10 ресторанта в полите на Витоша

Пленяваща гледка и богатство от вкусове

0 коментара Сподели:

Тя е древна и красива, тя е планинското сърце на града ни и ние нескрито я обожаваме.

Витоша има много какво да ни предложи, но днес насочваме поглед в подножието ù, за да открием най-вдъхновяващите и вкусни места, настанили се в началото на зелените ù хълмове.

Те са кулинарни съкровища, които ни разкриват страхотна гледка към планината и същевременно ни предлагат уютна атмосфера и запомняща се храна. За всички гурме локации в полите на Витоша – чети нататък.

Crystal Burger and Steak

Ring Mall, Софийски
околовръстен път 214
088 919 5519

Сочните бургери от истинско говеждо са една от големите слабости на хедонисти като нас. В Crystal Burger & Steak им се радваме регулярно, защото специфичният вкус на селектираното месо не може да се сравни с нищо друго. Освен феноменални бургери тук има първокласни стекове от САЩ, Австралия и Аржентина, приготвени на Josper BBQ, което разгръща пълния потенциал на месото.

Edo Sushi

Ring Mall, Софийски
околовръстен път 214
088 666 1614

Жаждата ни за кулинарни пътешествия ни поведе в периферията на Витоша, където се отбиваме за малко бягство в Изтока. Японската кухня винаги ни е очаровала с екзотичната си и необятна натура и Edo Sushi е мястото, което ни подарява възможността да се потопим в този свят на традиции и уникална култура. Съзнанието ни се вълнува от купа Мисо Широ, а да му се насладим на фона на планинската природа е добавената стойност, която прави мястото наистина специално.

Grande Bar & Dinner

ул. „Витошко лале“ 18
089 370 7070

Grande Bar & Dinner в Национална футболна база Бояна ни печели с модерния си интериор и фамозна гледка. С разкошна тераса и елегантна вътрешна част луксозното изживяване се допълва от богато интернационално меню и музикални събития. На място опитваме рибни деликатеси, страхотна паста и несравними месни ястия. Ароматното наргиле и висок клас питиета допълват петзвездния ни комфорт.

La Bottega Monte

бул. „Черни връх“ 191
088 934 4493

Посрещаме те в La Bottega Monte – разкошната чуждестранна афера в полите на Витоша. Тук освен вкусни кулинарни предложения ще откриеш още бутикови и пивки вина, внесени от Италия. Първокласните продукти прославят пиците им в цяла София, а тестото с италианско брашно и квас, ръчно приготвена италианска сол и екстра върджин зехтин внася автентичност във всяка чиния. Не забравяй да посетиш и магазина им, за да пренесеш от това вдъхновение и вкъщи.

Leo’s Il Rustico

ул. „Нарцис“ 58
087 864 2827

Като теменужен остров в лунносребърни води – така, по Смирненски, изглежда Витоша от територията на Leo‘s Il Rustico. Близо до Киноцентъра и с красива градина, уютната къща вдъхновява не само с гледка. Едва ли има някой, който не разпознава Лео и лекотата на неговия dolce vita натюрел, с който приготвя всяка чиния. Освен вкусни италиански ястия мястото предлага и открит детски кът, безплатен паркинг, а добре дошли са и домашните любимци.

Cinecitta Osteria Italiana

ул. „Кумата“ 75
088 576 0160

Шеф готвачите Иван Илиев и Денислав Дончев претворяват класическите италиански рецепти в модерни вариации. Опитай домашно приготвени равиоли Al contrario с гъши дроб, маскарпоне и шафранов крокант или интерпретация на класическата италианска рибна супа Качуко. Обезателно трябва да си подариш вечер в зимната градина, докато отпиваш глътки червено вино и се любуваш на залеза. Това, драги читателю, е романс за истински бохеми.

Roma Bene

Ring Mall, Софийски
околовръстен път 214
088 883 3166

Щастието е в простичките неща и затова в Roma Bene се уповават на тази семпла, но гениална философия. Тук са наясно, че добрата храна е здравословна и наситена с полезни качества, и затова я представят именно по този начин. Какво ти се хапва? Октопод ала Лучана, Пене с песто и чери домати или кремообразно ризото? Каквото и да избереш, ще се убедиш в препоръките ни още от първата хапка.

Roti Rotisserie

ул. „Севастократор Калоян“ 63
089 855 4374

ROTI е кулинарен рай в полите на Витоша, защото тук ще откриеш най-вкусното месо на грил, което си опитвал някога. Независимо дали поръчваш телешки рибай стек, патица, поркета, свински ребра, джолан или пиле – готви се за гурме изживяване. Не пропускай и обедното им меню от сезонни продукти, както и винения лист на отлични цени. Добавяме, че интериорът е точно по наш вкус, а разядките им са превъзходни.

Victoria Ring Mall

Sofia Ring Mall
088 810 0050

Повече от 24 години VICTORIA са посветили философията си на кулинарното разнообразие, качествената храна и стремежа към съвършенство. Ястията им угаждат на всеки вкус, а в комбинация с това модерният интериор и безупречното обслужване са причината това да е едно от местата, на които винаги сме се отбивали. Обширната тераса на тази локация има спираща дъха гледка към Витоша, а ние те съветваме да се увериш в това от първо лице!

Котилото

ул. Крайречна №26
089 773 6656

От цели 10 години ресторант „Котилото“ е спирка за топло и вкусно преживяване за всеки любител на автентичната сръбска кухня. Ястията се приготвят лично от майстор-готвач Далибор Маринкович и в уютната атмосфера с перфектно обслужване ще опиташ всички специалитети директно от златните му ръце. А ако си фен на сочното месо от младо прасенце – тук то се приготвя на букова дървесина. Представи си колко е ароматно!

Ако предпочиташ да гледаш планината отвисоко, виж тези три дестинации за ноемврийско бягство

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *