5 начина да разнообразиш типичния Св. Валентин

Удоволствието от тази понеделник вечер дебне на върха на езика.

0 коментара Сподели:

С какво свързваш 14 февруари? Бляскава вечеря, букет надценени цветя, бутилка вино и свещи? Плюшени мечета, фонтани от розово, ухание от ароматни свещи на приглушена светлина…

Класиката в жанра. Св. Валентин е ден за радост, споделена любов и приятни изненади, но защо да го слагаш в рамка, разчитайки на заучените традиции, като можеш да създадеш съвсем ново преживяване, с което да покажеш любов към половинката си… или към самия себе си.

Не се задоволяваме с малко и затова ще намерим сили да организираме истински магичен празник.

В каквато и емоционална фаза да те заварва този ден на влюбените, той е почти тук и вместо да създаваш дневник на хейтъра, можеш да се възползваш от офертата да прекараш хубаво. Запази си тези 5 начина, които могат да разнообразят тазгодишния 14 февруари, пък защо не ги приложиш и за всеки мрачен понеделник?

Започни деня със закуска в леглото

Сутрините! Ние живеем за тях и сме сигурни, че и те живеят за нас. Денят се познава от сутринта, а ако съумееш да направиш твоята сутрин красив ритуал – любовта сама ще я намери. Стани половин час преди работа и организирай романтична закуска в леглото за твоята половинка. Ако е уикенд, може да продължите излежаването с ароматни свещи и красива музика, а ако не ти се готви, винаги можеш да поръчаш палачинки или брънч меню от най-добрите места в града.

 Прекъсни конферентния разговор с вкусен обяд

Понякога когато сме на работа, имаме толкова адреналин, че или забравяме да се храним, или го правим на крак, бързо и с храна, която не е особено добра за нашето тяло.

Месецът на любовта обаче е тук, за да ни напомни, че дори обядът в офиса може да е романтично и красиво преживяване, ако отделиш време за себе си.

Поръчай любимото си ястие, изключи телефона и компютъра и усети вкуса и любовта във всяка хапка.

Организирай тематична вечер с интернационална кухня

5 начина да разнообразиш типичния Св. Валентин

Двойка сте отдавна и винаги хапвате едно и също? Толкова сте свикнали с менюто вкъщи, че сетивата ви са забравили нови изживявания? Подарете си романтична вечеря с нещо ново и организирайте вечер на интернационалната кухня. Суши, скариди саганаки, индийско, турски десерти или невероятна гьоза, всичко това може да е на масата ви само с няколко клика, а учените казват, че когато опитваме нещо ново, в мозъка ни се задействат специални центрове на щастието. Какво по-добро за Св. Валентин от любов и щастие?

Ако не можеш да си на едно място с любимите – споделете едно меню отдалеч

Искаш да изненадаш някого с романтична вечеря за празника, но хората до сърцето ти са пръснати в различни градове, страни, континенти?

Това не е проблем – винаги можеш да изготвиш супер красиво и любовно меню от три ястия, до които всички имате достъп.

Може да споделите менюто, да поръчате специалитетите и да споделите храната си заедно, докато имате видеоразговор например. Любовта не познава граници.

Поръчай си храна като от любим филм

5 начина да разнообразиш типичния Св. Валентин

Ако си гледал „Яж, моли се и обичай“, вероятно се сещаш за сцената, в която Елизабет яде пица в Неапол. Сцената символизира откритието, че обществените норми са по-незначителни от чувството на безгрижие, което само ти можеш да си доставиш. Затова те съветваме да не робуваш на норми и на Св. Валентин и да си поръчаш храна от любим романтичен филм, която да споделиш с половинката или да ѝ се насладиш сам.

За финал ти казваме, че романтиката е във въздуха и как ще я изживееш, зависи само от теб. Не забравяй страстта в очите, вкусната храна, бързата доставка и удоволствието на върха на езика.

За още вкусни вдъхновения – виж Седем от най-добрите ресторанти в света за 2022 г.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *