5 пекарни в София, които ще подсладят деня ти

Bake it ‘till you make it!

0 коментара Сподели:

Обичаме ги по всяко време на годината и по всяко време на деня. Дали сутрин за уханен кроасан, на обед за заслужена сладост след дългия обяд или вечер като черешката на тортата –

любимите ни пекарни и техните сладкиши и печива придават празничност и в най-сивия зимен ден.

Избираме ги по повод и без повод, а майсторството им е задължително за отличен вкус и брилянтна визия. Събрали сме за теб най-сладките локации в града, където да намериш перфектния десерт.

Bageti

бул. „Скобелев“ 7
ул. „Фр. Жолио-Кюри“ 11
тел. +359 889 889 995

Живеем за онези сладки следобеди, в които единственото, от което имаме нужда, е чаша горещ шоколад, вкусна тарталета и спокойствие. Повече от 10 години пекарни Bageti ни носят това усещане и ни радват с домашните си изкушения, а ароматът на прясно изпечени вкусотии придава на уютната им атмосфера още повече очарование. За Коледа са подготвили специални изненади, в които джинджифил, канела и кардамон са обичайните заподозрени в зимните им предложения.

Jovan

ул. „Ангел Кънчев“ 37
088 588 6190

Ако проследиш единствения по рода си аромат на прясно изпечен хляб, ще стигнеш право пред вратите на холандската пекарна в София – JoVan. Увлечен от магията на хлебарството, собственикът и посветен в занаята Джон Хулсбош започва професионалния си път още в ранна детска възраст. Пекарната е изражение на страстта и желанието да прави хляба такъв, какъвто трябва да бъде, или иначе казано –

с естествени съставки и без никакви консерванти.

Вариантите включват както бели, типови и ръжени хлебчета, така и по-специални предложения като „Д-р Алисън“ от едро смляно холандско пълнозърнесто брашно със запазени фибри и сусамена поръска.

Освен с перфектния хляб тук се славят и с нещо друго, а именно – козунаците, за които всеки ценител е чувал. С шоколад, захаросани плодове или по класическа рецепта, JoVan ни дават една чудесна причина да започнем яденето на козунак през цялата година. А тъй като Коледа вече е на прага, задължително мини оттам за традиционен немски щолен, без който не минава нито една трапеза или ходене на гости. Всички останали кексове, кроасани и пайове оставяме да избереш сам от изкушаващата им витрина.

Styx

ул.Ангел Кънчев 18А
088 830 9933

(на откриващата снимка)

Който не е минал през сладката лаборатория Styx в Quartal, той не се е влюбил във феноменалните им еклери. За наше огромно щастие, Styx изгряват с нова локация, която представя добре познатите сладки изкушения, първокласно ароматно кафе и интересни коктейли. Освен сладки, има и изобилие от солени и леки здравословни неща за хапване. Издаваме ти една малка тайна, коледните им предложения ще бъдат същинска магия. Не пропускай да ги опиташ!

Sweet & Salty Bakery Cafe

бул. „Витоша“ 62а
087 898 7667

Витрината на Sweet & Salty Bakery вълнува гладното ни съзнание всеки път когато минем оттам, а на нас толкова ни трябва, за да се поддадем на изкушението. Тук се радваме на канолите с маскарпоне и нар, лимоновия пай с хрупкави бисквити, феноменалните брънч предложения, солените печива, както и обедното меню през делничните дни. Пробвай „Ягодово кроки“, което още с първата хапка ще ти даде да разбереш, че е много повече от пържена филийка.

Wonderland

ул. „Петър Парчевич“ 26
088 894 9869

Сладката страна на София се разкрива тук, където бутиковите десерти са естетическа наслада както за очите, така и за небцето. Авторските изкушения правят дните ни по-хубави и цветни, а коктейлите само допълват тази прелестна идилия, като ни пренасят в един по-магичен свят. Очаквай от това бижу и празнични предложения, с които да посрещнеш Коледа с още повече настроение. Защото какво е животът, ако не един сладък сън?

Мърда ти се от центъра? Виж какво можеш да правиш в Зона Б5!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *