Опитай: новите сезонни менюта на софийските ресторанти

Food to Fall for!

0 коментара Сподели:

Лятото отстъпва с не особена охота, а със смяната на сезоните и цветовете в чинията ни коренно се променят. Есенните продукти стават наш приоритет и небцето ни няма търпение да види новите предложения на любимите ни кулинарни дестинации. Сезонните менюта на ресторантите в града ни изненадват с много авторски почерк и запомнящ се вкус, а ако искаш да разбереш повече, си на правилното място!

Това е вкуса на есенната София!

888 Asian Cuisine

Разположен в сърцето на София, ресторант 888 Тaste Show Asian Cuisine е изразът на слабостта ни към Азия. Чрез подбрани сезонни предложения, уютна обстановка и неподправена атмосфера ще се насладиш на гастрономическо пътуване в необятния свят на вълнуващия Изток. Опитай и истинската наслада за сетивата с топящoто се върху небцето предложение – опашка от слипер лобстер, приготвен на тепаняки със соев сос и пикантно масло с чесън. А за да се потопиш напълно в есента – български гъши дроб, сервиран върху карамелизирани есенни круши, напомнящ с цветовете си за топлината на сезона. Пробвай и салата Фън Съ в красив розов нюанс, наподобяваща запленяващия цвят на „Сакура”, за да се пренесеш право в Япония. Кулинарният спот те очаква на втория етаж в Grand Hotel Millennium, където ще откриеш обновеното им сезонно меню с много разнообразни кулинарни изкушения.

бул. „Витоша“ 89Б,
Grand Hotel Millennium

02 444 0888

Constantinoff Restobar

Традиционното кьопоолу от едно време е сред най-автентичните ястия за сезона. Откриваме го и тук, но в нов облик. За да е още по-прясно, се смила направо пред теб, а ароматите на опушени зеленчуци те пренасят моментално в настъпилата есен. В съчетание с лавандулов винегрет, самардала и „бял домат“ тази кулинарна класика става любим акцент в менюто на Constantinoff Restobar.

бул. „Витоша“ 31-33
0885 266 566

Leo’s pizza „Il Rustico“

Автентичната италианска кухня винаги ни е била слабост. Затова и често се отбиваме в добре познатото убежище близо до планината, където да се насладим на заслужено угощение. Сезонното предложение на Leo’s Pizza IL Rustico е божественa прясна паста фетучине с крем от тиква и салвия, хрупкав гуанчале и пармиджано, с което посрещаме любимия октомври. Остави си място за поне едно Крем Тирамису.

ул. „Нарцис“ 58
0878 642 827

Noah +359

В ресторанта спазват линията на традиционните български гозби, приготвени с локални продукти, повечето от които от местни ферми. Перфектното предложение за топлата гама на настъпващия сезон е Патешко магре с пюре от тиква, макадамия и божествен сос от круша. В такава палитра от вкусове по-лесно ще приемеш настъпващия октомври, който обещава топли спомени в уютната обстановка на Noah +359.

ул. „Райко Жинзифов“ 4
0895 00 55 55

Пънчетата

Концепцията на „Пънчетата“ е базирана на авторска кухня със сезонни ястия, което гарантира използването на пресни продукти и разнообразие от полезни вкусове и аромати. Този сезон предложението на шеф Атанас Балкански е за Телешки бузи с крем от пащърнак и мариновани сини сливи в компанията на сос Жу. Като част от цялата прелестна чиния – печен червен лук и пащърнак в глазирана премяна. Всичко това – в перфектен унисон с красивата есен.

бул. „Христо Смирненски“ 5
0896 598 555

Щастливеца

Сетивата имат способността да ни пренасят в друго време. Традиционните български класики са пресъздадени с иновативен авторски прочит, като родопската рецепта за пиле „Челамичка“, интерпретирана от шеф Сидония Радева. Пилешкото филе е с хрупкава кожичка, маслен сос, фава крем и сотиран чеснов грах, а наред с полезните си качества микрограхът кара приказната чиния да разцъфва в очите и небцето.

бул. „Витоша“ 27
02 4411 155
Сан Стефано Плаза (срещу БНТ)
02 441 3344

Искаш да разнообразиш и по друг начин? Време е за нов сезон – нови хоризонти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *