5 филма със Зендая, които да не пропускаш

0 коментара Сподели:

Зендая несъмнено е един от най-забележителните изгряващи таланти на Холивуд. Кариерата ѝ започва с летящ старт с главни роли в множество продукции на Disney. Дори и да не помниш танцовия тийн сериал Shake it up, няма как да не си засичал актрисата в някое от скорошните ѝ превъплъщения: борещата се със зависимостта от наркотиците Ру от Euphoria или пък загадъчната местна жителка на планетата Аракис от научнофантастичната сензация на Дени Вилньов Dune.

При всички случаи кариерата на Зендая вече набира все по-голяма височина, за да намери място между големите звездни имена на филмовия небосклон.

Ако все още се съмняваш, за теб сме подбрали пет страхотни кино предложения, в които Зендая ще успее да те усмихне, разплаче и изненада.

Гарантираме ти, че всяко едно от тези заглавия ще те накара да се влюбиш както в самата нея, така и в безупречната ѝ актьорска игра.

Euphoria

Добре де, в селекцията ни се прокрадна и един сериал, но би било невъзможно да обсъждаме ролите на Зендая, без да споменем Euphoria. Епизодите са фокусирани именно върху нейната героиня и следят битката ѝ за оцеляване в торнадото от вълнения, колебания, наркотици, загуба и любов. Не е ли точно това животът на всеки съвременен тийнейджър?

Вторият сезон на Euphoria излиза на 9 януари в стрийминг платформите на HBO.

Дотогава имаш предостатъчно време да изгледаш първите осем епизода и двата спешъла. Тъкмо така ще се привържеш към героите и ще се зарибиш по сюжета точно навреме за премиерата.

Spider-Man: Homecoming и Spider-Man: Far from Home

Том Холанд влезе под кожата на супергероя с такава лекота, че почти сложи край на вечния спор за това, кой е най-добрият филмов Спайдърмен.

Добре, признаваме, от интерпретацията на Тоби Магуайър наследихме някои доста запомнящи се мемета, но надали някога би могъл да мине за истински тийнейджър, надарен със суперсили.

Първите два филма, напълно обвързани с останалите продукции на Marvel, се радват на страхотен успех благодарение на епичните специални ефекти и реалистичните образи на персонажите. Редом с Том Холанд Зендая влиза в ролята на MJ. Въпреки че инициалите ѝ съвпадат с тези на Мери Джейн, приятелката на Питър Паркър от комиксите, това е единственото общо между тях. Героинята на Зендая е специално написана за филмовата поредица, а актрисата напълно се трансформира в разумната и саркастична тийнейджърка.

Добрата новина за Marvel запалянковците е, че съвсем скоро Spider-Man: Homecoming и Spider-Man: Far from Home ще получат своето продължение.

Spider-Man: No Way Home започва триумфа си по кинозалите от 17 декември.

Ако си падаш по супергероите, виж тези 3 сериала, базирани върху комикси на Marvel

Malcolm & Marie

Черно-бялата лента показва един много зрял и пораснал облик на Зендая. Филмът на Сам Левинсън пресъздава връзката на млад режисьор (Джон Дейвид Уошингтън) и неговата приятелка. Действието е изпълнено с викове и драма и се развива само в рамките на една изпълнена с конфликти, емоции и признания нощ.

Това не е класическа любовна история.

Това е история за една любов с всичките ѝ недостатъци, изпитания и слабости. Стилната кинематография допринася за въздействието на сюжета, но това, което ни пронизва като с нож, са блестящите актьорски изпълнения, от които ни спира дъхът.

The Greatest Showman

Танцовият опит на Зендая със сигурност намира своето приложение в това музикално зрелище на Майкъл Грейси. Това е един филм за силата на духа, смелостта да бъдеш различен и сбъдването на мечтите въпреки всички препятствия.

В известен смисъл основната идея на сюжета е приложима върху всяка реална история за амбиция, израстване и успех.

Красивите кадри и масовите танцови и акробатични изпълнения определено са впечатляващи, а магията на музиката те пленява от самото начало до финалните надписи.

Dune

Виж и тези 7 филма на Тимъти Шаламе с рейтинг над 7

Епичната фантастика е една от най-обсъжданите теми тази есен и това въобще не е случайно. Всичко в тази грандиозна продукция е изпипано до последния детайл – сценарият, музиката, кинематографията, дизайнът и въздействащите изпълнения на Тимъти Шаламе, Оскар Айзък и, разбира се, Зендая. Макар че героинята ѝ се появява чак към края на филма, успяваме да я зърнем няколко пъти преди това в откъслечните видения на главния герой.

В действителност образът ѝ е много важен както за посоката на сюжетната линия, така и за създаването на съспенс.

С нетърпение чакаме Dune: Part II, в който вероятно Зендая ще получи много повече активно действие и диалог. Надяваме се, че младата актриса ще има шанса и свободата този път да разгърне пълния си потенциал и да ни зашемети с поредната заредена с емоция роля във все по-разнообразната ѝ кариера.

Кои са сериалите на 2021 година, които ще запомним и през 2022?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *