10 неща, които прави класическият българин на почивка в чужбина

0 коментара Сподели:

Освен че сме известни с неповторимото обслужване на клиенти сред чужденците, ние сме и доказали се със своя колорит туристи. Посещенията ни в други държави не остават незабелязани, защото винаги трябва да оставим частица от себе си и своята националност, дори и да сме на горска пътечка в Чили. Но има едни характерни похвати, които със сигурност повечето от нас са преживявали в определен етап от живота си.

Ето кои са те:

1. Само балъците се редят на опашка

От изток до запад, от Ню Йорк до Токио, независимо за какъв атракцион става въпрос, на българина не му се чака на опашка. 1 час, за да влезеш в музей?? Алоо, ние за тоя един час вече ще сме разгледали вътре всичко и даже ще сме си тръгнали. След кратко подмолно обикаляне на опашката все ще се намери едно-две-осем места за наш‘те хора малко по-близо до целта.

2. Яж като за последно

Ако нашенецът е отседнал в хотел със закуска „блокмаса“, той го приема като лично предизвикателство колко от това може да погълне. В България нямаме all-u-can-eat ресторанти, защото бихме ги фалирали много бързо, та в такъв случай е перфектният момент да тестваме капацитета на дебелото черво. И понеже няма безплатен обяд, но закуската влиза в пакета, защо пък и да не приберем 3 кроасана за по-късно хапване?

3. Да, ние рециклираме

В дома на всеки втори средностатитически българин, озовал се в хотел някога в живота си, можете да намерите поне 1 чифт чехли за „еднократна“ употреба, които се раздават на гостите. Честно, такава фраза като

„еднократно ползване“ на каквото и да е в България звучи мистично, защото винаги може да се пригоди и за нещо друго.

Например като ползваш мокра салфетка да си изчистиш ръцете, но след това не ти се струва достатъчно мръсна, за да я хвърлиш – можеш и да позабършеш нещо прашасало в обсега ти.

4. I am very english

Ако случайно си си помислил, че е съвсем нормално хората в днешно време да знаят английски, излез малко от балона на личностите, с които общуваш. Незнанието на втори език обаче никога не би било пречка да обиколиш света. Класическият българин – върл патриот без допълнителни лингвистични умения, се разбира съвсем лесно с чужденците, като им говори на български. Ако не схващат, пак им говори на български, този път по-бавно, за да го разберат. Ако и този път не вдяват, са ебати тъпите чужденци.

5. Псуване на воля

Е, голям кеф е никой да не ти разбира екзотичния български и да си говориш каквито си искаш простотии. Или да коментираш другите колко са зле, без да се притесняваш, че ще те разберат. Фразата „колко е малък светът“ обаче може да си направи голям ташак с теб и точно когато си натропал някой какъв спрелтак е, може да се окаже, че същият този спрелтак е от Силистра и да стане беля.

6. Винаги има място

Независимо от багажното ограничение на полетите и законите на физиката

българинът може да се похвали със завидни умения в това да превърне пространството в куфара си в тетрис.

Ако случайно го изловят на летището, че не е с правилния размер куфар или е над лимита, той винаги може да излезе от положението: „Вижте какво, аз винаги пътувам така и досега не съм имал проблем, не знам сега защо трябва да си разваляме почивката!!“.

7. Внезапни пориви за разходки

Билет за градския транспорт? Моля? Защо, когато можем просто да ходим и да се наслаждаваме на града. Да, от хотела до центъра е само 1 час пеша през индустриалната зона, ама хайде, нали трябва да се докоснем до културата и местните. В повече случаи по-добре е да дадеш 2 евро за билет и да се разхождаш по по-готините места, но защо, когато можеш да спестиш тези 2 евро? Мислете и забогатявайте бе, гайс.

8. Софра

Поне едно от яденетата за екскурзията ще се състои в това да се купят продукти от местен супермаркет и след това ще се опъне една импровизирана трапеза, на която да се мажат филии до откат. За предпочитане е това да се случва в някой парк или в хотела, но поведението в чужбина понякога е далеч от скрупулите, защото така или иначе никой не ни познава.

9. Мрън-мрън

Гроздето е винаги кисело, като не можеш да го стигнеш. Колкото и добре да си прекарва на почивката, българинът винаги ще има за какво да се оплаче.

Колко са зле местните, а ние какви сме тарикати, нали?

Нищо, че е в държава, в която хората средно изкарват месечно няколко пъти над него, счупените тротоари са несъществуващ проблем, но за сметка на това ние имаме поп-фолк певица, която се кандидатира за президент.

10. Аплодисменти, моля

Самолетът каца и всички са в невероятен възторг от това, че пилотът се е справил, и се почват едни плясканици… Разбираме, че може би това е някакъв вид уважение към тях, но изглежда неловко и пилотите 100% не чуват какво се случва заради звука от самолета. Няма смисъл просто.

Виж и 10 неща, които научихме от „Пепеляшка“.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *