Любовните истории, които никога не се случиха

Те са нашето февруарско вдъхновение и макар любовта им да не се е случила докрай, ти разказваме впечатляващите им истории.

0 коментара Сподели:

Древните са казали, че „Любовта трябва свободно да протича между двама души. Ако не го прави, не е любов“. Ние твърдим същото и добавяме, че няма значение колко е дълга любовта. Двама души може да са се срещнали за миг или секунда, да са разменили само погледи, да са били заедно единствено дни, но любовта им пак да е впечатляваща – точно като на двойките, за които днес ще ти разкажем. Те са били заедно за малко, но съдбата е решила да ги раздели. Тяхната любов е била красива искра, пламнала в точно определен момент и бързо изгаснала завинаги.

Въпреки всичко следващите ни герои преживяват страст, чувства и велика емоция.

Тези двойки остават в историята с неслучилите се връзки между тях, но въпреки това всичко, което са имали, продължава да ни вдъхновява и до днес. Виж за кого говорим.

Епистоларна страст

Той е лошото момче на американската литература. Избухлив ексцентрик до мозъка на костите си и тежък алкохолик, който не признава никакви стандарти на приличие. Той е легендарният носител на Нобелова награда за литература през 1954 г. и награда „Пулицър“ през 1953 г. за повестта си „Старецът и морето“. Той е считан за един от най-значимите автори на Америка.

Той е самият Ърнест Хемингуей и като най-ярък представител на т.нар. изгубено поколение, което се скита из Европа в периода между Първата световна война и Голямата депресия в САЩ, Хемингуей живее бурен живот, който много прилича на този на героите му. От своя страна тя е русата Венера, родена с немска кръв и американска слава. Тя е актрисата и певица, която с плътния си глас, невероятната си визия и скандална безпардонност пленява шоубизнеса.

Тя е самата Марлене Дитрих, която изживява невероятна 30-годишна любов с Хемингуей, без дори да го е докосвала.

Хемингуей и Марлене се запознават през 1934 г. на борда на френски лайнер. Той се връща от сафари в Африка, а тя – от гостуване на роднини в нацистка Германия. Въпреки пленяващата среща те така и никога не успяват да бъдат заедно. Писателят счита себе си и Дитрих за „жертви на несинхронизирана страст“. Всеки път когато сърцето му е свободно, тя е сериозно обвързана с друг и обратното. Любовните им писма обаче са истински шедьоври. Дитрих и Хемингуей са може би единствената известна двойка в съвременната история, която не се е разголила един пред друг, но затова пък го е направила на сто процента с душите си. Днес някои от писмата, които двамата са си разменяли в продължение на три десетилетия, се продават на обществени и онлайн търгове от наследниците на Дитрих на цена 30–40 хиляди долара. За тази паметна любов актрисата си спомня: „Обикнах го от пръв поглед. Любовта между мен и Ърнест беше чиста, безгранична – такава, каквато вече не може да съществува на този свят. Любовта ни продължи много, много години, без надежда и без желания. Свързваше ни пълната безнадеждност“.

Буквално убийствена любов

Той е най-известният колумбийски кокаинов лорд, оглавявал картела на Меделин и доминирал кокаиновата контрабанда в световен план през 80-те. Тя е смятана за най-известната жена в Южна Америка през 80-те, защото не само успява да интервюира този бос, но и му става любовница в продължение на 11 години. Пабло Ескобар и Вирхиния Валехо се превръщат в легендарни за времето си, а тяхната любов много точно отразява живота в Колумбия тогава – бедност, страст, насилие и действия, които изискват безумие. След убийството на Ескобар обаче става ясно, че всъщност Валехо е единствената негова любовница, която, освен че остава жива – сътрудничи на властите, давайки информация за наркобоса.

Тя го предава, след като в продължение на години го е обичала до лудост.

Предоставените от Валехо снимки, видео и магнетофонни запаси, а също така печатни документи свидетелстват за това, че за Ескобар тя е била не само страст. Тъй като прочутата актриса е имала достъп до най-висшите кръгове на колумбийския бомонд, тя е организирала срещи на Ескобар с политици, водила е преговори с журналисти и собственици на вестници за благоприятни публикации, предавала е пари за лобиране в парламента. Когато попитали Валехо какво я е свързвало с произхождащия от ниските слоеве Ескобар, който е бил нисък, дебел човек с „умъртвяващ поглед на акула“, тя казва: „Запознаха ни през 1982 г. и аз се влюбих в този силен, уверен в себе си човек, филантроп, който помагаше на селяните и беше обожаван от тях“. Благодарение на показанията си срещу Пабло Вирхиния е прехвърлена в САЩ и вкарана в програма за защита на свидетелите.

Je t’aime… moi non plus

Серж Гeнсбур е френски бохем, композитор и абсолютно величие за времето си. Въпреки не особено привлекателната си външност той успява освен да създаде безброй хитови парчета, също и да бъде с безброй хитови жени.

Преди да се случи обаче голямата му и историческа любов с Джейн Бъркин, Серж се влюбва до безумие в нея. Вечната, иконичната, гореща като жарава Брижит Бардо. Единственият проблем е, че тогава Брижит е омъжена за милионера Гюнтер Закс, който скоро след като разбира за аферата ѝ със Серж, се развежда с нея.

Преди да се стигне до това обаче – Бардо среща Серж през октомври 1967 г., когато двамата певци се обединяват в звукозаписното студио, за да запишат легендарното си парче, Harley Davidson.

Тайната им връзка съществува само 3 месеца, но от нея се ражда най-известната и най-скандална за времето си песен – Je t’aime… moi non plus. Серж пише песента през 1967 г. по време на връзката си с Бардо, като свидетели твърдят, че Генсбур и Брижит си разменят ласки в звукозаписната кабина, докато записват парчето, за да звучат автентично стенанията в песента. Малко след като записът е пуснат, Бардо моли да бъде спрян. Тя все още се опитва да спаси брака си. След нея Серж записва Je t’aime… moi non plus с Джейн Бъркин и песента завладява целия свят. Тя се превръща във втората по популярност френска песен след националния химн – Марсилезата.

За още любовно вдъхновение – виж Най-великите двойки в БГ киното

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *