Да върнем времето назад с тези 3 time travel филма

Връщаме часовника назад с тези три филма за пътуване във времето

0 коментара Сподели:

Поредна година се изниза незабелязано и докато мигнем, стана 2022.

Десет години след края на света, предвиден от календара на маите, ние все още сме тук, а времето няма никакво намерение да забави хода си. Даже напротив, сякаш минава все по­бързо. Ако ти се иска да можеше да сложиш живота на пауза, че и даже да цъкнеш rewind бутона, има само един изход: киното.

Връщаме часовника назад с тези три филма за пътуване във времето

12 Monkeys

Въпреки че е базиран върху френския La Jetée, 12 Monkeys е далеч от типичната адаптация. Това не е никаква изненада, имайки предвид, че е режисиран от великия Тери Гилиам. Действието се развива след смъртоносен вирус, обрекъл човечеството на живот под земята. Затворникът Джеймс Кол (Брус Уилис) е изпратен назад във времето, за да открие причинителите на бедствието… Оттам нататък нещата стават, меко казано, откачени.

Primer

С нищожните си 7000 долара бюджет Primer надхвърля всички очаквания, достигайки бокс офис от над 800 000 и превръщайки се в един от най­успешните инди филми, създавани някога. Тук пътуването във времето не е вълнуващо приключение, а по­скоро стратегически ход. Двама инженери инцидентно създават машина на
времето, която използват, за да припечелят бързи пари. Нарастващият конфликт между тях обаче излиза извън контрол.

Dark

Добре де, поизлъгахме – Dark всъщност е сериал. Въпреки това немската Netflix продукция може да се похвали с един от най­прецизно изплетените сюжети на всички времена. Добре обмислените времеви парадокси, неочакваните обрати и майсторският лабиринт от причинно­следствени връзки го правят абсолютно задължителен за гледане. Дори да се стреснеш от броя на героите, скоро ще си толкова привързан към тях, че няма да ти се иска да откъснеш поглед от екрана.

Кои са 10-те града по света, до които да отскочиш за питие?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *