„Лъчът на смъртта“ и последното изобретение на Тесла

Discovery Channel представя новата поредица „Тесла: Разсекретено“

0 коментара Сподели:

Стане ли дума за телевизионен ефир, едно от местата, на които със сигурност можем да се запознаем с интересна, достоверна, добре подбрана и още по-добре поднесена информация, е Discovery Channel. Отдаден на създаването на документално съдържание с най-високо качество, което ни информира за света с всичките му чудеса, разнообразие и изключителност, „Откривателят“ този път е готов да ни представи изцяло нова поредица. Нейната премиера е на 27 януари от 22:00 часа и носи заглавието „Тесла: Разсекретено“.

Фокусът, както най-вероятно се досетихте вече, е насочен към сръбския изобретател Никола Тесла, а Discovery Channel ще се опита да разкрие на зрителите си повече факти за живота и труда на новатора. Макар и да са изминали повече от 70 години от смъртта на Тесла, някои въпроси около гибелта му все още остават недоразбрани.

През 1943 г. Тесла е открит мъртъв в хотелска стая, като сейфът му е бил разбит и от него е изчезнало последното му изследване.

През 2016 г. ФБР разсекретява 250 документа, даващи ясен поглед над последната работа на изобретателя, преди да си отиде. Тези файлове разкриват нова информация за оръжие, измислено от Тесла и наречено „Лъчът на смъртта“, към което оръжие Съединените американски щати, Съветският съюз и Осемте сили са били силно заинтересовани. Разсекретените файлове на ФБР са довели много експерти до убеждението, че е нужно детайлно разследване, което да определи какво се е случило на Никола Тесла. Дали е създал едно от първите оръжия за масово унищожение и дали е бил убит именно заради това?

Наричан Човекът, изобретил ХХ век, Тесла коренно променя начина на живот на хората чрез приноса си в създаването на променливия ток, радиото и мобилния телефон. Правилно ли е обаче да се смята, че е и един от най-опасните умове на своето време, ще разберем от Discovery Channel благодарение на специалното им предаване, посветено на великата му личност и мистерията около нея.

В „Тесла: Разсекретено“ военният следовател Джак Мърфи и историкът на Тесла – Камерън Принс, ще се впуснат в обиколка на света, за да потърсят информация за нововъведенията на изобретателя и изследването, изчезнало от сейфа му. Разследването ще следва стъпките на гения от последната му лаборатория в Шореам, Ню Йорк на Лонг Айлънд, през първата му такава в Колорадо и ще стигне до чак до родината му – Сърбия. Екипът ще търси всякакви липсващи документи и нови данни, за да се опита да разбере колкото е възможно повече за „Лъча на смъртта“. Мърфи и Принс ще интервюират широк кръг от хора, като достигнат включително и до най-близкия жив роднина на Тесла. В Сърбия екипът ще открие скрити документи и дълбоко в архивите ще изследва невиждани досега ръкописни скици и изчисления за „Лъча на смъртта“, допълнения от самия Тесла. Откритията ще бъдат споделени с инженера Арън Косчо, който от своя страна е събрал цял екип за създаването и тестването на прототип на фаталното оръжие. Интересен е моментът, ако инженерът успее да докаже, че изграждането и активирането на оръжието е правдоподобно. Тогава вече мотивът за убийството на изобретателя ще придобие разбираема посока. „Лъчът на смъртта“ би могъл да върне баланса на силата през Втората световна война, а световните суперсили със сигурност биха се надпреварвали да получат плановете или поне да се погрижат те да не попаднат в ръцете на врага.

Интересни разкрития предстои да видим свързани с живота и научните открития на изобретателя, при това съвсем скоро, така че не пропускайте новата поредица на Discovery Channel „Тесла: Разсекретено“ и премиерата ѝ на 27 януари от 22:00 часа.

До тогава можеш да прекараш вечерите пред телевизроа в компанията на Том Харди и 5 от най-добрите му филми.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *