Невъзпитаните карикатуристи откриват трета изложба

„Артпредседателство“ ще ни покаже чрез платната си лицето на българското и европейско съединение

0 коментара Сподели:

Те са невъзпитани в най-добрия смисъл на думата и от сърце вярват, че все някой ден красотата ще спаси света. Затова и показват актуалността в политическата картинка такава, каквато е тук и сега, а тя към ден днешен е много грозна… Представят я чрез красотата от произведенията на великите си предшественици като Леонардо да Винчи, Пикасо, Мунк, Матис, Ван Гог, Гоя, за да се замислим трябва ли ти това сгрешено платно с всичките му кални тонове да го предаваме напред.

И така покрай разни такива размисли се ражда тяхната трета изложба, носеща името „Артпредседателство“. Невъзпитаните карикатуристи от Прас Прес ще я открият на 23 януари от 18:00 часа в галерия-книжарница София Прес и всички ще могат да почерпят от сарказма, хумора и иронията ѝ между 23 януари и 7 февруари.

Покрай българското Европредседателство родната публика ще има възможност да се наслади на повечето уникати от европейската политика като Туск, Юнкер, Меркел, Макрон, Мей, Курц и останалите герои.

Девизът на тази наслада е „Съединението прави силата“, какъвто завет ни остави хан Кубрат с притчата за пръчките.

Художниците обединяват своите произведения с европейските шедьоври на изобразителното изкуство, както казват, съвсем лекомислено и безотговорно. Така някак естествено се ражда и другото мото на „Артпредседателство“ – „Артисти от всички страни, обединявайте се“. Невъзпитаните карикатуристи канят всички будни сънародници заедно да се надсмеят на европейското и българско съединение на лицемерие, което тези дни си даде среща в София.

Автори на изложбата са Алла и Чавдар Георгиеви, Чавдар Николов и Христо Комарницки. Карикатуристите са носители на сума ти награди. Дълъг е списъкът да ги изредим всичките. Съвсем ясно е, че са майстори на шаржа и това, което са подготвили, със сигурност и ще ни впечатли и ще ни въздейства.

Галерия -книжарница София Прес се намира на ул. „Славянска“ 29. Откриването на изложбата на Невъзпитаните карикатуристи е на 23 януари от 18:00 часа и ще продължи до 7 февруари

А за още вдъхновение, може да наминеш през тези градски арт пространства.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *