Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през септември

Подбрали сме тази цветна селекция за плавен преход от лято към есен

0 коментара Сподели:

Go Guide познава града и споделя историите му с теб. Време е и ти да се запознаеш с нас. Откриваме ново място на сайта си и по добра традиция те каним да ни последваш.

Тук ще намериш всичко, което ни харесва

и което прегръщаме с отворени обятия през месеца. Място за култура, филми, музика и театър, храна, коктейли, мода, арт и спорт. Аромати. Цветове. И усещанията, от които вдишваме с пълни гърди. София и отвъд. Това е Editor’s Choice. Нашето място. Благодарим ти, че ни четеш.

Албумът.

Long Lost на Lord Huron


Long Lost на Lord Huron е албум, който да пуснеш в колата си с широко отворени прозорци и съзнание, шофирайки из полета с пожълтели треви и слънчогледи от последните лъчи на лятното слънце. Стилът е микс между бароков поп, уестърн, сърф и рокенрол. Меланхоличен, силно чувствителен, лиричен и много мелодичен. Въпреки 16-те трака в албума гарантираме, че няма да разбереш как е минало времето и ще искаш да го слушаш отново и отново, откривайки по нещо ново за него и за себе си всеки път, а не е ли именно това, което прави музиката велика?

Книгата

„Не са чудовища“ от Никола Петров

Така се казва третата стихосбирка на младия поет Никола Петров. Ефирната мелодия на думите му често описват като ритмика, сякаш направена от диалози наум. Книгата наистина оставя читателя без дъх със смели, искрени и чувствени строфи. Без съмнение едно от най-добрите неща, които сме чели от много време насам. „Чудовищата не са чудовища, това е чудовищното“, пише Никола Петров. Ние му вярваме.

Сладоледът

Лавандулови полета

Кой е казал, че сладоледът е само за лятото? Ние казваме, че всяко време е точното джелато време, особено когато можем да си доставим удоволствие във фунийка с вкус на лавандула. Ако още не си пробвал – бързо към най-близката джелатерия, сладоледът с лавандула ти подарява разходка из лилави полета и спомени от най-дългоочакваната ваканция.

Каналът

Sleeptube

Масов проблем напоследък е трудното заспиване. Не само заради сериалите. Просто идва онзи мечтан миг на отпускане в чаршафите, последван от блещене стил сова, когато осъзнаеш, че няма да се спи. Най-доброто решение: успокояващи, хипнотични, нежни звуци, от които моментално затваряш очи, нанкаш като къпан и се будиш отпочинал, с широка усмивка. SleepTube е YouTube каналът с най-добрите такива плейлисти.

Чантата

Corduroy shoulder bag by Cool Souls

Две дини под една мишница не са достатъчни, стига само да заменим дините с чантите за през рамо на Cool Souls. Не че ще ги носим наведнъж, но определено нямаме против да напълним гардероба с всеки от цветовете, в които тази кадифена красота се предлага. Освен заради стрийт стила, преплетен умело с романтични препратки, Cool Souls са куул, защото се правят в България и по устойчиви модели.

Ароматът

Flora Gorgeous Gardenia by Gucci

Допустимо е да заключим, че в основата на любовта ни към този аромат стои колаборацията на Gucci с Майли Сайръс. Всички в редакцията обожаваме звездата (някои просто не си признават) и как иначе – гласът ѝ одраска музикалната сцена, за да превърне попа в рок, рока в рол, а накрая всички заедно да се изтъркаляме в екстаз като никога досега. Но за парфюма – този смел аромат се разгръща около великолепния цвят на гарденията, за да ни отведе до жасминови полета, където дръзки бунтари танцуват в ритъма на късните 60-те.

Вкуси и розета за чудо, приказ и септември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *