City Walk: Лозенец

Аристократичен, вечно пазещ духа на любимата София и с притихнали в сенките на липите улички

0 коментара Сподели:
barter community hub

Аристократичен, вечно пазещ духа на любимата София и с притихнали в сенките на липите улички – кв. „Лозенец“ е пристан за всяка романтична душа, която мечтае за ден в криволичене из старите павета. Но тук има много повече – заведения, магазини, кафенета и скрити пространства, в които с наслада да изгубиш безценните часове от пролетните си следобеди.

Обиколи ги с нас!

Barter Community Hub

на откриващата снимка

Обичаме магията на панорамните тераси в столицата, в чиято атмосфера се потапяме за кафе, бърз обяд, следработен коктейл или просто за да се полюбуваме на златните часове на деня. BARTER Community Hub е това местенце, което предлага в палитрата си кафе-бар, парти зона, богата библиотека, бордови игри, както и специализирани стаи за срещи и уъркшопи, които да наемеш почасово или целодневно. Подходящо е за слънчеви бани, златни залези и всякакви събития. Прекарай поне няколко часа там, ще ти хареса!

Бул. „Черни връх“ 47,
БЦ „Витоша, Покрив“
087 638 2824

La Bottega

Те успяват да пренесат духа и богатството на Италия в столицата. „Ботушът“ е стъпил в локацията им в Лозенец, откъдето минава и нашата пролетна разходка. Сядаме на открито, за да опитаме от сезонните им гурме пици и изпипаните в детайл ястия. Dolce vita пътешествието ни продължава със съвършени домашни десерти, но нищо не е завършено, докато не напазаруваме от обновения магазин. Разширен и с още по-богата селекция от италиански продукти и български фермерски стоки, тази пролет тук откриваме автентичния вкус на Италия.

ул. „Милин камък“ 6
088 578 0222

Padre Restaurant

Сгушен в уличките на Лозенец, ресторант Padre е една от кулинарните спирки, изкушаващи градските естети скачествена домашно приготвена храна. Padre е семеен бизнес, в чиято топла и приветлива обстановка никой детайл не е на случайно място и всичко в интериoра е минало през ръцете на собствениците. Мебелите са изработени от масивно дърво, а компания им прави естествената зеленина и подбраната музика. Всеки елемент от ястията се приготвя на място и ти га-рантираме, че разликата във вкуса е осезаема.

ул. „Червена стена“ 58
088 979 8887

Umami

Umami е пълноценното японско кулинарно изживяване в сърцето на града. Вкус, вдъхновен от Страната на изгряващото слънце, и уютна и модерна атмосфера, която те пренася право там. Пролетта е идеалният момент да се озовеш в оазиса на Umami, където те очакват много авторски предложения, суши сетове, ястия, приготвени на робата барбекю, и куп други гастрономически шедьоври. Очакваме те на по саке в
японската градина, защото по-хубаво от прекарване на открито няма.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

Vibes Health & Fitness

Ако обичаш предизвикателствата в лицето на новите спортове и движението, твоето място е Vibes Health
& Fitness. Малките спортни зали определено са ни по вкуса и ги посещаваме с много хъс и мотивация. Трите зали на обекта предлагат огромен избор от групови тренировки, които да развият сила, баланс, координация или мобилност наред с красиво и хармонично beach body. Всички треньори са квалифицирани професионалисти, на които да се довериш, за да изваят най-добрата твоя версия. Чакаме те там.

бул. „Черни връх“ 8
087 660 0591

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *