Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през април

Виж кои са нещата, с които покоряваме новия месец

0 коментара Сподели:
Editors Choice April

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия през месеца. Ах, този април… носещ аромата на цъфнали джанки до булеварда, напичащ ярко по пладне и обещаващ свободата, пробуждаща се от дълбок сън. С тази нагласа и искрено окрилени, ти представяме нещата, с които покоряваме новия месец!

Платформата: Mubi

Да, да, искаме да се наслаждаваме на про-летта и уханните ѝ дни, но понякога да се сгушиш на дивана с хубав филм е терапия за душата. На помощ идва платформата Mubi, където ще откриеш внимателно курирана селекция заглавия, различаващи се от тези, които въртиш за стотен път. Mubi ти дава да разшириш кино познанията си с култови класики и такива, които никога не си чувал, а трябва. Търси по държава, жанр, режисьор или фестивал, на който е представен, и виж какво крие този свят на непознати съкровища.

Мястото: Posta Space

На столичния булевард „Дондуков“ 34 поникна едно ново любопитно място – ПОСТА. Всъщност се намира във витрината на този адрес и привлече погледите ни. Изложбеното пространство не зависи от противоепидемичните мерки, а се съобразява с метеорологичните условия. Препоръчва се облекло, подходящо за сезона и да се посещава, когато се стъмни, защото тогава отраженията на всекидневието отстъпват пред инсталациите зад стъклото.

Инициативата: Growtogether.one

GROWTOGETHER.ONE

Април е месецът, в който да посееш най-хубавите семенца, които имаш, за да пожънеш благини през годината. И не говорим само метафорично. Открихме една малка кафява торбичка, която е част от нещо много по-голямо. Идеята ѝ е, че след като засадиш съдържанието и над пръстта се покажат малките, несигурни стръкчета, можеш да се довериш на app, който да ти каже с какво си се сдобил. Могат да бъдат открити на няколко места из града – подробностите те очакват в сайта.

Кецовете: Converse X Comme Des Garçones

Градският живот из-исква градски обувки – нещо, което можеш да съчетаеш с настроенията си всеки ден,
което ти позволява да покориш паветата, което няма да ти изневери в спринта към офиса. 12 години след първата колаборация между Converse и Comme des Garçons гигантите представят нов мега дизайн с червен кант. Изскачаме от шушулката си с тях и нямаме търпение да изтъркаме подметките им!

Колието: Листо от G_sign Handmade

Листо колие Handmade

Ако все още не си разбрал – пролетта ни завладява и искаме да се окичим с нея, за да крачим гордо из градската бетонова джунгла, без да губим връзката си с природата. Напомня ни това безкрайно нежно творение, дело на Гергана Станчева. Можеш да го носиш по всевъзможни начини, за да пасва на настроението ти в конкретния ден. Българската дизайнерка твори с кожа, порцелан, злато и платина, а от връхчетата на пръсти-те ѝ хвърчат искри магия.

Очилата: Fendi Feel

Fendi играят с пропорциите толкова умело, колкото никой друг. Този модел впечатлява с плътна рамка котешко око, обгърната от прозрачен ацетат, който запълва квадратните рамки. Поглеждаме през тях и пред очите ни се открива свят, геометричен и изкусно изваян от умовете на едни от най-добрите дизайнери. Слънцето никога не гори неприятно ретината ти – отразява се в идентичността ти и привлича погледите към нея.

9 street food заведения, които правят улиците на София по-вкусни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *