7 филма, които очакваме да видим във финалната „Оскар“ селекция

Филмите, които вероятно ще се борят за емблематичната статуетка

0 коментара Сподели:

Остават няколко месеца до дългоочакваното обявяване на претендентите за „Оскар“. Въпреки че заветната вечер, в която ще стискаш палци за фаворитите си, е далеч, а пуканките все още дори не са в микровълновата, вече се сипят предположения за финалните конкуренти за най-добър филм.

Докато чакаш официалните резултати, ти предлагаме да се включиш в гласуването за HiEnd Entertainment Content Awards 2021.

Можеш да дадеш своя вот не само за филми, достойни за „Оскар“, но и за участниците в много други категории – от епични блокбъстъри през страхотни мобилни приложения, та чак до зарибяващи видеоигри. Така имаш шанса да спечелиш 55-инчов телевизор Philips OLED806, на който да гледаш официалната церемония на наградите на Академията. После пък можеш да си пуснеш и самите филми състезатели, след като слязат от големия екран. Благодарение на 4K качеството на телевизора и без това се пренасяш директно в киносалона. Гласувай тук.

Ето ги и филмите, които си представяме на финалната права в борбата за едни от най-престижните кино награди:

CODA

От Шан Хедър

Миналата година брилянтният Sound of Metal не спечели „Оскар“, но постави въпроса за уврежданията на слуха под нова перспектива. Връзката между музиката, живота и страстта към това, което правиш, отново попада под светлината на прожекторите в CODA (Child of Deaf Adults) на американската режисьорка Шан Хедър. Сюжетът проследява живота на тийнейджърката Руби – чуваща дъщеря на глухи родители, която мечтае да стане певица. Момичето преминава през изпитанията, типични за всеки млад човек в процес на извоюване на самостоятелност. Гарантираме ти, че няма да останеш равнодушен и тази история за порастването и свободата да избираш бъдещето си.

Parallel Mothers

От Педро Алмодовар

Култовият испански режисьор Педро Алмодовар се завръща с нов кинематографичен шедьовър. Заснет с типичните за филмовия гигант внимание към детайла, смели и ярки цветове и провокативни сюжети, филмът разглежда любовта, загубата и майчинството от искрен и интимен ъгъл. Още с откриващите кадри се запознаваме с главните героини, които са на път да родят едновременно. Двете жени се сближават по време на престоя си в болницата и оттам нататък сюжетът се заплита, наситен с личните проблеми, лутания и победи на персонажите. Режисурата на Алмодовар е както винаги ненадмината и това прави „Паралелни майки“ много силен състезател за почетния приз.

Spencer

От Пабло Ларен

Кристен Стюарт влиза под кожата на една от най-обичаните личности на миналия век.

Впечатляващите актьорски изпълнения и артистичната интерпретация на реалните събития предлагат задълбочено изследване на принцеса Даяна не просто като историческа фигура, но и като протагонист на една човешка история.

Режисьорът Пабло Ларен вече има една успешна биографична лента зад гърба си – „Джаки“, която разказва историята на първата дама на САЩ Джаки Кенеди. Силата на Ларен се крие в способността му да пречупи клишето, в което често влизат историческите драми, и със специфичния си почерк да превърне този тип филми в завладяващ и емоционален кино разказ.

King Richard

От Реналдо Маркъс Грийн

Още един биографичен филм открива мястото си в нашата престижна седморка. Познаваме Винъс и Серена Уилямс като тенис звезди, но зад всеки успешен човек лежи пътят на неговото израстване. Ричард Уилямс е амбициозен баща, решен да гравира имената на дъщерите си в каменното сърце на историята. Предвид времето и обстоятелствата, в които двете момичета растат и тренират, се налага да срещнат много трудности, докато крачат по все още неотъпканата пътека към славата. King Richard е вдъхновяваща история, която ни изправя пред глобални проблеми като расизма, социалния статус и силата на сплотеното семейство.

The French Dispatch

От Уес Андерсън

Уес Андерсън е силно разпознаваем с чувството си за симетрия, изчистените декори и остроумния диалог. Всичко, което досега сме видели от предстоящия му филм The French Dispatch, говори, че и този път режисьорът стреля право в десетката. Новата му комедия се концентрира върху френска журналистическа редакция и по-скоро представлява любопитна галерия от персонажи и личности.

Последният филм на Андерсън обра 9 номинации през 2015 година, като от тях грабна цели 4 статуетки.

Определено тази репутация звучи обещаващо за майстора на естетичните кадри и изкусно изплетените сценарии.

Dune

От Дени Вилньов

Епичното космическо зрелище на Дени Вилньов отвява всеки зрител с ненадминатата си кинематография, изобретателния си дизайн и комплексния си сюжет. Пренасяме се на планетата Аракис хиляди години напред в бъдещето. Под изпепеляващото слънце сред пясъците се крие специална съставка, наречена Подправката – вещество, толкова мощно, че захранва с енергия милиони флотилии из цялата галактика. Главният герой, изигран от Тимъти Шаламе, е наследник на аристократична фамилия. Пророчески видения, древно предсказание и жестоки врагове се завихрят в пясъчна буря в тази модерна научнофантастична класика, а прогнозите са, че филмът ще обере поне няколко награди в различни категории.

Още причини да не пропускаш да гледаш тази нереално земна извънземна история – Dune от вселената на Дени Вилньов: филмът, който не искаш да свършва.

Pig

От Майкъл Сарновски

Колкото и да обичаме да мразим Никълъс Кейдж, не можем да отречем, че успешните му роли не са само една или две. Тази година излиза ново интригуващо заглавие под режисурата на Майкъл Сарновски, чийто сюжет звучи, меко казано, шантаво: когато любимото прасе търсач на самотен ловец на трюфели е отвлечено, той потегля в търсене на човека, който го е откраднал. Поредицата от изненади, обрати и емоционални моменти със сигурност ще ни развълнува. Pig се оказва екзистенциална приказка за загубата, приемането ѝ и същността на истинското щастие.

Ако Dune и The French Dispatch са те настроили за още Тимъти Шаламе, виж тези 7 филма на Тимъти Шаламе с рейтинг над 7.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *