В София през уикенда: 13-14 януари

И този уикенд в София е достатъчно колоритен, за да не скучаем!

0 коментара Сподели:

Уикендът започва с малиново вино в петък вечер. Към него можеш да добавиш научните открития на 2017 или пък къси филми за пътешественици. Останалото е експериментален нощен шопинг и нов брънч в града. Никак не ни е зле.

ВЕЧЕРЯЙ С TRASTENA
ПЕТЪК, 18.00 – 23.00 @ БАГРИ

Винаги даваме палец нагоре за „Багри“, сезонната кухня и работата им с местни производители. Този петък обаче те каним на специална вечеря с екипа на малиново вино Trastena, след която в едно сме сигурни – ще искаш да вечеряш с тези хора всеки ден. Трудно можем да си представим по-добра компания, с която да започнеш уикенда. На място ще разбереш какво прави малиновото вино толкова специално и ще си отпиеш, за да си отговориш с една глътка на всички въпроси. От Багри ще подкрепят българското вино от био малини с био храна. Угризения на съвестта – 0.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ОТКРИТИЯ В НАУКАТА ЗА 2017
ПЕТЪК, 19.00 – 21.00 @ ЧИТАЛИЩЕ.ТО

“Научните открития, постижения и пробиви в различни области в наши дни се случват непрекъснато. И с всяка изминала година научните трудове, статии и патенти се множат. Сред множеството новини, събития и открития е трудно да се ориентираме кои са най-значимите, кои носят сериозен потенциал и кои всъщност са просто малка крачка напред“, казват организаторите от Форум „Наука“ и ти спретват събитие, което ще даде светлина по въпроса. Двама презентатори, Тома Щилянов и Златина Димитрова, ще направят разбора на най-вълнуващото от миналата година, пък и ще отбележат кои са откритията, от които сме само на крачка и (може би) ще ги стигнем през 2018.

КЪСО КИНО В КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА
ПЕТЪК, 19.00 – 22.00 @ КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА

Кинематограф и Клуб на пътешественика обединяват страсти, за да минем с къси филми през Тайланд, Карибския басейн, Европа, Далечния Изток и Централна Азия. Пътят е общият знаменател, а темите са от социална политика, през история до спорт. И както късото кино добре умее, рязката смяна в посоката е сигурна.

BASIC MARKET – THE NIGHT SHOPPING EDITION
СЪБОТА/НЕДЕЛЯ – 18.00 – 00.00/12.00 – 19.00 @ МОТТО

Секънд хенд събитието среща най-доброто от двата свята – шопинга и коктейлите. Дамите зад серията отново канят участници с изявен вкус към онези дрехи, които наричаме опорни точки на гардероба. Те ще представят свои селекции, а ти ще можеш да грабнеш своя липсващ елемент. Търсиш бял тишърт, черно поло, бежов тренч или деним яке? Намери ги в събота до полунощ в Motto. Базарът продължава и в неделя след 12.00, някак идеално, за да комбинираш с брънч.

НЕДЕЛЕН КЪСЕН ОБЯД
НЕДЕЛЯ, 12.00 – 18.00 @ КРЪГ

Нов брънч в града, при това до шест вечерта. „Кръг“ е бистро, което изникна тихо на „Шейново“ 4, но някак бързо започва да става притегателна точка. През седмицата можеш да се отбиеш за обяд (между 12.00 и 15.00) и за вечеря (след 18.00), менюто е кратко, но храната – да си оближеш пръстите. Ако пък се вълнуваш откъде идва това, което намираш в чинията, попитай, в кухнята си знаят и обичат работата.

Ето и няколко събития за едно продуктивно начало на годината.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *