Три филма за любов извън времето и пространството

0 коментара Сподели:

Около Свети Валентин телевизията и стрийминг платформите кипят от романтични комедии, от които направо хващаш диабет, а сюжетите циклят с едни и същи отдавна изпети песни.

Ако след 18-ото гледане ти е омръзнало от Ромео+Жулиета, Титаник и Тетрадката, сега е моментът да излезеш от клишето.

Нали любовта била по-силна от времето, пространството и дори смъртта? Време е за три нестандартни истории, които доказват това твърдение.

The Curious Case of Benjamin Button

Режисурата на Дейвид Финчър придава нов блясък на новелата на Фицджералд. Сюжетът проследява живота на Бенджамин (Брад Пит), който страда от рядко заболяване: роден е стар и с течение на годините постепенно се подмладява. От пръв поглед разпознаваме формулата за сигурна катастрофа, особено когато в уравнението влиза Дейзи. Момичето расте по обичайния начин и е въпрос на броени години двамата влюбени да се разминат във времето.

The Time Traveler’s Wife

Това е друга нелинейна любовна история, която навярно ще те остави със сълзи на очи. Хенри и Клер случайно се срещат в библиотеката и са моментално привлечени един от друг. Двамата обаче крият тайна. В действителност Хенри притежава специален ген, който му причинява пристъпи… на пътуване във времето. От своя страна Клер вече го познава от години, въпреки че той не я е срещал никога досега. Кога ли са се запознали за пръв път?

Mr. Nobody

Крайъгълният камък на сюжета е една от най-красивите любовни истории в киното. Немо Никой е последният останал смъртен във футуристичната 2092 година. 118-годишният мъж разказва за живота си, но спомените му са объркани, а житейските му пътища изглежда са няколко. С философско намигане към теорията за мултивселените и свободата на избора Mr. Nobody ни кара да се замислим за множеството кръстопътища в собствените ни съдби.

Виж и тези 10 страхотни филма за любовта.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *