Розета за чудо, приказ и септември

Розетата, които да избереш този сезон

0 коментара Сподели:
Rose Wine Angel's Estate

Когато над асфалта трепти мараня, а вечер нарочно си лягаме на течение, за да може все пак някак да заспим в тази жега – ето това е моментът от годината, в който най обичаме да посягаме към една конкретна пивка категория с розов цвят. Хващаме пътя и караме към близки и далечни винарни, за да подберем няколко бутилки розе, които лесно могат да си намерят мястото и в твоите трапезни ритуали, ако си ценител. А ако не си – може би ей сега ще станеш. Само подай чашата си насам и отвори широко сетивата си.

ANGEL ROSE
Каберне совиньон, мерло, сира

STALLION ROSE
Сира, каберне фран, гренаш

(и двете на откриващата снимка)

Имението Angel Estate попива магията на яз. Жребчево, в склоновете на Средна гора. Розетата им са с кварцов цвят и блясък. Луната се отразява в ароматите, които се постигат от специално селектираните гроздови зърна, събрали магическите слънчеви лъчи на региона. Stallion се отличава с бленд от свежи горски плодове, вишни и розов грейпфрут, а Angel – с нотки на дребни горски плодове и бели цветя. Това, което остава в съзнанието ти, след като бутилката свърши, са незабравими емоции, споделени мигове и приятелства завинаги.

www.angelestatebg.com

Cottanera ETNA DOC ROSATO
Nerello mascalese 100%

Този сицилиански шедьовър, както и другите вина от планината Етна наследяват експлозивната минералност от вулкан, тероарът ги прави фини, елегантни и с голям баланс. Виното притежава приятен цвят на обелки от червен лук. Цветни нотки и роза се балансират в един прекрасен букет, разкриващ характеристиките на вулканичната почва на региона.

www.shop.labottega.bg

Colomba Bianca VITESE ROSE
Nerello mascalese 100%

Деликатно и фино розе със свеж аромат. Сицилиански цитрусови плодове с флорални нотки на жасмин, зелена ябълка, пъпеш и праскова. Избата се отличава с иновативен и модерен подход заради уважението към природата и вниманието към крайния потребител. Заради философията на производството тя е един от най-големите производители на биологично вино в Европа.

www.shop.labottega.bg

Endrizzi DALIS
Teroldego, sauvignon blanc

Mдерна нова серия, вдъхновена от Даниеле и Лиса Maрия, пето поколение на фамилия Endrizzi. Endrizzi е един от най-старите винопроизводители в Трентино и една от първите екологични изби. Историята ѝ започва през 1885. Почвите, богати на минерални микроелементи, дават интензивния и устойчив аромат на виното – деликатни нотки на бъз, горски ягоди, малини.

www.shop.labottega.bg

Cristo di Campobello C’D’C’
Nero d’avola 100%

La Bottega Rose

Бутилката и дизайнът на етикета разкриват Сицилия през розовия поглед на душата на района, а именно сортът Неро Д‘Авола. Аромат на рози, диви ягоди, малини и сливи. Едно истинско приключение. Балансирано, с вкус на билки и деликатен финиш, това розе си партнира чудесно с червени меса. Палитрата от аромати се разкрива и когато се консумира със студени мезета.

www.shop.labottega.bg

5 BBQ & Grill места в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *