Категориите, от които да избереш любимците си в седмите Go Food & Drink Awards

В следващите редове описваме категориите, в които събрахме тазгодишните Go Guide Food&Drink Awards

0 коментара Сподели:

След цяла година обикаляне, опитване и споделяне на находки от атласа на вкуса, оставяме на теб да разпределиш наградите. Можеш да гласуваш за любимите си заведения до 18-и февруари на awards.goguide.bg.

Разпределихме номинираните в 22 категории, а тази година към заведенията от София и Пловдив, в Go Food&Drink Awards се присъединяват и баровете и ресторантите, които се грижат за доброто ни прекарване по Черноморието.

Всички номинирани заведения ще получат стикер, по който лесно ще ги разпознаеш още от входа, а той е и нашето своеобразно „Благодаря“ за преживяванията и творенията през цялата година. Онези заведения, които спечелят най-голям брой от гласовете на публиката пък, ще се окичат с плакет, всеобщо признание и тонове неизмерима любов.

В следващите редове описваме категориите, в които събрахме тазгодишните Go Guide Food&Drink Awards. Гласувай за най-добрите в София, Пловдив и морето до 18 февруари. Цялата ни кампания можеш да следиш и в ефира на БГ Радио.

Best Coffee Place

То е нашата причина да станем сутрин. Нашата мантра на удоволствието, нашият ритуал за перфектен ден – негово величество кафето е божество и като посветени в религията му отлично знаем местата, където го приготвят
наистина впечатляващо. Показваме ти ги с ароматна пяна и вкус от хиляди нюанси.

Best Brunch Place

Брънч е не само любимото време от деня на всеки самоуважаващ се градски хедонист. Това е философия, която с удоволствие изповядваме около отрупаните със специалитети маси у номинираните в тазикатегория. Ако и на теб любимото ти парче от деня е времето между закуската и обяда – попътешествай от маса на маса с нас!

Best Pastry Place

Тържествено обръщаме прожекторите си към посолствата на сладкото в града.

Онези любими места, които разнасят ароматна диря от сироп, ванилия, канела, прясно изпечено тесто и шоколад. В търсенето на Негово Величество Десерта, поантата на деня или хепиенда на всяко кулинарно приключение стигаме до Сладките къщи. И да ти признаем – просто се оставяме на изкушението.

Best Pizza & Pasta

A ко съществува компас за най-добра пица и паста в града, то това непременно е небцето ни. Обгрижвано от нашите приятели – майсторите на „Маргаритата“, „Неаполитаната“ и талиателите в околието, отдавна знаем какви
са изискванията към Мис Пица и Паста.

От замесването на тестото до къдриците на папарделите – критериите са безмилостни. А това са вещите в занаята!

Best BBQ & Grill House

Апетитното печено месо отново ни зове, а ние тръгваме в търсене на Our Precious! На Властелините на добрия вкус, които владеят маринатата на съвършенството. Олимпийците в тази категория са софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта, от чиито специалитети ще си оближеш пръстите.

Best Seafood Restaurant

Oда за бреговете в градската акватория, които носят вкуса на морето. Ето какво е за нас тази категория. Като капитани на глада за хубава морска храна обикаляме пристанищата на добрия и автентичен вкус. Онези, които
устояват на бурите на времето. Ресторантите с морска храна акостират на следващите страници на списанието!

Best Sushi Restaurant

Те са екзотичните посолства на Изтока. И доказват, че слънцето изгрява именно от там. Наши екскурзоводи в тази категория са суши майсторите, които ваят своите шедьоври в най-добрите суши барове.

Изрисувани са сякаш от опитните ръце на талантливи калиграфи върху бамбуковата рогозка.

Best International Restaurant

Вкусът е вселена – еклектична, провокираща, многообразна. Вкусът е и като килимчето на Аладин – отвежда ни до различни краища на света. За това, разбира се, ни помагат чуждестранните кулинарни посолства, които правят гастро картата на София цветна, мултикултурна и винаги вълнуваща!

Best Streetfood Place

Aко има сензация на родната гурме сцена през годината, то това определено са Street Food спотовете в града ни, които не просто се увеличиха, а се превърнаха в истински герои. На някой ъгъл можеш да опиташ такъв екстаз за сетивата, че да не спираш да искаш още от същото.

Best New Restaurant

В последните години трябва да си наистина смел, влюбен в храната до лудост и напълно отдаден, за да създадеш нов ресторант.

Ние обаче познаваме няколко впечатляващи гурме ентусиасти, които не само се престрашиха, но и станаха истинска сензация още с появата си.

Best Restaurant

Най-добрият ресторант е онзи, който не само устоява на капризите на времето, но и който е една крачка напред. Начело на него винаги са визионерите – онези, които знаят какво предстои и в същото време пазят традициите. Пристанище на добрия живот, в което си готов да се връщаш отново и отново – дори когато го познаваш добре.

Best Bar & Diner

Животът е прекалено кратък, за да не комбинираме някои от любимите си занимания в едно. Да вечеряме на любимо място, а после да завършим с питие в ръка! Нима това не е двойно удоволствие? В тази категория отличаваме онези заведения, в които сърцето ни тупти еднакво силно и на масата, и в шейкъра на най-добрите алхимици в града.

Best Wine Bar

Танините на удоволствието ни водят в тази категория. Духът, който излиза от гърлото на бутилката, среща ценителите на напитката на боговете. А ние се превръщаме в малък градски Дионис всеки път щом усетим горчиво-тръпчивия вкус на времето в чашите си. Добре дошъл в най-добрите винени барове от лозята на града!

Best Beer Place

Пътят на кехлибара обединява претендентите в тази пивка категория, които се грижат за обилната пяна на дните ни.

И с това, което правят, ни напомнят, че еликсирът с оттенък на слънце от всички краища на света и запечатан с
червения восък на качеството, е истински дар тези дни…

Best New Bar

Пожелавахме си ги от сърце, жадувахме за нови концепции, които да ни вземат ума и искахме да танцуваме
до зори на чисто нови локации. За щастие желанията ни се сбъднаха и новите барове в града ни наистина
изненадаха софийската бар сцена. Представяме ти ги в целия им коктейлен блясък!

Best Bar

Всеки път когато сърцето ни мине от тръс в галоп, знаем, че сме тръгнали подир претендентите в тази категория. Тук влизат не просто най-яките барове, а най-яките салове в морето на времето. Местата, на които градските Пепеляшки и тиквите се чувстват еднакво добре.

Best Night Club

Най-хубавите си дни прекарах нощем, е казал поетът, а ние казваме, че и тази година най-добрите нощни клубове в града зарадваха жадните ни за събития меломански души с най-доброто от най-доброто.

Показваме ти музиката, коктейлите и легендарния вайб на най-впечатляващите ни любимци.

Best Live Club

Музиката! Тя избира да живее само на места с перфектен звук, точната атмосфера и най-добрите артисти. Да си домакин на музиката е особена привилегия, а клубовете на следващите страници определено я заслужават. Отваряме сетивата си за спиращо дъха изпълнение и ти представяме Best Live Club.

Best Restaurant In Plovdiv

П оемаме по сиенитните вълни на Пловдив и скачайки от тепе на тепе, се оглеждаме за… тепетата в кулинарния пейзаж на този толкова любим град. А сега затегнете коланите, защото Пловдив не е само в застиналите възрожденски къщи. Той е и в махленско живеене на Хаджи Хасан махала, и в Сахат тепе – хълма на културата, и
във всичко между тях, събрано на най-добрите маси за хранене.

Best Bar In Plovdiv

T ук не само, че винаги е айляк – тук е красиво, грандиозно, романтично и абсолютно незабравимо. Нощите в Пловдив се помнят с еони, а най-добрите барове в града надминават и най-смелите ни очаквания.

От Капана до Амфитеатъра и от центъра до Кючука – избираме с възторг Best Bar in Plovdiv.

Best Bar & Best Restaurant – Black Sea Coast

Черноморието ни има все повече с какво да се похвали, а като верни негови фенове ние го обикаляме надлъж и шир, за да ти покажем най-добрите му барове и ресторанти. Прясна морска храна, неповторим вайб и луди танци под открито небе – морето си е море.

Вземаме го пивко и на абордаж!

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *