10 любими неща от 2021: Влади Илиев

0 коментара Сподели:

Влади Илиев, известен още като Vladzen, е визуален артист и виджей, но много хора го познават и като основател на Phormatik Visual Lab. Виждал си неговата работа под формата на впечатляващ видеоарт на различни театрални и кинопродукции, музикални и рекламни клипове, фестивали, партита и клубове.

Напоследък съвсем попадна в топ софийските ни хора като куратор на супер нашумелия проект „Български рейв архив“ – мултимедийна изложба, посветена на електронната сцена в България отпреди десетилетия.

Сините очи на Влади можеш да срещнеш и на по-добрите партита в града, но днес ти го поднасяме на тепсия – свеж и интересен, като лек вкус на мескал и помело.

1. Песен / Албум

Ben Steidal from Brooklyn Record Exchange и DJ Lloyd, отново от Lot Radio NY със страхотна селекция от диско, фънк, хаус, класикс, блус, електроника и всичко мелодично и приятно забравено или скрито за слушане.

Biological – Lowrider EP, 17-годишното EP на холандския саунд инженер Анджело Фасен Deadbeats е от тези тракове там, които ме карат да настръхна, буквално!

2. Филм / Сериал

Anntete, анархистът романтик Каракс тук си е позволил да счупи всичко жанрово и е постигнал нещо между театър, опера, мюзикъл и всичко това в обвивката на добре направено и красиво кино. Страхотен!

Loki е третият сериал на Marvel, не знам за другите два, но този беше нещо, което искрено ме забавляваше както душевно, така и визуално.

3. Книга

Колкото и клиширано да звучи, двете книги на Ювал Ноа Харари, „Хомо Сапиенс“ и „Хомо Деус“, може да си представите колко време съм имал за книги, щом ги чета цяла година.

Нямам търпение да прочета и третата му – „21 урока за 21-ви век“. И все пак искам да спомена и „Стандартът биткойн“ на Сайфедин Амус.

4. Човек

Човекът за мен тази година не е един, а много. Това са моите приятели, моите колеги и моите близки, всички те, които ме подкрепяха, и всички те, с които през годината имахме много трудни моменти, но в крайна сметка не се изоставихме, преодолявайки егото и аза срещу нормалното човешко взаимоотношение.

5. Храна / Напитка

Започвам с напитката, която за щастие все по-често намирам и в България – мескал.

Любопитен е фактът, че многогодишният мескал е от семейството на аспержите, като агавето е тяхно подсемейство.

А за храна – тази година съм изключително благодарен, че ме запознаха със страхотния сезонен плод помело, нещо като грейпфрут, но с мед.

6. Събитие / Постижение

За мен това беше изложбата, която организирах „Български рейв архив“, – идея, която тръгна на шега, превърна се в мечта и накрая във факт, който вдъхнови мен и хората около мен, нашата субкултура и сцена. Изключително удоволствие от нещо, което работиш с любов. Благодарности към всички, които ми помогнаха това да стане реалност, щастлив съм, че успях да запаля искра надежда във всеки у тях и да им покажа, че можем да не мислим само за поредното последно място в поредната световна класация.

7. Място

Киев! Определено този град, атмосферата, културата, хората и храната. Влюбих се в него още при първото ми гостуване там в началото на 2020-а. Място, на което се чувствам себе си, без излишните предразсъдъци и комплексирани идеали на нашия град. Тази година успях да го посетя два пъти, надявам се да имам възможност и за трети, препоръчвам!

За останалите три изненадващи въпроси гледай видеото в началото на статията!

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *