Музиката, която ни обединява

Има парчета, чиято енергия прескача граници и обединява националности навсякъде по света. Виж за какво говорим!

0 коментара Сподели:
музика, концерт,

Когато говорим за музика, всеки от нас си има любими песни, които превърта отново и отново. Има и класики, които остават вечни за поколенията и дори да чуем само първите им акорди, ги разпознаваме мигновено и започваме да пеем с пълно гърло. Има и такива обаче, които с появата си така взривяват всички континенти, че направо ахваме пред мощната сила на музиката. Ние ги наричаме вселенски хитове, защото само няколко дни след като излязат, можеш да чуеш припева им да се пее от Кейптаун до Камчатка и от Великобритания до Австралия.

Тези парчета влизат под кожата на всеки, които ги чуе дори за секунди, а на ритъма в тях не му трябва преводач, за да въздейства на меломаните навсякъде по света. Такъв хитмейкър безспорно е любимият ни DJ David Guetta, който и този път успя да накара света да се завърти с емблематична песен и заради впечатляваща инициатива.

Петото издание на проекта Tuborg Open – глобалната платформа на датската марка бира Tuborg, която има за цел да насърчи развитието на младите артисти чрез колаборацията им с популярни изпълнители предизвика артисти от Китай, България, Непал, Узбекистан и Сърбия да направят ремикс на хита на DJ David Guetta „Get Together“.

Боро Първи/Туборг

Всеки от младите таланти имаше възможност да запише ремикс на песента, като вложи в него част от уникалния си стил, музика, култура и националност. Ремиксите ни напомнят, че музиката има силата да обединява хората независимо от културните различия, икономическите и социалните фактори. От наша страна със супер ремикс избухна Боро Първи. Неговата песен е вдъхновена от обединяването на стиловете и възможностите, които това поражда. Боро сподели: „Мисля, че е време да имаме повече самочувствие като народ. Въпреки че сме малка държава, имаме какво да дадем на света.

Ремиксът на „Get Together“ на David Guetta с мое участие го доказва. Когато обстоятелствата ни разделят, музиката ни обединява“.

От своя страна и David Guetta изрази радостта си от партньорството: „Развълнувах се, като разбрах, че един от най-популярните изпълнители в България ще прави ремикс на моето парче. Това за мен е не само възможност да се свържа с напълно нов артист, но и съм  любопитен да чуя как ще използва моята песен и чрез добавянето на своя интерпретация ще промени звученето ѝ. Това прави денс музиката и денс културата толкова специални“.

От стартирането си през 2017 г. Tuborg Open работи с популярни международни изпълнители, сред които The Chainsmokers, Major Lazer, Clean Bandit, Diplo и MØ, за да създаде нови версии на хитовете, които оглавяват музикалните класации. Адмирираме идеята на Tuborg Open да вдъхновява хората, за да бъдат открити за повече и да предизвикват своите възприятия. В света на музиката това значи да даваш възможност на слушателите да се насладят на музиката по нов начин, който обединява артисти от различни култури и профили.

Идеята е, че винаги има нещо ново за откриване – нова музика, нови приятели, нови места и нови преживявания.

Ние вдигаме две ръце за ремикса на Боро Първи, цъкаме му плей и ти подсказваме да научиш повече за инициативата в социалните канали на @TuborgBulgaria във Facebook и Instagram. Отпусни се, пусни си любимия саунд и виж как светът отново може да се завърти благодарение на Нейно Величество – Музиката!

Боро Първи/Туборг

Ако си жаден за още музикални вдъхновения – виж 5 музикални видеоклипа, в които целувката е главен герой

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *