В София през уикенда: 20 – 21 януари

Как да изкопираш Модилиани?

0 коментара Сподели:

Този уикенд разказва живота на Ван Гог в 62 000 маслени рисунки. Можеш още да влезеш в главите на арт фалшификаторите или просто в тази на Уди Алън.

ВЪРТЕЛЕЖКА
ПЕТЪК, 14.30 ЧАСА @ ДОМ НА КИНОТО

Уди Алън си е Уди Алън и ние ще продължим да гледаме филмите му, докато оценката им не удари тройката в IMDB. Въртележка е тазгодишната му история, която преплита съдбите на четирима герои на територията на увеселителния парк на Кони Айлънд през 50-те. Последното гарантира кадри, които ще разтуптяват сърцето на естетите, а персонажите са хем клише, хем по удиалъновски симпатични в объркването си. Джини е емоционално уязвима бивша актриса, сега сервитьорка в ресторант за мидени ястия; Хъмпти, недодяланият съпруг на Джини, работи на въртележката; Мики е красив млад спасител на плажа, който мечтае да стане драматург; а Каролина е отдавна отчуждената дъщеря на Хъмпти, която в момента се крие от гангстери в жилището на баща си. 

КРАЛЯТ ЕЛЕН
ПЕТЪК, 19.30 ЧАСА @ ТЕАТЪР "АЗАРЯН
"

Накратко описват “Кралят елен” като трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци. Спектакълът има за цел да надскочи бита и да ти напомни, че в живота има романтика, поезия. Прави го с любовна история за пораснали. Историята ни води в измислен град Серендипо да ни запознае с тревогите на неговия крал и неговата неистова необходимост от любов. Дали ще я получи, има един начин да разбереш. Театрален петък – защо пък не?

ДА ОБИЧАШ ВИНСЕНТ
СЪБОТА, 12.00 ЧАСА @ ДОМ НА КИНОТО

Това е първият в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Ако това само по себе си ти докарва достатъчен ентусиазъм, то ти казваме, че е посветен на живота на Ван Гог. Всеки отделен кадър е картина, рисувана с маслени бои. 62 000 маслени рисунки оживяват на екран и разказват историята на гения. Отличеният с „Оскар” аниматор Хю Уелчман и полската художника Дорота Кобела събират група европейски художници (включително една българка), които, обучени в стила на художника, успяват да “го разкажат” така, както той сам би го направил.

НАЙ-ШОКИРАЩИТЕ ОБИРИ И ФАЛШИФИКАТИ В ИЗКУСТВОТО
СЪБОТА, 14.00 – 16.00 ЧАСА @ ДОМ НА КИНОТО

Събитие, на което ще чуеш истории за най-дръзките “криминални художници”, успели да заблудят опитни специалистите в света на изкуството. Какви са проблемите, които създават фалшификаторите за пазара, и как се наказват? Темата с обирите пък е още по-засукана и вълнуваща, защото се изисква особено остра мисъл и изобретателност, за да задигне “ей така” ценно произведение на изкуството и да успее да се продаде на черния пазар. Чудна случка, ако си на арт вълна.  

GRANNY’S BRUNCH
НЕДЕЛЯ, 11.00 – 17.00 ЧАСА @ SPAGHETTI KITCHEN

Не знаем какво готви твоята баба, но имаме сериозни подозрения, че в Spaghetti Kitchen са нацелили поне един от специалитетите ѝ. Брънчът на баба ще включва класически вкусотийки, като домашна баничка, сладко, крем карамел. Но това е нищо пред сутляша, огретена и, разбира се, перлата в короната на всяка баба – мекичките. И както баба повелява – всичко да си изядеш! И допълнително да си поискаш!

Още специалитети, на баба или не, можеш да откриеш и в класацията на най-добрите барове и ресторанти в София. Гласувай за твоя фаворит и спечели готина награда.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *