Издаваме ти част от артистите на Sofia Live Festival

Предстои фестивалът за градска култура и музика SOFIA LIVE FESTIVAL, а ние нямаме търпение да чуем точно тези звезди.

0 коментара Сподели:

Юни наближава, а всичко, което чакаме през него, е любимият ни фестивал за градска култура и музика SOFIA LIVE FESTIVAL. Датите за грандиозния музикален кеф са на 23, 24, 25 и 26 юни 2022 г., а супер готината новина е, че фестът разширява програмата си с още един фестивален ден и втора локация.

Ще може да избухваме заедно в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина, а музикалната програма ще предложи интересно българско и международно участие.

Както знаеш от миналата година, тук винаги гостуват имена от разнообразни жанрове, а няма по-хубаво от това всеки да може да види обичания от него изпълнител на сцената и да сподели емоцията с още по-екзалтирана тълпа фенове и приятели. Затова ето и кои нови артисти ще се присъединят към вече обявените Lola Marsh, DENA, BABÉ SILA, Нова Генерация и Каке:

Хип-хоп любимката AKUA NARU

След два напълно разпродадени концерта в София хип-хоп любимката с неповторим глас AKUA NARU пристига заредена с още много нова музика. Ще я чуем на 26 юни 2022 в Арена София, като магнетичната певица ще представи най-новия си албум The Black magnificent, който трябва да излезе тази пролет.

Проектът е в титанично сътрудничество с базираното в Бруклин дуо The Ruff Pack (Matthias Loescher, Stephan Kondert).

Колаборацията поставя на преден план класическата политическа и поетична лиричност на AKUA NARU, рамкирана от характерния звук на The Ruff Pack. В The Black magnificent тандемът успешно прескача от hip hop през soul, trap до jazz, та дори и до все още неоткрити стилове.

Манчестър идолите Children of Zeus

Children of Zeus е соул проект на двама от най-уважаваните артисти в Манчестър Konny Kon и Tyler Daley. Те ще се качат на сцената на SOFIA LIVE FESTIVAL преди AKUA NARU на  26 юни на Арена София. Konny Kon е DJ, MC и бийтмейкър, по-известен като част от Broke’N’English, заедно с колегите си от Mancunians DRS и Strategy.

Tyler Daley, известен още като Hoodman, се превърна от уважавано MC и актьор в един от най-търсените соул певци в последно време,

който записва вокали за имена като Goldie, LSB, Soul II Soul’s Caron Wheeler, Lenzman, Lisa Mafia, Bugsy Malone и др. Докато артисти като Dub Phizix, Chimpo, Zed Bias и Levelz създават течения в D&B, Bass и Grime музиката, Children of Zeus идват, за да пречупят тенденцията и да покажат душевната страна, която е много необходима, за да продължи богатата музикална история на Манчестър. През последните няколко години дуото издава песни под шапката на First Word Records.

Нещо красиво от Израел – Lola Marsh

Lola Marsh е популярно израелско дуо, което още с първите си сингли и дебютния си албум Remember Roses се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. Получават голямо признание от критиката, привличат вниманието на световни медии и водещи световни марки, синглите се изкачват на върха на най-популярните класации на Spotify, като не остават незабелязани и от холивудските продукции. „Ню Йорк Таймс“ ги възхвалява и определя творчеството им като „Пленяваща, кинематографична музика, обляна в ретро чар“. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да ги чуем на 25 юни на Арена София.

Директно от Лондон – The Kobras

The Kobras се ражда в бурните морета на Лондон през 2020 г.,съчетавайки българския източен мистицизъм и британския цинизъм. Тяхната музика носи автентичен мощен рок звук, който ще ви накара истински да се забавлявате на 24 юни в  Sofia Live Club. Вокалистката Деси Баева, която е  от България, и роденият в Лондон китарист Хари Такър създават свой собствен уникален звук благодарение на разнородните си музикални влияния преминаващи от Jimi Hendrix до Moon Duo и Gil Scott-Heron до The White Stripes и The Beatles.

Още от музикалните фаворити на феста са Lunikk – поп дуо от София, които ще чуем в Sofia Live Club на 23 юни,

родената в България, но базирана в Берлин певица DENA и унгарската R&B кралица BABÉ SILA. Те също ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23 юни. За целия този музикален разкош билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 40 лв. за еднодневен билет и 60 лв. за двудневен пас за Арена София. Поради ограничения капацитет билетите за 23-ти и 24-ти в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни. За още инфо и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страницата на фестивала във Facebook и инстаграм профила им, а ние ще ви чакаме там!

Ако искаш още готини ивенти – виж Събития за седмицата: 4-10.04

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *