Завръшането в Хогуортс е в пъти по-добро от завръщането в Приятели

Хогуортс ни кани в селенията си за час и половина с любимите ни лица

0 коментара Сподели:
harry-potter-anniversary

Връщаме лентата до:

Госпожа и господин Дърсли, живеещи на улица „Привит Драйв“ номер четири, с гордост твърдяха, че слава богу! – са напълно нормални. Бяха от хората, от които най-малко ще очаквате да са замесени в нещо странно или загадъчно, защото просто не одобряваха такива глупости.

Тези редове, така носталгични и обичани от милиони фенове, дават началото на световния феномен Хари Потър преди 25 години.

Децата, които тогава чакаха писмата си за магическия свят, отново имат възможност да се потопят в тази магия. Загърни се с топло одеяло и чаша маслена бира в ръка и за час и половина се върни в света на магьосници и мъгъли, който се превърна във втори дом на всички нас.

Въпреки че кастът не е събран, за да продължи историята, която завърши с втората част на „Хари Потър и Даровете на смъртта“ през 2011, се потапяме в историите, които разказват, и сякаш времето се връща назад. Както казва и самият Рупърт Гринт, който влезе в ролята на великолепният Рон Уизли, „имаш чувството, че е минало много време, и същевременно сякаш не е“.

И точно това се върти в главата на всеки potterhead, докато гледа това събитие – изпълнено с неподправени емоции, неразказани любопитни факти и носталгия.

Режисьорите Кейси Патерсън и Джо Пърлман успяват да докоснат струните на сърцето на всеки фен по най-милия начин. Техническите описания на това, как създателите магически карат света на Джоан Роулинг да оживее, са сведени до минимум. Ставаме свидетели на сърдечни срещи и искрени разкрития от актьорите, които израстват заедно с франчайза.

Надникваме зад кулисите на снимачната площадка, ставаме свидетел на прослушванията и срещите с фенове, пред очите ни се отваря съкровищница от незабравими спомени и откровения.  Пресъздаването на декорите и оригиналните локации сякаш хвърля магия върху вас като зрители. Пренасяме се на същите места, за които сме чели в книгите и сме виждали във филмите.

Сюрреалистично е да посетим същите места и да преживеем същите преживявания, а финалните кредити идват прекалено рано.

Тримата заподозрени – Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, както и Том Фелтън, Марк Уилямс, Хелена Бонъм Картър, Гари Олдман, Роби Колтрейн, Джейсън Айзъкс, Джеймс Фелпс, Оливър Фелпс, Бони Райт, Алфред Енох, Матю Луис, Евана Линч и Ралф Файнс споделят прекрасни спомени от тези глави от живота си.

Без значение дали си фен или не, ако си израснал с Хари Потър и историята на момчето, което оживя, си дължиш тези 99 минути.

А с постоянно покачващите се случаи на Covid-19 опцията да останеш вкъщи в тази компания е повече от примамлива.

Каква ще бъде 2022 според старите научнофантастични филми?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *