Като дизайн ми допада много, един вид е като аксесоар, както хубавите часовници. Усещането да снимаш с този фотоапарат е много близо до филмовата фотография, макар че  не е толкова практичен и бърз както някои други цифрови. Напомня ми на първия, с който снимах като дете.

Olympus-ът

olimpus local Aleksandar Stanishev

Това е лентово фотоапаратче, и в началото се чудех дали да го прибера във витрината или да го ползвам, защото е Limited Edition, но в един момент започнах да си го нося. Сега винаги стои в джоба ми и прави супер траши снимки, но когато не е в мен, сякаш нещо ми липсва. В лентата има магия – това, че нямаш много контрол над фокуса и експозицията, е истински яко. 

Polaroid-ът

polaroid local Aleksandar Stanishev

Каквото и да снимаш с него, изглежда феноменално. Единственият му минус е, че консумативите му са скъпи. Купувайки си плаки се чувствам като наркоман, но се опитвам да не ги изпуквам за нула време. Пристрастен съм към звуците на фотоапаратите, а този има много хубав звук, дава ти усещането, че без значение от резултата, си направил нещо велико.

Фелия Барух, която търси истината в лицата на хората

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *