DJ Елица Арсова: Любимото участие е следващото

Говорим си за енергията, страстта и за това, че най-доброто предстои да се случи

0 коментара Сподели:
DJ Elitsa Arsova

Елица Арсова е симбиоза от три артистични движения, които я правят толкова разпознаваема, а именно пиано, модерен балет и актьорско майсторство. Любовта ѝ към сцената и изкуството я насочват към Сорбоната, а докато учи за магистър по Сценични изкуства, продължава да танцува и започва да се изявява професионално като DJ.

Съдбата ѝ се развива така, че на 22 първото ѝ участие е в клуб на Шан-з-Елизе.

Живяла е в Мароко, Марбея, Париж, завладявала е пулта в Германия, Тайланд, Дубай, Корсика, Малдивите, завъртала е тялото си и бутоните редом с Bob Sinclar, Michael Cleis, Black Coffee, Cuartero, Luciano и много други легендарни имена. За нея музиката няма граници и ако Afro и Groovy хаус звученето минава по струните на твоето сърце, значи тя е твоят звезден DJ.

Виж какво ни разказа Елица – за живота, решенията и страстта:

Има ли избор в живота ти, който кардинално би променил посоката ти, и от дистанцията на времето би ли решила друго?

Два от кардиналните избори са със сигурност напускането на България и съгласието ми да стана DJ. Мисля, че тези решения са били основни фактори за всичко случило се след това. Но пък те самите са последици от предишни решения. Така че всичко е свързано и случайни неща няма. Не бих променила нищо, защото вярвам в съдбата, както и вярвам, че самите ние я провокираме с действията си. От дистанцията на времето бих си позволила да коригирам едно единствено нещо и то е да бъда още по-смела и вярваща в интуицията си. Намирам, че не се вслушваме достатъчно в нея, а тя е определяща във вземането на правилните решения.

Къде по света клубната сцена е най-развита според теб? И каква е разликата между, да кажем, Германия и Корсика?

Клубната сцена има своите любими държави и това са Германия, Испания, Мексико… Ибиса остава топ дестинация за влюбените в хаус музиката. Германия ни предлага мащабните си клубове с изключително позитивната си публика, а това, което виждаме на паритата в Канкун и Тулум последните няколко години, е топ тенденция в музикалните среди. Ако трябва да сравня Корсика и Германия накратко, в Дюселдорф имах абсолютен картбланш за стила и музиката, която пусках. Имах пълната свобода да се изразя благодарение на широко скроената публика. Относно Порто Векио ми се наложи да се адаптирам малко повече.

Тук бих вметнала, че се гордея с нашата клубна сцена и с това, как клубовете в България се развиват.

И ако трябва да бъда напълно откровена, смятам, че българската публика проявява по-големи претенции и нюх към музикалната култура, отколкото френската. Определено смея да го твърдя.

Тук те срещаме с Илияна Георгиева.

След безброй пътешествия по света се завръщаш в България. За кратко ли пребиваваш тук, или имаш дългосрочен план?

Със сигурност България ми липсва много и мисля, че сега е точният момент за моя come back. В момента се връщам за кратко, но пък по-често от преди. Повече от 10 години пускам извън България и ето най-после първото участие тук, в родния град, пред моята публика. Наистина се радвам и вълнувам. Планът е да си идвам ежемесечно, което ще се осъществи с участията в Карусел.

А пък крайната цел е все пак да продължавам да представям България на цял свят. Ще съм едновременно близко и далече.

Кое от заниманията ти ти носи най-голямо удовлетворение?

Влюбена съм във всичко артистично, с което се занимавам. Дълги години танцувах и си признавам, че сцената е пристрастяваща. Звучи странно, но това е място, на което влизаш в роля, а в същото време си 100% истински и себе си. Така е и като пускам. Когато усетя, че докосвам публиката с музиката си, давам цялата си енергия и в замяна получавам нещо, което мога да нарека любов. А пък и често си танцувам, докато пускам, чувствам се свободна. Всичко това заедно ми носи голямо удовлетворение.

Имаш ли любимо участие?

Любимото участие е следващото. Най-доброто предстои да се случи. И за по-конкретен отговор ще кажа, че съм пристрастна към голямата сцена и фестивалите. Те са истинско поле за изява.

Откъде се зареждаш с енергия и вдъхновение за следващи подвизи?

Да си DJ определено изисква огромна енергия. А когато даваш от себе си, след това имаш нужда да презаредиш. Обичам спокойствието и тишината, често прекарвам време сама, което е противоположност на вечерния начин на живот. Но именно така намирам равновесието си. Най-добре се зареждам сред природата и прекарвайки няколко часа в свирене на пиано. В тези моменти времето спира и след това съм готова за следващото участие. А вдъхновение черпя от публиката си и от преживените емоции.

И тъй като си тук, любимото ти място в София е…

Две са – катедралата „Св. Александър Невски“ и Витоша.

Когато искаш да опиташ нещо ново и вкусно, отиваш в…

Почитател съм на вкусната и здравословна храна. Бих се радвала на всяко мое следващо идване да посещавам нови места в София и извън нея. Така че цялата съм слух какво вие бихте ми препоръчали.

Коя е песента, която кара партито да закипи?

Песента, която кара партито да избухне, е правилно избраната песен в точния момент, в зависимост от настоящата публика.

Тя може да бъде различна всеки път, защото зависи от това, как тълпата отсреща реагира.

Точна рецепта за успех няма, тайната е в това, да усетиш кое твое парче ще докосне хората и как ще ги заведеш на едно музикално пътешествие от началото до края.

Тук те запознаваме с Богдан Плъков: говорим си за фотографията и отвъд

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *