Нов сезон – нови хоризонти

Научи за възможностите, които може да откриеш в Accenture

0 коментара Сподели:

Да започнеш „начисто“ е мисъл, която обикновено се появява в неделя вечер или в началото на новия сезон. През септември те срещаме с Ива Христова и Мария Равенска, които знаят къде започват възможностите и как да бъдеш част от новото начало. Ива е Ръководител на отдел, а Мария – Мениджър набиране на кадри в Оперативния център на Аксенчър – едно място, за чиито свободни позиции те съветваме да следиш. Там се предлагат богат набор от възможности за развитие и изграждане на кариера.

Аксенчър ти помага да отключиш своя пълен потенциал

в среда, основаваща се на уважение, иновации и принадлежност, както и на общ стремеж за постигане на заложените цели. Компанията е гъвкава и адаптивна към нуждите на своите служители – те могат да избират между голямо разнообразие от социални придобивки всеки месец. Освен финансови бенефити (като подаръчни ваучери, карти за спорт и гориво) пакетът включва още грижа за здравето, хоум офис, по-голям брой дни отпуск, достъп до програма за езиково обучение и още много други възможности.

Запознай се с Ива и Мария – може да се окаже, че точно те са хората, които търсиш.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е iva1-683x1024.png

Как би описала това, с което се занимаваш, на дете?

Ива: Опитвала съм многократно. Може би най-добър резултат са давали думите: „Управлявам екип от експерти, с които работим в голям офис. Заедно помагаме на хора, изпаднали в трудни ситуации или преживели инцидент. Ако в резултат от инцидент са пострадали други хора, коли, предмети или къщи, ние им помагаме да се справят със ситуацията. Използваме специални телефони и лаптопи, чрез които общуваме с онези, които се нуждаят от нашата помощ или съвет. На някои помагаме да си купят ново превозно средство или дом, а на други – просто да се почувстват по-добре.

Обикновено след това описание в отговор срещам думите: „Искам и аз!“ и тогава знам, че мисията ми е изпълнена успешно.

Мария: Когато бяхме деца, постояннo ни питаха какви искаме да станем като пораснем. Е, постепенно този въпрос се превърна в неразделна част от работата ми. С няколко думи – това, което правя, е да намирам най-подходящото работно място за хората. Понастоящем, най-вероятно няма да мога да сбъдна детските им мечти да станат космонавти, лекари или полицаи, но пък мога да ги насоча към онази роля в Аксенчър, която в най-голяма степен се доближава до търсеното от самите тях. Заедно с екипа, който управлявам, се стараем да привлечем най-мотивираните таланти и да им предложим привлекателна роля в Оперативния център на Аксенчър, където възможностите за развитие са многобройни.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е MARIA_jpeg-3-683x1024.jpg

Кои са трите основни съвета, които би дала на самата себе си, ако можеше да се върнеш към началото на кариерния си път?

Ива: Мисля, че това са същите три препоръки, които бих отправила и към себе си – не само в началото на кариерния си път, но и на всяка следваща стъпка.

  • Не се страхувай да се изложиш. Независимо от позицията, която заемаш, от теб не се очаква да знаеш всичко. Можеш да разчиташ на своите колеги, които са винаги насреща да помогнат при нужда.
  • Бъди любопитна, не спирай да се интересуваш от всичко, случващо се около теб. Общувай с хората и се интересувай от това, което правят. Никога не знаеш в каква нова посока ще те насочи животът.
  • Бъди гъвкава и отворена за всякакви възможности – всяка от тях може да отключи твоята (неподозирана) супер сила.

Мария:

  • Намирай смисъл и удовлетворение във всяко нещо, с което се захванеш. Само така ще започваш с желание работния си ден и ще си тръгваш с усмивка в неговия край.
  • Винаги търси нови знания, възможности и предизвикателства и не се страхувай да си поставяш високи цели. Опитвай се да грабиш с пълни шепи и да извличаш максимума от всяка една работна позиция – натрупаният опит е безценен.
  • Посрещай промяната с усмивка! Често, хората са скептични към нея, а всъщност в повечето случаи именно новите предизвикателства ни дават възможност да разгърнем потенциала си и да трупаме знания и умения.

По какво се познава доброто работно място?

Ива: По щастието на служителите и тяхната лоялност към компанията. Успехът на всеки работодател се крие в това, до каква степен успява да сплоти своите екипи и да ги направи съпричастни към всичко, което се случва в екосистемата на бранда.

Доброто работно място елиминира всякакви притеснения за провал.

Дори и да сбъркаш някъде, винаги е добре да знаеш, че има на кого да разчиташ. Колкото и клиширано да звучи – екипната работа е ключът към успеха. Силно вярвам в това. Късметлийка съм, че Аксенчър ме срещна с хора, заедно с които създаваме наистина приятна работна атмосфера. За това ни помага непрестанното общуване, което е изключително важно за всички нас като професионалисти.

Мария: Всеки човек сам си поставя критерии, по които определя едно работно място като добро или недотам. Някои търсят възможности за обучение и развитие, други – добър екип и подкрепящ мениджър, трети – сигурна и спокойна работа, четвърти пък са привлечени от финансовото възнаграждение. Заповядай в Аксенчър, за да откриеш всичко, което търсиш!

Какви са отличителните белези на служителите във вашата компания?

Ива: Преди всичко те са страхотни и космополитни млади хора. Заобиколена съм от професионалисти в сферата на застраховането, чиято експертиза е на международно ниво. Всъщност те са супергероите на деня, с които може да се похвали Оперативният център на Аксенчър.

Дори и в трудните моменти те проявяват разум и голяма доза хъс.

Мисля, че тъкмо тези качества у тях ме мотивират да продължавам да се развивам в сферата.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IVA_jpeg-1-683x1024.jpg

Мария: През годините аз и моят екип сме се срещали с хиляди хора, търсещи работа. Мога да споделя, че нямаме идеален профил на успешния кандидат. Всеки има своята индивидуалност, а ние ценим и подкрепяме това. Застрахователната експертиза, която придобиват служителите ни, е най-характерната за тях черта. Разнообразните проекти и инициативи пък дават възможност на всеки да се изяви според интересите си. Чрез различните комитети, обучения, събития и благотворителни каузи, в които голяма част от колегите се включват, успяваме да събудим и развием у тях потенциал в сфери, неподозирани дори от самите тях дотогава.

Ако можеше да заемеш позицията на друг колега от компанията за един ден, коя би била тя и защо?

Ива: Страхотен въпрос! Не мисля, че бих искала да заема позицията на конкретен колега. По-скоро бих искала да се потопя в ежедневието цял един отдел! Тайно мечтая да съм част от глобалния стратегически екип на Аксенчър, който отговаря за определянето на бизнес посоката, в която компанията ще се развива занапред.

Винаги съм искала да участвам в създаването на по-доброто бъдеще,

да бъда активна част от процесите на компанията на световно ниво. Вълнуващо е да споделяш тази отговорност и да работиш в толкова динамична среда.

Мария: Това, което харесвам в Оперативния център на Аксенчър е, че всички колеги са експерти в това, с което се занимават, и работата им носи стойност за нашите клиенти. Имайки поглед върху всички позиции и отдели в компанията, смятам, че всяка една от тях би била интересна за мен – да анализирам даден случай, да взема решение по застрахователна щета, да съдействам на клиент, който пътува някъде по света и има нужда от помощ – все неща, които ще ме накарат да се чувствам полезна и с които с удоволствие бих се заела.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е maria1-683x1024.png

Кой от бенефитите, които Аксенчър предлага, е най-ценен за теб самата?

Ива: Неограничените възможности – да правя това, което ми харесва и в което съм добра, без значение в коя точка на света се намирам. Компанията разглежда служителите си като уникален актив от хора с разнообразен профил, потенциал и компетенции, които могат да си сътрудничат, като част от различни отдели и проекти по света. Локацията не е фактор, който би определил кариерния ти път и професионално развитие. Страхотно е да създаваш връзки с хора по целия свят и да обменяш добри практики на глобално ниво.

Мария: Бенефитите могат да бъдат разгледани от две страни. Първата е богатият пакет от социални придобивки, съчетани с множество нематериални стимули – по-голям брой дни платен отпуск, гъвкавост за работа от къщи и още много. Другата, която е по-ценна за мен, е възможността всички да бъдем част от компания, която предоставя наистина неограничени възможности. В световен мащаб в Аксенчър работят над 537 000 хиляди професионалисти, които предлагат иновативни и индивидуални решения. Всеки ден имам шанса да се срещам с нови хора от цял свят, да участвам в глобални проекти и да усвоявам нови знания – това за мен е водещият бенефит.

Ако Оперативният център на Аксенчър имаше собствена визитка, какво щеше да пише на нея?

Ива: Мисля, че тя би звучала по следния начин: „Възможностите започват от тук. Ела и прегърни най-подходящата за теб.“

Мария: Бих я формулирала така:

„Бъди част от новото начало!“

Следи за работни оферти от Accenture в jobs.bg или на техния сайт.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *