10 неща, които не искаме да знаем

По принцип сме любопитни натури, но това е личният ни списък на събития, за които ама хич не искаме и да чуем.

0 коментара Сподели:

Сещате ли се онова гадно усещане, когато тръгвате на работа, но вътре в стомаха ви нещо ви подсказва, че ще се случи неприятна случка с шефа. Или качвате се в автобуса и аха да си продупчите билетчето, но контролата е вече зад вас и любезно ви потупва по гърба. Бялата риза не е готина комбинация с разлятото вряло кафе и само ако знаехте да не я обличате днес, щеше да е супер. Дали ви изневерява, дали тази приятелка е искрена с вас, дали да го купувате този апартамент, дали да му отговорите на онова съобщение от снощи, дали ще намалят някога тази безбожно скъпа пола?

Все въпроси, на които, ако имахме отговорите, щяхме да сме блажени като котка върху горещ ламаринен покрив. Има неща обаче, които и пари да ни дават, не бихме искали да узнаем.

Според нас и ти не трябва да питаш за тях, за да запазиш личния си дзен и непоклатима акуна матата в живота. Баба ти сто пъти ти каза – „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“. Еми, права е била жената, виж сам.

КАКВО СТАНА СНОЩИ

За нищо на света не искаме да знаем какво стана снощи. Не искаме да знаем кой, как и кога ни е прибирал. Не искаме да виждаме сторита, снимки, камо ли гласовите съобщения, които сме пращали на бившия в три посред нощ. Защо имаме две обувки на краката си и трета в чантата, също ама хич не искаме да разбираме. Усещаме и лека болка от татус в задната част на крака, но още нямаме смелост да погледнем в огледалото. Абе снощи си е за снощи. Не ни разказвай!

КОГА ПАПИ И ГЕРИ ЩЕ ПУСКАТ НОВО ПАРЧЕ

Мислиш, че следващата категория ще е на първо място – жестоко си сгрешил. Преди да мислим за живота и здравето си, а може би точно защото мислим за тях, се сещаме за новите бг звезди, а после за всичко от Димитровград надолу и за старите поп-фолк каки и едно е сигурно – не искаме да знаем кога тези хора ще пускат нови песни. Не искаме дори да знаем и за старите им песни, не искаме да чуваме за нищо, свързано с това, и силно се надяваме с теб да сме от една планета, защото на нашата бягаме от тези новини като дявол от тамян. Предварително се извиняваме!

КОГА ЩЕ УМРЕМ

Знаеш за всички онези приложения, които изчисляват кога, как пък даже и къде ще умреш. Според нас това е най-зловещото човешко изобретение и колкото и да сме се смели и шегували с приятелчета, докато го разцъкваме, трябва да ти е ясно – със смъртта шега не бива и най-добре не ѝ се мотай пред очите. Представи си, че забавната игра ти е предрекла, че в „Люлин“ 10 след десет дни ще е фаталният ти край – еми не е найс. Гледай си живота, живей го с кеф и запомни кога и къде, ако не е на Малдивите след 100 години, хич не ти трябва да знаеш.

КОГА БЕНЗИНЪТ ЩЕ СТАНЕ ПЕТ ЛЕВА ЗА ЛИТЪР

Ток, вода, горива, любимата ни луканка и какво ли не вече удари тавана. Удряме го и ние най-често с глава, когато чуем за поредното увеличение, затова го казваме официално – не можем повече!

Дори самият Нострадамус да дойде и да ни каже точно с колко и до коя година ще поскъпне всичко, дори да ни предрече с абсолютна точност цената на кашкавала на абитуриентския бал на детето ни – ще кажем не.

Ако и ти си здравомислещ – не си го причинявай. Това не ти трябва да го знаеш. Както е казал бай Георги – колкото-толкова.

КОГА ЩЕ НИ ЗАТВОРЯТ/ОТВОРЯТ ОТНОВО

Преди две години следяхме новините, после започнахме да следим Щаба, после Генерала, после статистиката, а накрая просто започнахме да пием от обяд и да следим детето да не пие от „сокчето“ на мама и тати. Тази пандемия ни разказа играта, но още по-смущаващото беше непрекъснатото отваряне или затваряне. Постоянно бяхме в параноя, че ще затворят държавата, после следяхме кога ще я отворят пак. Главата ни се чувстваше като хамстер в безспирно колело или все едно сме я заклещили на въртящата се врата на входа в мола. Този кръговрат вече не желаем да го преживяваме. Пускаме „Панаири, панаири“ на Лили Иванова и никога не искаме да знаем повече кога ще има карантина и кога няма да има. Молим само последният да затвори вратата. Аман.

КОГА ТИТИ ЩЕ СПРЕ ДА ПЛАЧЕ

Тити Папазов е велик и ние го обичаме. Мислим обаче, че кога ще спре да плаче, и да се съберат всички дългокраки синоптички от Нова до бТВ пак няма да се разбере. От мила сърничка до талантливо дете, през разговори за спорт, мусака и манекенка, едно е ясно – Тити ще се разчувства.

Затова да прогнозираме кога това ще спре, е все едно да кажем кога пак ще е 1994 г. и Господ ще е българин. Няма смисъл да знаем и да се надяваме.

Пък то уж най-хубавите неща ставали, ако не ги мислиш. Така че нека и това остане пълна мистерия.

КОГА ЛУНА ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ

Небесни тела много, но Луна е една или поне тази, за която всички се сещаме. Молим се обаче и на боговете на Слънцето и на тези на Луната да не узнаваме фаталния ден и час, в който тя ще застане начело на държавата. Надяваме се преди това да се случи следващата категория.

КОГА АСТЕРОИД ЩЕ УДАРИ ЗЕМЯТА

Съвсем скоро покрай Земята прелетя един с размер около километър. Въпреки че беше достатъчно далече, за да кажат от НАСА „няма страшно“, все пак и те в своите доклади определят тези летящи тела като „потенциално опасни“. Ние обаче избираме да сме като динозаврите – да не знаем какво става до последно, за да може поне броените ни дни на тази любима наша планета да си ги изживеем като хората.

КОГА ЩЕ ДОЙДЕ ПОНЕДЕЛНИКЪТ

Още от петък не искаме да чуваме за него. Не искаме да знаем, че съществува, и в събота, и в неделя, а кога ще настъпи, грам не ни се мисли.

Искаме да живеем в свят без понеделници, без край на блажените уикенди и без споменаване за начало на работната седмица.

Не ни говори за него, НЕ ГО ХАРЕСВАМЕ!

КОГА ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИМ

Старата българска мъдрост е казала: „Дай да не се дебнем, че ще се хванем“. Още от древни времена нашите предци са знаели, че затварянето на едното око, за да ти е щастливо другото, или мащабното вярване да си „над нещата“ са по-добрият вариант, отколкото да се тормозиш денонощно. Ето защо – не искаме да знаем кога ще свършат красивите ни любовни дни, не искаме да знаем коя зодия е, пощипвал ли е колежката Ванчето от другия офис и дали се напива, като излезе с приятели в петък вечер. Искаме да си живеем в красивия ни розов балон, докато го има. Ако е решил да се пука или пълни с вода, и цялото знание на света няма да го спаси. Така че – яж, моли се и се събличай и не го мисли. Знанието за бъдещето не е за влюбени глави. Живей сега.

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *