Insta Weekly: Мари Андрю и емоционалния свят на илюстрациите

Представяме ти нова рубрика от @bibicantdraw, в която всяка седмица ще ти показваме по един художник/илюстратор от Instagram, който си заслужава да следваш.

0 коментара Сподели:

Мари Андрю е писател и илюстратор с повече от 700 хиляди последователя в Инстаграм. Тя е и един от най-вдъхновяващите създатели на емоционални комикси, като нейните рисунки мотивират цяло поколение от нови артисти (включително и мен) да последват нейния пример. Преди 3 години, когато е на 28 и минава през изключително тежък период от живота си, решава да започне да изразява емоциите си в семпли илюстрации, като се предизвиква да рисува по една на ден и да ги качва в Инстаграм.

Купува си комплект водни боички и хартия и започва да твори.

Рисунките й засягат теми като загубата на близък човек и как да събереш себе си след подобна трагедия; как да преживееш раздяла с голяма любов и да закърпиш сърцето си след това; местене в друг град и постепенното влюбването в него; неприятни първи срещи; депресия и страхове. Последвалият успех я заварва абсолютно неподготвена, не очаква, че толкова много хора откриват себе си в нейните картинки.

Мари показва, че е окей да си уязвим и не е нужно да се срамуваш от емоциите си. Тя смело споделя своите в социалната мрежа и открива колко много хора преминават през същите болки и колко подкрепа и емпатия можеш да откриеш в група непознати.

На пръв поглед това, което рисува, е много семпло с нежни цветове и напомня на детски картинки, но посланието и думите, които използва, са силни и разтърсващи. Тя подтиква много хора, които винаги са вярвали, че нямат дарба за рисуване, да пробват да изразят себе си по този начин. Всяка година десетки нови артисти създават свои Инстаграм профили, за да споделят чувствата и преживяванията си с други хора благодарение на нея.

През март 2018 ще излезе първата ѝ книга, може да прочетете повече за нея на сайта ѝ тук, а Инстаграм акаунта ѝ може да видите тук.

Ето и нещо от художника Том Боб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *