11 тату студиа, в които да направиш следващата си татуировка

Line, dots, tattoo shops

0 коментара Сподели:

Скрити в дворчета и закътани входове или почти нелегални, преди повече от десет години tattoo студиата в града ни бяха чиста екзотика, а майсторите на иглите и мастилото се брояха на едната ръка и за тях знаехме всички.

Сега нещата са коренно променени и само в столицата можеш да откриеш десетки разкошни студиа за висше tattoo изкуство и вселенски кеф.

Ние те разхождаме из любимите ни, а ти избери само мястото по тялото си и цвета – останалото е работа на художниците.

.

Art Core Tattoo

Светът на татуировките е пъстър, многопластов и необятен, точно каквито са и проектите на Art Core Tattoo.

Артистичното дуо на Петя и Евгени ни посреща в уютния си творчески спот на ул. „Хан Крум“ 38, където се помещава от 11 години.

Стилът им на работа обхваща широк и разнообразен спектър, затова може да откриеш по нещо за себе си и при двамата. Евгени работи основно в стиловете japanese и traditonal и винаги разпознаваме, ако някоя ханя маска, хризантема или японска вълна е излязла изпод златните му ръце.

Акцентите в интериора пък само надграждат тези пристрастия.

Петя е нежното звено в тази арт симбиоза и тъй като от малка се занимава с рисуване, а по-късно и с анимационно кино, вдъхновението за красивите, цветни и безупречно изпипани проекти не е никак случайно. Освен татуировките Петя има куп други занимания, които си струва да провериш. Не бихме казали, че стилът ѝ е cartoon, стилът е просто Петя!

ул. „Хан Крум“ 38
088 624 1544
/petjaevlogieva
/evgeni.evlogiev

Sell Yo Tattoos

Преди точно една година Sell Yo Tattoos отвори врати като новото място, където да отидеш, за да се нашариш. Собственикът на студиото Селейдин се занимава с творческия занаят от 17 години и сбъдва мечтата си, а именно – собствено пространство, където да твори върху кожата на верните си клиенти и всички останали любители на тату културата. Работи във всякакви стилове, но предпочита и набляга на черно-белия реализъм, като това не значи, че не може да ти направи някой зверски traditional или да поправи някой стар проект с cover up.

Студиото е комфортно и просторно, така че спокойно да прекараш поне няколко часа и да не ти се тръгва. Хип-хоп културата е вкоренена в цялата концепция на шопа – освен че се слуша само това, тук има много фотографии на различни изпълнители, заснети от Селейдин.

За каквито и да е въпроси можеш да се отбиеш за консултация по всяко време. Тук си в добри ръце, записвай час!

ул. „Братя Миладинови“ 25
087 713 2296

Inky Dragon

Емил Сaпаревски е в играта още от 1993, като в момента работи рамо до рамо с Павел Целкоски. Inky Dragon е оборудвано с най-добрата професионална техника и консумативи, като тук може да заложиш и на пиърсинг модификации.

Често канят и гост-артисти, които обогатяват диапазона от стилове.

Реалистични проекти, каменни скулптури и орнаменти, калиграфия, графичен стил или японски хорър модели – It’s up to you!

бул. „Александър Стамболийски“ 22
088 686 9954

Noir Tattoo Parlour

Николай Йовчев започва да се занимава с татуировки преди четири години, като за това време ръцете му минават през Германия и Швейцария, където добива голяма част от знанията и практическите си умения.

Тъй като Ники предпочита да твори на родна земя, от две години насам може да го откриеш в Noir Tattoo Parlour.

Разгледай впечатляващите му черно-бели проекти в социалните мрежи на студиото или направо отиди на място, за да обсъдиш своя!

ул. „Искър“ 33
087 841 1670

Sofia Hardcore Tattoos

За всички градски агенти студиото е добре познато както с яките татуировки, така и с вкоренената ъндърграунд култура, музиката и естетиката на уличното изкуство.

Sofia Hardcore Tattoos започва да чертае мастилената си история през 2015, а създателите му са част от легендарни хардкор групи като Last Hope, Vendetta, Piranha & Strategy X.

Единият от двамата артисти – Весо Киров, е ветеран в татуирането с 20-годишен стаж зад гърба си, 17 години от които в едни от най-престижните студиа в Испания. Богатият му опит е допълнен от работата му като гост-артист в над 40 студиа в цяла Европа. Специализира в стиловете Traditional, Japanese, Polynesian & Maori, Freestyle.

Другото звено – Калин Тонев, трупа опита си в България, Испания и Финландия. Бекграундът на графити артист със сигурност оправдава страстта му към буквите, която през последните години градира към модерна калиграфия с ясно разпознаваем личен стил. Калин работи в сферата на new school и цветни татуировки, но е известен най-вече със своя автентичен летъринг – къстъм надписи и букви.

бул. „Витоша“ 45
089 265 2525

Stuff Tattoo and Piercing

Интериорът превръща пространството в супер приятно кътче, което да забележиш още от улицата. Артистът и собственик Димитър Димов добива голяма част от опита си в чужбина и работи във всеки стил, но основно се слави като майстор на watercolour проектите.

Не по-малко вещ е и в пиърсинга и точно затова на същия адрес може да откриеш и единственото студио в София, което е само за тази дейност.

ул. „Георги С. Раковски“ 145
089 057 0930

Мастилница

Основано през 2014 г. от Димитриян Иванов, „Мастилница“ е убежище за талантливи артисти, всеки открояващ се с различен и индивидуален стил. От шаблон до финален щрих проектите са направени с внимание и авторски прочит. Без значение дали си фен на Traditional, Linework или Ignorant, тук може да избереш и усетиш своя артист на място или на www.mastilnica.com, където да откриеш всичко, което те интересува.

ул. „Г. С. Раkoвски“ 152
089 531 4306

Palitra

От около две години софийската улица е приютила новата артистична локация на студиото. Многобройните принтове, награди и автентични вещи от занаята са причината да не отлепяш поглед от стените на шопа. Зад стола те очакват Ангел и Иво, които с опита си от над 12 години буквално могат да реализират всяка твоя идея. Палитрата им от стилове се простира от реалистичните портрети до вечните old school класики.

ул. „Кърниградска“ 4
088 404 7407

Prison Bound

В тату департамента на Prison Bound те очакват златните ръце на Добромир Христов, на когото спокойно да довериш всички свои идеи. Хваща машинката преди шест години, а от лятото на 2021 става част от екипа на един от любимите ни столични спотове. Независимо дали се кефиш на стиловете Neo traditional или Japanese, на големи цветни или малки и дискретни проекти, Добри обожава процеса и ще изпълни всяко твое желание!

ул. „Ген. Гурко“ 10
089 302 3915

Ink Factory

Ако скоро си минавал по „Солунска“, със сигурност си виждал неоновия надпис на Ink Factory и свежите хора, които обикновено се навъртат там. Студиото е на локацията от две години, като преди това се помещаваше малко по-надолу по улицата.

С разрастването си Ink Factory нашари хиляди хора и спечели доверието на доста известни личности, които са верни клиенти на студиото.

Тук шестима артисти с различно перо и стил хващат машинки и опаковат кушетки, за да модифицират телата на всички фенове на тату културата. Ивета, Александър, Жоро, Максим, Мартин, Йоанна и Марк запретватръкави, за да изготвят индивидуални черно-бели или цветни дизайни, които да се запечатат завинаги върху тялото ти. Консултацията е безплатна, така че може да отидеш и да зададеш всички свои въпроси на място, където ще получиш коректна информация за проекта, позиционирането, болката и цената. Правят както най-нежните и дискретни татуировки, така и големи проекти за по-смелите.

Артистите работят бързо и ще ти обяснят всичко за оздравителния процес на новия татус, след като сесията приключи. За да е най-лесно, в студиото ще откриеш и aftercare козметика, която ще е твой верен спътник през идните седмици и ще ти помогне да се грижиш за новата си придобивка. Ако все още нямаш татуси и се чудиш дали това е за теб, най-лесно е да започнеш с нещо мъничко, за да видиш какво е усещането. Въпреки голямата заетост могат да те вземат за нещо малко, дори и без записан час.

Фабриката за татуировки работи седем дни в седмицата, а в социалните им мрежи доста често има промоционални флашове, игри и томболи, които си струва да проверяваш регулярно.

Можем само да се радваме, че тату културата се разви доста в последните години и възприемчивостта на хората отиде в нова посока. Вече почти няма предразсъдъци, както и хора без татуировки. Пък и когато проектите са красиви, няма кой да ти каже копче.

ул. „Солунска“ 46
088 335 9993

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *