Този секси, секси мъж: небрежни къдрици и дълги коси

А ти как ги предпочиташ?

0 коментара Сподели:

Къси, дълги, къдрави, небрежни, педантично подредени или сведени до нула. Мъжките коси са като рамката на всичко останало и определено има какво да научиш за господина до теб, само от начина, по който се отнася с косата си. Мъжката прическа ни е фетиш не от вчера, а сърцата ни наистина се разтуптяват, когато видим джентълмен с перфектна прическа. Затова и решихме да съберем за вас дами няколко примера на мъже с чудни прически, които наистина галят окото. Да, момчета, ние обожаваме да прокарваме пръсти през вашите коси, да си играем с тях, когато ни гушкате в леглото или просто да ви наблюдаваме сутрин пред огледалото и да благодарим на всички висши сили, че именно един от вас е нашият секси, секси мъж с прекрасната прическа.

И ако още не сме събудили интереса, преди да видите галерията долу, която се състои от прекрасни екземпляри, с наистина велики коси, разказваме малко за историята на мъжката прическа. През 30-те на мода за господата е така нареченото „елегантно конте“ – къса, остра и пригладена прическа, плюс разделяне на път. Отстрани и отзад косата е изключително къса, а отгоре е леко по-дълга – познато нали? В 40-те властва модата на „елегантния тип“ – мъжете започват да си пускат малко по-дълга коса и да я държат изцяло пригладена назад , понякога с леки вълни. Когато идват 50-те на сцената се появяват звезди, като Елвис Пресли и Джеймс Дийн, което тотално повлиява на мъжката прическа и я поставя във властта на големия бретон и дългите бакенбарди.

Естествено 60-те разчупват клишетата, Бийтълс разчупват мрака, а сексуалната революция разчупва всичко останало.

Косата е дълга и се оформя напред  на т.нар „моп“ или се спуска над ушите и яката, с много тежък бретон. Годините на 70-те са тотално белязани от хипи движението и дългите, разпилени свободно коси. Не забравяме и 80-те и косите тогава, които неизбежно са под влиянието на ню уейва, пънка и други алтърнатив музикални течения. През 90-те мъжете започват да се връщат към по-традиционни и типично мъжки стилове, с преобладаващ небрежен стил. От 2000 година, та чак до сега пък властва тотален бохо шик, който на нас лично много ни допада. Всеки се вдъхновява различно и днес може да наблюдаваме от всичко по малко, чак до романтичните коси на 30-те и 40-те.

Не искаме обаче с думи да спрем ефекта на красотата, която следва, така че може просто да се насладите на…прически!!! А и не забравяйте да ни кажете в коментарите как вие предпочитате мъжките коси.

 

 

 

Ето още един секси мъж.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *